30 Април, 2020 21:30 2 881 4

Норвегия ще намали добива си на петрол до края на годината

  • норвегия-
  • нефт-
  • опек

Добивът ще бъде свит с 250 хиляди барела дневно през юни и със 134 хиляди дневно през втората половина на годината

Норвегия ще намали добива си на петрол до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

Норвегия възнамерява да съкрати добива си на петрол от юни до декември тази година, съобщи министърът на петрола и енергетиката на страната Тина Бру, цитирана от Ройтерс.

Добивът ще бъде свит с 250 хиляди барела дневно през юни и със 134 хиляди дневно през втората половина на годината, уточни тя.

Бру добави още, че откриването на редица нови находища на петрол ще бъде отложено за 2021 г. "Следователно, общият добив на петрол в Норвегия през декември 2020 г. ще бъде с 300 000 барела дневно по-малко, отколкото се предвиждаше първоначално", обобщи тя. Според нея съкращаването на добива ще бъде разпределено равномерно между различните компании.

Страните от ОПЕК+ на извънредна видеоконференция на 12 април успяха да се договорят за съкращаване на добива на петрол с цел овладяване на срива на цените на горивата на световния пазар заради намаленото търсене поради кризата с коронавируса. Норвегия не влиза в ОПЕК+, но подкрепя споразумението, съгласявайки се да намали своя добив.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гошо

    5 2 Отговор
    Т.е. Норвеия ще спре добива си на петрол
  • 4 Гощо ти не се притеснявай

    3 4 Отговор
    за Норвегия, те са единствената демократична държава която наистина сложи петролните пари настрана за балгоденствието на целокупния норвежки народ. Един трилион долара. И само от лихвите лапат на година по 150 милиарда. За сравнение Великобритания която е лапала от същия тоя петрол няма нищо, всичко е отишло в частните джобове на разни корпорации.
Новини по държави: