Last news in Fakti

27 Април, 2020 11:31 4 040 7

Великобритания поръча 50 милиона иновативни теста

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • тестове-
  • болест-
  • лондон-
  • иновативни-
  • антитела

Експертите възлагат големи надежди на новите тестове

Великобритания поръча 50 милиона иновативни теста - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на Великобритания е направило обществена поръчка за 50 милиона иновативни теста за провеждане на анализи за наличие на антитела срещу новия копронавирус, съобщи "Дейли мейл".

Експертите възлагат големи надежди на новите устройства, разработени от учени от Оксфордския университет и подходящи за използване при домашни условия. Според изданието от капка кръв, взета от пръст на пациента, може да се установи наличието на антитела до 20 минути. Прототипът на устройството показва резултатите подобно на тестовете за бременност посредством чертички.

Участниците в британския консорциум за разработване на методи за бързо тестване са на мнение, че до месец юни могат да се произвеждат по 1 милион от тези артикули за седмица. А до края на годината да са пуснати на пазара до 50 милиона от тях, предаде БНР.

Тяхната цена ще възлиза на 10 британски лири за една бройка. Хората, при които тестът покаже присъствието на антитела, ще могат да заснемат резултатите и да ги изпратят на властите, за да бъдат съхранени в специална база данни за по-нататъшното следене на разпространението на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    1 2 Отговор
    Най важното- иновативни са 😂😂😂 к'вото и да означава това 😂
  • 2 Най-иновативния тест

    3 2 Отговор
    Включва ш компютъра,кашляш срещу монитора и ако се задейства антивирусната програма....лошо много лошо.
  • 3 Госあ

    2 5 Отговор
    Когато низшата прослойка няма как да обясни качествата на нещо,просто казва иновативно или креативно и веднага става хит сред простолюдието. Демокрация....
  • 4 Гербав трол

    4 2 Отговор
    Първо това са тестове за антитела - нашия щаб е много против такива сакън да не се разбере колко са го прекарали безсимптомно че после с какво ще ви плашат.
    Второ за тестовете е направена "държавна поръчка" със съответния търг - някой да е чувал в България за такава.
    Трето за 80 милона Англия са поръчали 50 милиона теста - за България трябва поне 5 милиона само че парите ги няма на и тестове няма.
    Четвърто тестовете ще са само по 10 лири - сравнете ги с тези в България.

    Коментиран от #6

  • 5 hmhmhm

    0 1 Отговор
    господа англичани вие пак не разбрахте то този дето е болен като цяло се вижда особено сериозните Лекарство трябва но щом искате изследвайте се дали сте бременни опа обърках дали имате антитела срещу курона вируса. Все пак не забравяйте че групово се имунизирахте браво постигнахте завидни резултати на починали.
  • 6 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гербав трол":

    Не разбрали че малко хора са го изкарали. Ако се мислиш че си го изкарал или си безсмъртен винаги можеш да работиш като санитар в Пирогов.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: