4 Май, 2020 11:38 2 575 1

Тук всички граждани получават маски за многократна употреба от държавата

  • хонконг-
  • китай-
  • коронавирус-
  • маски-
  • медицински маски

Ще бъдат разпределени милиони висококачествени маски

Тук всички граждани получават маски за многократна употреба от държавата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хонконгските власти планират да раздадат на всички местни жители защитни маски за многократна употреба, за да се ограничи разпространението на коронавируса, съобщи в. South China Morning Post, цитиран от ТАСС.

Плановете са да бъдат разпределени над 7,5 милиона специално произведени висококачествени маски, които ще могат да бъдат получени по пощата след онлайн регистрация.

По думите на представител на властите подготвителните работи по програмата за разпределение на маските е в завършващ етап. Според някои от жителите на Хонконг обаче инициативата донякъде е закъсняла, тъй като много хора вече са дали пари за маски, а ситуацията с коронавируса се е стабилизирала.

През последните две седмици не са отчитани нови случаи. Общо броят на заразените е 1039, а починалите са четирима. На този фон местните власти решиха да смекчат ограничителните мерки. От днес заетите в държавния сектор започват да се връщат на работните си места. Тази седмица трябва да отворят музеите, библиотеките и спортните площадки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.