Last news in Fakti

27 Април, 2020 17:10 4 550 4

В Германия: Затварянето на големите магазини е незаконно

  • германия-
  • магазини-
  • коронавирус-
  • конституция-
  • бавария

Големите магазини са третирани неравноправно в сравнение с малките

В Германия: Затварянето на големите магазини е незаконно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Противоконституционно е да се държат затворени големите магазини с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса. Това обяви върховният баварски административен съд, но не отмени мярката, която се използва в цяла Германия, предаде DPA.

Големите магазини са третирани неравноправно в сравнение с малките, на които бе разрешено да отворят отново миналата седмица, постановиха съдиите, като според тях така се нарушава принципът на равнопоставеността, заложен в конституцията.

Германското федерално правителство и лидерите на 16-те провинции се споразумяха само малките магазини с площ под 800 квадратни метра да отворят, след като страната започна да разхлабва някои от ограниченията в обществения живот, въведени заради коронавируса.

Баварският върховен административен съд обяви решение по жалба на търговска верига с магазини в провинциите Бавария, Берлин и Хамбург, които частично надхвърлят 800 квадратни метра. Съдът по изключение реши да не анулира ограничението за големите магазини заради извънредната ситуацията с коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    11 2 Отговор
    Еми как бе-едрият капитал неможе да губи пари...
  • 2 Лидл

    6 0 Отговор
    Майката си джаскало
  • 3 гост

    12 3 Отговор
    Е да де ама големите магазини на хранителните вериги у нас работят и там няма ли опасност от заразяване.Никак не се контролира дистонцията вътре в магазините и хората си се бутата един в друг .Ако е толкова опасно защо не ги затворят и тях и ще се пазари от малките магазини за безопасност.Мисля че мерките освен здравни са и политически.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.