Last news in Fakti

1 Май, 2020 16:15 5 159 10

Доказано! Социалното дистанциране е било ефективно

  • китай-
  • социално дистанциране-
  • ухан-
  • карантина

Затварянето на училищата и детските градини може да намали вероятността от заразяване с 40 до 60% и да забави болестта

Доказано! Социалното дистанциране е било ефективно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нов модел за предаване на COVID-19, базиран на проучване сред близо 1200 души в Ухан и Шанхай, показва, че стриктните мерки за социално дистанциране са били достатъчни за ограничаване разпространението на вируса, съобщава Радио Китай.

Резултатите от проучването, проведено от екип на шанхайския университет „Фудан", са публикувани в последния брой на списание Science от тази сряда.

Според анкетата, след като мерките за социално дистанциране бяха въведени в двата града в началото на февруари, дневните контакти на изследваните с други лица са намалели средно от 14 в Ухан и 20 Шанхай до един-два и за двата града.

Също така между 78-94% от тези контакти са били в рамките на дома или между хора живеещи в една сграда.

Проучването е установило също, че 40% от децата под 15 години са също толкова податливи на заразяване с новия коронавирус, колкото и възрастните над 64 години.

По тази причина, макар да не може да прекрати само по себе си разпространението на COVID-19, затварянето на училищата и детските градини може да намали вероятността от заразяване с 40 до 60% и да забави болестта.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаха

    13 1 Отговор
    Сега всяка година при грип ей така ще стоим като тези на снимката. Като наказани.
  • 3 Мислещ

    11 2 Отговор
    Затварянето на училищата е горе-долу и единствената смислена мярка, която трябва да се прилага. Така и така се чудят как да промият мозъците на децата, по-добре да са си около родители и приятели. У нас, де. А китайците са безнадежден случй, за там няма значение.
  • 4 Професор

    17 2 Отговор
    Всички тия псевдонаучни "изследвания" показват изродения характер на съвременната "наука". Щом такова изсмъкано от пръстите маоистко "изследване" може да се публикува в списание "Science", какво да говорим? Единствено меродавните данни за смъртностаа в Европа говорят друго: ако вирусът ВЕЧЕ се е разпространил безсимптонно, или с минимална симптоматика, сред населението, ЗАТВАРЯНЕТО на това население в общи жилища съвсем не е еднозначно. Едно е да зарвориш едно семейство от 4 души в една самостоятелна и отделна къща с двор, друго е да затвориш 200 души в един общ блок, с общи, ако не друго, отдушници. Вижте смъртността в Англия, Белгия и Италия, единствените страни в Европа с повишена смъртност от вируса, в сравнение с предишни епидемии от грип -- да речем, през 2017 г. Там се случи именно това. Така че, трябва веднъж завинаги да се разбере -- маоистката наука НЕ Е наука, а псевдонаука. Списанията, които я публикуват, макар и престижни в миналото, днес са БОКЛУК.

    Коментиран от #6

  • 5 Това е

    4 1 Отговор
    Социалната изолация е описана в дебелите книги,социопатия и маргинализация, криминални елементи,не семейни,бедни,разбита психика
  • 6 Алфа Чакал

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Професор":

    Искай си телето
  • 7 ssddss

    8 0 Отговор
    не социално а физическо дистанциране!!!!!!!
    социалното е съвсем друго нещо
  • 8 ааа

    5 0 Отговор
    Стига сте лъгали бе изроди,кой ви вярва вече на простотиите...
  • 9 Кокорчо🙄

    5 0 Отговор
    Разделяй и владей, това донякъде също е целта на измислената дандания, наречена корона вирус, няма стачки, медийно затъмнение, по точно медийно пране на мозъци, всяване на страх и паника, и контролиране на 7 милиарда овце от 1%свръх богати
  • 10 Мисирков Мисирков

    2 0 Отговор
    Автора на статията вероятно е изключително интелигентен, но забелязах, че ЗА НЕГО "СОЦИАЛНА" и " ФИЗИЧЕСКА" ДИСТАНЦИЯ Е ЕДНО И СЪЩО.
    АЙДЕ СТИГА, ДОЙДЕ МИ В ПОВЕЧЕ ПОРЕДНИЯ "СПЕЦИАЛИСТ"