Last news in Fakti

28 Април, 2020 12:33 2 335 1

Рано е да се твърди, че Италия се връща към нормалния живот

  • италия-
  • коронавирус-
  • джузепе конте-
  • нормален живот-
  • мерки-
  • карантина-
  • ломбардия

27 000 са жертвите на коронавируса в Италия

Рано е да се твърди, че Италия се връща към нормалния живот - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че е рано да се говори за това, че Италия се връща към обичайния си ритъм на живот, предаде агенция ANSA.

Министър-председателят на Италия защити плана на правителството страната да премине към втората фаза, свързана с мерките срещу разпространението на коронавирусната пандемия. Той направи това в областта Ломбардия, която е най-засегната от COVID-19.

Италия се готви за постепенно облекчаване на карантинните мерки, но все още не може да се говори за пълното им премахване. „Всички ние се надяваме скоро да се върнем към нормалния живот, но необходимите условия за това все още не са налице”, каза премиерът.

„Трябва да го кажем ясно”, посочи още Джузепе Конте. В интервю за вестник „Ла Стампа” премиерът заяви, че не съжалява за действията на правителството, което беше обвинено, че е действало бавно по отношение на болестта. „Ако мога да върна времето назад, ще направя всичко по абсолютно същия начин”, каза Конте. Италия е европейската страна с най-много жертви на болестта COVID-19: близо 27 000.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Риц

    0 0 Отговор
    Бог ,папата и патриархът да пазят Италия !!!