2 Май, 2020 09:51 1 711 3

Най-малко 40 загинали при бунт във венецуелски затвор

  • венецуела-
  • затвор-
  • бунт

Други 50 души са ранени при сблъсъците

Най-малко 40 загинали при бунт във венецуелски затвор - 1
Снимка: БГНЕС

Най-малко 40 души загинаха и 50 бяха ранени при бунт в затвор в централната част на Венецуела, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Сред пострадалите е служител на Националната гвардия, ранен от експлозия. Директорът на затвора е бил ранен с остър предмет при опит за преговори.

Размириците в затвора „Янос“, намиращ се в град Гуанаре, на 450 км от столицата Каракас, започнали с протест на затворници, искащи да се разреши на роднините им да им доставят храна, съобщи бТВ.

Според АФП затворниците опитали да извършат масово бягство.

Венецуелската министърка на затворите Ирис Варела потвърди за размириците, като добави пред местния в. „Ултимас нотисиас“, че група затворници нападнали служители на охраната, пазещи пред затвора. Директорът бил ранен в рамото от най-малко един затворник с нож, добави тя.

Каролина Хирон от неправителствената организация Венецуелски център за наблюдение на затворите заяви, че затворниците са организирали бунт, защото са обект на насилие и „защото не им се позволяват никакви посещения и нямат нито хляб, нито вода“. Според нея в затвора с капацитет 750 души се намират 2500 затворници.

Посещенията на семействата на затворниците са спрени заради пандемията от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краварите

    5 0 Отговор
    не спират с провокациите. Тази Кравария скоро ще се самозаличи.
  • 2 плевен

    3 0 Отговор
    Тази организация за защита на престъпниците е неправителствена спрямо Венецуела. За чичо Сам си е чисто правителствена.
  • 3 Docenta

    0 4 Отговор
    Мадуро ще си бара м....те скоро а путин ще си бара п...та в съда за военнопрестъпници