4 Май, 2020 07:30 2 129 9

СЗО: Коронавирусът ще е значителен риск до разработването на ваксина

  • ваксина-
  • сзо-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Много страни още са в окото на бурята, докато други започват да показват, че е възможно сдържането на болестта до известна степен

СЗО: Коронавирусът ще е значителен риск до разработването на ваксина - 1
Снимка: Shutterstock

Части от света започват да излизат от пандемията от Covid-19 и предпазливо да се връщат донякъде към нормалния начин на живот. Но новият коронавирус ще представлява значителен риск до разработването на ваксина, заяви днес експерт от Световната здравна организация (СЗО), цитиран от Ройтерс.

Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за извънредни ситуации към СЗО, каза, че много страни още са в окото на бурята, докато други започват да показват, че е възможно сдържането на болестта до известна степен.

"В този смисъл има надежда", каза Райън в онлайн интервю за Ройтерс от Женева. "На глобално равнище ситуацията все още е много сериозна, но моделът на болестта и траекторията на вируса са много различни в различните части на света сега", добави той.

"В разгара сме на битката за живота си", заяви Райън.

Според него надежда за "сдържане" на коронавируса има, както показват Китай, Южна Корея и други държави, но пандемията се движи неравномерно в различните части на света. В Африка и Латинска Америка тя е все още възходяща, докато Европа и САЩ се опитват да се измъкнат от най-интензивната фаза на заболяването.

"Научаваме се, че е възможно да поставим тази болест под контрол и е възможно да подновим икономическия и социалния живот по нов начин, с крайно внимание и бдителност", каза Райън.
"Ще има значителен риск, докато не достигнем момента, в който имаме безопасна и ефикасна ваксина за всички", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    13 0 Отговор
    СЗО вие сте сатанинска организация, най голямото зло, на 21 век,
  • 2 CoV20

    10 1 Отговор
    Напълно справяне и прекратяване на коронавирус инфекцията на 100% едва ли ще има. По-скоро бих казал, че тя завинаги ще продължи. Най-вероятно този вирус ще остане между нас както е вирусът на СПИН-а, вирусът на ебола. Това заяви проф. И. Петров.
    Петров отбеляза, че коронавирусът е РНК-вирус, а тези вируси мутират сезонно.Това означава, че нито една ваксина няма да е сигурна завинаги – тя ще е ефикасна срещу сегашния щам, но не и срещу мутиралия. Със сигурност обаче ваксината ще има ефект върху катастрофалното нарастване на броя на заболелите, смята още той.
    Трябва да има стратегия за справяне с вируса!
  • 3 Сзо обирачите

    10 0 Отговор
    Каква работа вършат те?
  • 4 Грую

    12 0 Отговор
    Една лъжа като ти я повторят сто пъти и става истина, но като ти я повторят хиляда пъти и почваш да се замисляш, че има нещо гнило...
  • 5 Обективен

    11 0 Отговор
    Защо драпат тъй упорито за ваксина, като може да се създадат лекарства и усъвършенстват вече налични такива...

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Човек от щаба

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Обективен":

    Защото така действат тези тайни организации- намират ти проблем, дават ти решение и печелят ужасно много от него. Така имат още по-голяма власт да ти дадат нов проблем и решение, като му дойде времето. Радващо е, че все по-голям брой хора забелязват това / будят се от матрицата/, соето е най-голямата заплаха за тия дърти изроди. За това се налага слугинажа редовно да напомня от какво имаме нужда.
  • 7 Сливи за смет

    11 0 Отговор
    Първо публично да се ваксинират "елитите" със семействата им, пък ние ще видим после. Аз нямам никакво желание да ме дупчат.
  • 8 Човек от щаба

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Обективен":

    Ако е вярно / няма защо да не е /, че над 1 млрд човека са го изкарали безсимтонно или не са установени с тестове, то смърността ще излезе пренебрежимо малка за мерките, които ни наложиха на цял свят. Но системата ще получи рестарт, а икономиката ще се консолидира в още по- малък процент хора. Следващото ниво е чипа, защото сегашния метод за манипулация на населението, чрез медии и интернет започва да остарява. Идва ново поколение хора и контрол. Спомни си начина на контрол от времето на фараоните- всички строят гробница за бога, гледат в една посока и нямат време и сили за глупости, няма протести и бунтове. Общо взето принципа е подобен.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.