Last news in Fakti

1 Май, 2020 16:55 3 818 21

Службите са притеснени от натиска COVID-19 да бъде свързан с китайска лаборатория

  • сащ-
  • китай-
  • ухан-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Администрацията на президента Тръмп и неговите съюзници в Конгреса се опитват отчаяно да отклонят и омаловажат критиките към тях за забавената реакция

Службите са притеснени от натиска COVID-19 да бъде свързан с китайска лаборатория - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Анализатори от американските разузнавателни служби са притеснени от натиска, оказван им от високопоставени представители на администрацията на президента Доналд Тръмп да свържат COVID-19 с китайска лаборатория и смятат, че това ще изкриви оценката за вируса и те биха могли да се окажат в ролята на политическо оръжие, се казва в материал на вестник „Ню Йорк таймс" от миналия четвъртък, съобщава Радио Китай

В него са цитирани бивши служители на президентската администрация, според които от най-високо ниво се оказва натиск върху разузнаването да търси доказателства в подкрепа на тезата, че лаборатория в Ухан е източник на епидемията от коронавируса. Ключова роля в тези усилия играе държавният секретар Майк Помпео, който е бил и директор на ЦРУ.

„Повечето разузнавателни агенции са скептични, че може да бъде открита категорична връзка с лаборатория, а учените, изследвали генетиката на коронавируса казват, че най-вероятно става дума да пренасяне от животно върху човек в нелабораторна среда, като случаите със СПИН, Ебола и ТОРС", пише „Ню Йорк таймс".

С влошаването на ситуацията с разпространението на COVID-19 в САЩ, администрацията на президента Тръмп и неговите съюзници в Конгреса се опитват отчаяно да отклонят и омаловажат критиките към тях за забавената реакция, като една от тактиките им е цялата вина да бъде хвърлена върху Китай.

До четвъртък в САЩ са регистрирани 1 040 000 случая на заразени с COVID-19, а починалите са над 61 000.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калоян

    38 8 Отговор
    Това значе че е въпрос на време да се еазкрие че вирусът е биологично оръжие пуснато от сащ, затова бързат на всяка цена да го свържат с китай.
  • 2 Бесен Язовец

    38 4 Отговор
    Подли рептили, не спраяха с биоразрботки и модифициране на вируси да пробват да клатят китайската икономика!
  • 3 Супер Марио

    32 2 Отговор
    Амерски иконмически разцвет и подем беше
    един балон който се спука режисирано точно преди избори 2021!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Мати Весино

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Супер Марио":

    Селски, изборите са през 2020-а! Не че нещо, ама...
  • 5 Без сантименти

    38 1 Отговор
    Тръмп иска да прехвърли вината си,че не взе адекватни мерки на Китай.И по този начин да прикрие ужасяващото състояние на здравната система и всеобщият икономически застой на САЩ в последните години.С две думи САЩ се издъниха тотално и цял свят видя,че реалито в САЩ не са картинките на Холивуд.В момента САЩ навлиза в периода на късният СССР -около 1985-6 г.Сравнявайки съветският политически елит от 85 и американският сега-няма абсолютно никаква разлика-луди старчета и цели фамилни кланове във власта,живеещи в свой свят.
  • 6 Yamaha

    26 2 Отговор
    Дони в желанието си да срути Руската Федерация и Китай забрави за собствената инономиката! И лъжат за икономическия ръст, истината е, че цените в Америката заради митата наложени на китайските стоки скочиха и гражданите го усетиха с 20-30% повишение на цените! Доналд обслужваше само едрите капиталисти с тези мита работни места реално не се отвориха нови.
  • 7 Професор

    11 2 Отговор
    Абе щом Радио Китай цитира "бивши служители на президентската администрация", а марксисткият парцал Ню Йорк Таймс цитира Радио Китай, работата е ясна -- Мао е проникнал в Белия Дом и се движи напред-назад.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    9 1 Отговор
    Грешиш,мърш.о долна,еврейските сатанински плъхове са проникнали в Белия Масонски Дом.
  • 12 Иван

    11 2 Отговор
    Вчера американските нацисти от раэуэнаването эаявиха,че нямат докаэателства эа иэкуствено съэдаване на вируса......20 минути по-късно иэраелската проститутка Доналд Тръмп обвини лабораторията в Ухан............след това един журналист му каэа эа иэявлението на раэуэнаването и Доналд Тръмп иэпадна в дисбаланс,насмете се......уср.а работата с други думи.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анонимен

    1 11 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    ИЗРАЕЛ НАД ВСИЧКО бе куpвo китайска.По главите ви ще скачаме бе примaт смешен.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    Както скачахте по немските глави ли?
  • 17 Ванката

    0 1 Отговор
    Здравейте Сашета, тук съм, тук съм!
  • 18 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    В Русия съм, В Русия съм!
  • 19 Сашето

    1 1 Отговор
    Ванка какво става тук?
  • 20 Имаме си

    6 0 Отговор
    много точна поговорка в случая - Крадеца вика дръжте крадеца.
  • 21 Антигерб

    5 0 Отговор
    Те лъжите на американците лъсват накрая и за вируса ще е така. Последната беше че Ким е умрял пък преди това колко много бяха и всичките се провалиха - най-известната беше с химическото оръжие на Садам. Та краварите са се оплели в лъжи и пропаганда като пиле в кълчища - и всичко това е за да скрият собствения си крах.

    Сега наредили на ЦРУ да търсят доказателства че вируса е от лаборатория в Ухан - звучи ми като да изфабрикуват "доказателства" защото заповедтта е не да търсят от къде е дошъл а да търсят конкретно че е от Ухан. В същото време доказателствата съществуват но водят към лаборатория в САЩ но там виси пълно медийно затъмнение.

    Може и да изфабрикуват някакви "доказателства" също като химическите оръжия на Садам и пак да размахват някое шишенце но истината рано или късно ще излезе.