Last news in Fakti

28 Април, 2020 13:00 1 970 8

Девет страни искат план за туризма

  • ес-
  • туризъм-
  • план

Предлагат се няколко основни предложения

Девет страни искат план за туризма - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Девет страни представиха декларация за съставянето на план за възстановяването на работата на туризма в ЕС, съобщи РИА Новости.

Подкрепа има от министрите на туризма на Испания, Франция, Италия, Португалия, Гърция, Малта, Кипър, Румъния и България.

Преговорите са били проведени чрез видео конференция. Инициатор на предложението е испанската страна. Има три основни предложения.

Създаване на протоколи за безопасно пътуване, внимание към най-засегнатите страни и отдалечени райони, както и подкрепата за компании в туризма.

Предлага се програмата да бъде подкрепена чрез ЕК и Фонда на Европейската инвестиционна банка. Трябва да бъдат отделени и средства, за да могат европейските компании да останат конкурентоспособни в новата среда.

Испанският министър на туризма Мария Рейес Марото призова да подпомагане на авиокомпаниите и осигуряване на безопасно пътуване. Отправен призив за сътрудничество за стабилен туризъм.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха хиххххх

    0 0 Отговор
    Това е лъжа 😂
  • 2 пройчж

    0 0 Отговор
    Комуняги такива,планове ще искат,...вместо да си пуснат "Корона чао...не кашла j тамо,ти млада дамо!!!..."
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мангел ко ва

    0 0 Отговор
    Българският туризъм е в перфектно здраве, благодарение на нашите грижи и подкрепа.
  • 6 помия, ракия и демокрация

    2 1 Отговор
    Туризма в България ще се оправи и без помощи, защото е СЕКС ТУРИЗЪМ! Чужденците идват в БГ заради проститутките и евтиния алкохол, така че КОВИД19 да убие и половината ни свиркаджийки, другите са на линия и готови за яростна акция. Само пловдивските ударнички са способни да обслужат цялото ни черноморие, толкова са способни и тренирани. Сега излиза че демокрацията добре ни е подготвила.

    Коментиран от #8

  • 7 Нестандартен

    0 1 Отговор
    Лекарството за Коронавирус се очаква след година, година и половина. Кой ще пътува с риск да се зарази от болест, която е непозната, неясна и неуловима? Единственият изход за туристическия бранш е да се трансформира и редуцира, като се окрупни. Ясно е че много фирми и хотели ще фалират, но тези, които ще останат на пазара, трябва да заложат на родните туристи. Това може да стане с намаление на цените и предложение за семейно летуване с карта, по предприятия и бизнеси, като едно време...
  • 8 😳То за това сме на тоя хал я

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "помия, ракия и демокрация":

    С най-малко туристи .Най-не рекламираната д-ва за туризъм.Може и да си прав.
Новини по държави: