Last news in Fakti

27 Април, 2020 12:55 1 806 2

Косово обяви нов режим за движение - по цифрите от ЕГН-то

  • косово-
  • коронавирус-
  • режим-
  • егн-
  • движение

Любопитен подход на властите в Косово

Косово обяви нов режим за движение - по цифрите от ЕГН-то - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Косовското министерство на здравеопазването обяви нов режим за движение на гражданите по време на пандемията от коронавирус, съобщи косовската телевизия РТК.

От 15 април в страната е въведено ограничение за движение навън само веднъж дневно в продължение на не повече от 90 минути. В публикувания днес нов режим се определят часовете за излизане в периода от 27 до 30 април по категории граждани в зависимост от предпоследната цифра на единния им граждански номер (например с цифра 1 - от 7 до 8.30 часа).

Ограничителните мерки за излизане ще са в сила най-малко до 4 май, съобщи министерството. По последни данни на Националния институт за обществено здраве общият брой на заразените с коронавирус в Косово е достигнал 763, досега са излекувани 166 пациенти, а 21 са починали. Направени са общо 6479 теста за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА Е ДОБРО РЕШЕНИЕ

    1 1 Отговор
    ПОЛОВИНАТА ,,СОФИАНЦИ,, СА СЪС СБИРЩАЙН ЕГН ,ДУПНИЦА,ПЛЕВЕН,ВАРНА
  • 2 Политолог

    2 1 Отговор
    В България при 780 000 неграмотни турци и цигани, надали си знаят и номера на ЕГН