Last news in Fakti

4 Май, 2020 12:16 3 696 27

Русия продължава да оказва хуманитарна помощ на Италия

  • хуманитарна помощ-
  • италия-
  • русия-
  • патриарх кирил-
  • православна църква-
  • пулия-
  • владимир путин

При цялата си безпомощност да се противопостави на COVID-19 на национално ниво, Русия помага на други държави

Русия продължава да оказва хуманитарна помощ на Италия - 1

На 25 април медиите публикуваха изявление на патриарх Кирил, че Руската православна църква /РПЦ/ предоставя хуманитарна помощ на италианската област Пулия, пише news2.ru.

В този италиански регион Руската православна църква е доставила различни медицински материали, включително лични предпазни средства, се казва в материал на Disclose.tv. Както е отбелязано в материала, предоставянето на тази хуманитарна помощ се основава на молба на президента Пулия Микеле Емилиано до патриарх Кирил. Въз основа на това патриарх Кирил призовава руския президент Владимир Путин да обмисли възможността за предоставяне на такава помощ.

Както виждаме от писмото, Владимир Путин подкрепи инициативата на патриарх Кирил да помогне на италианския регион и дори включи руския министър на отбраната Сергей Шойгу в решаването на този въпрос. Както е известно, подчинени на Шойгу помагат в Италия вече повече от месец за дезинфекция на различни съоръжения. Положителното решение на президента на Русия не е изненадващо и се дължи на факта, че както е посочено в писмо до патриарх Кирил, президентът на Пулия Микеле Емилиано е дългогодишен приятел на Русия и тясно си сътрудничи с Руската православна църква още от 2000 година.

Докато все още е кмет на град Бари, Емилиано улесни връщането на православен храм на Руската църква на православна църква, разположена в региона, а през 2017 г. той участва в пренасянето в Русия на някои от мощите на Свети Никола. В същото време тази хуманитарна помощ предизвика критики към Руската православна църква, както от Запад, така и в самата Русия. Например, протодякон Андрей Кураев, на когото беше забранено да служи на 29 април с указ на патриарх Кирил, отбеляза: „ПР ефектът в Русия се оказа толкова лош, че патриаршията трябва да извинява“. Защо да се извинява? Защото доставката на помощ за Италия е извършена от Абдула Шатила, швейцарски бизнесмен с ливански произход, а помощта не идва от територията на Русия, а от територията на Швейцария.

И в същото време, според информацията на същия Андрей Кураев, самата помощ не е от руски, а от китайски произход: „На кутиите има надпис„ Произведено в Китай за Швейцария “. 300 000 хирургически маски, още 200 000 (не бих могъл да разбера какви) маски, 30 000 медицински облекла. " Скорошните подобни хуманитарни действия на Русия в чужбина предизвикаха единствено отрицателни реакции в самата страна на фона на рязко увеличаване на заболеваемостта сред самите руснаци и острият недостиг или липса на същите лекарства в регионите на страната. Ето защо, както отбелязват потребителите в социалните мрежи: „би било по-добре патриарх Кирил така ревностно да помогне на руснаците, а не да иска от правителството да отмени таксите за комунални услуги за енориите на Руската православна църква“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гошко

    25 17 Отговор
    Русия помага а Америка мачка това е факт.

    Коментиран от #11, #24, #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Руските свине

    17 19 Отговор
    Продължават да правят пиар, белкив италианците поискат смекчаване на санкциите!
  • 7 Хрониките на герберлунгия

    26 17 Отговор
    Смъртността в Русия е най-ниска в целия свят, Италия е благодарна на Русия, а модератора, може да си трие на воля. Истината няма да се промени за негова жалост.

    Коментиран от #8, #18

  • 8 Хрониките на герберлунгия

    17 14 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на герберлунгия":

    Очаквам вой на гейгерберунгели надолу, които модераторчето няма да трие
  • 9 Хаха

    11 2 Отговор
    А колко дават за благодарствени похвали в ю туб?
  • 10 jorj

    16 11 Отговор
    Браво братя руси, вие ще се жертвату, но ще спасите не само Италия, но и целият свят !!! Дълбок поклон пред саможертвата ви, чакаме ви и тук,имам големи запаси от български дезинфектант, добре дошли!!!!

    Коментиран от #21, #22

  • 11 Истината

    15 19 Отговор

    До коментар #4 от "Гошко":

    "Хуманитарната помощ" от Русия е заплатена от САЩ с 660 000 долара, бе Гошко. Значи нито е помощ, нито хуманитарна а обикновена т рговска сделка и то по руска инициатива. На всичко отгоре респираторните апарати били на 220 волта и трябвало да се преправят на 110 каквато е мрежата в сащ. Евтина руска пропаганда, Гошко, това е истината!

    Коментиран от #20

  • 12 Нео

    17 11 Отговор
    Какви жалки напъни за реклама на цигарения митрополит! Вместо да се погледнат сами, имитират помощ на други. Какво пък, руснаци бол. Жертваха ги във войната, и сега отново в името на диктатурата.
  • 13 Джамбазов

    9 13 Отговор
    Джамбазов, понеже ми изтри 2 коментар по темата имам един страничен въпрос към тебе. Тъй като се бараш специалист по италиански теми, през 2006 година гледах едно документално предаване, говореше се за 20 000 деца изчезнали в Италия. Следите водеха към албанската мафия която с помоща на Дж. С. ги прехвърлила в Украйна за търговия с органи. Какво знаеш по въпроса.

    Коментиран от #16

  • 14 Euro

    8 4 Отговор
    Липсват ми репортажи за протестиращите срещу Румен Радев - сутрин, предиобед, на обяд, в ранния следобед, надвечер, във вечерните новини, в полунощ, каквато беше настоятелността на отразяването на онези сестри, които се заканваха да влязат с автомат в НС и да раздават правосъдие чрез Народен съд.
    Това означава ли, че част от медиите имат субективно, избирателно отношение към различни протестиращи и това част от техния професионализъм ли е, който правилно май е оценен като заслужаващ 111-то място. Не заради заплаха от свобода на словото, а заради зависимости и служене на чужди, небългарски персони и интереси.
  • 15 Кински

    15 10 Отговор
    Да се правят на велики .но короната ще ги свали на земята .ще пият само водка Путинка след това
  • 16 смешкоооо

    10 9 Отговор

    До коментар #13 от "Джамбазов":

    Който чете руски партенки, задава такива глупави въпроси!

    Коментиран от #17

  • 17 ОТ # 13

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "смешкоооо":

    Наистина смешно, руски партенки по RAI -2
  • 18 Монгола

    12 12 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на герберлунгия":

    Нeщo ce бъркaш чoвeчe, или cи пиян, или cи нeгрaмoтeн... В мoмeнтa Руcия e нa трeтo мяcтo cлeд CAЩ и Aнглия пo брoй нa aктивнo бoлни oт кoрoнaвируc нa лeглo, cъщo и пo брoй нa интубирaни в критичнo cъcтoяниe пaциeнти. Пo брoй нa излeкувaни e нa пocлeднo нe caмo в Eврoпa! Трябвa дa cи c ocнoвнo oбрaзoвaниe aкo нe мoжeш дa изчиcлиш зa 1 минутa, чe Руcия щe нacтигнe пo брoй нa зaрaзeни и cмъртни cлучaи cъюзникът cи oт втoрaтa cвeтoвнa вoйнa CAЩ тoчнo cлeд 14 дни и 4 чaca. Вие другари русофили и комунисти не пла́чете за отиващите си на кино руснаци и заминаващата си Русия, губeщa вeчe вoйнaтa cъc злoкoбнaтa oтрoвa! Пла́чете за парите, които са ви спряни, защото икономиката ѝ вече е на ниво 1949 година... Коварен плач от жестоки коварни хора....Още по-коварен плач ви чака, защото това е само началото на краят ѝ...Красавицата си отива, зловещо отровена, отхапала парче от отровната ''златна петролна'' ябълка, а вие джуджета сте безпомощни и ронещи сълзи денонощно...без хонорари вече...и вечно...но не за нея, а за рублите ѝ...Ако бях ''Русия'' и знаех това', щях да ви депортирам веднага в обятията си зa дa пoмaрширувaтe нa Чeрвeния плoщaд c мacки нa мяcтoтo нa руcкaтa aрмия, кoятo излeзe в нeплaтeни бoлнични дo мукaвeй в пoнeдeлник прeз 2048 гoдинa:):)

    Коментиран от #19

  • 19 Ало

    11 9 Отговор

    До коментар #18 от "Монгола":

    Ало МАНгАЛА, защо занимавате околните с Русия. В днешно време хората ( НЯКОЙ) са достатъчно грамотни, знаят езици могат да се информират за това което ги интересува. Задръжти си експертните анализи за лично ползване
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 пуTкинхуйло

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "jorj":

    Добавете и "огурчики" за мезе към дезинфектанта и няма да се отървете от гостуващи "братушки"...
  • 23 От Русия ни жило ни мед

    6 3 Отговор
    Държaвният дeпaртaмeнт нa Cъeдинeнитe aмeрикaнcки щaти oбяви, чe CAЩ ca ce дoгoвoрили c Руcия зa зaкупувaнeтo нa мeдицинcкo oбoрудвaнe, кaтo пo тoзи нaчин oпрoвeргa твърдeниятa, чe прaткaтa e изпрaтeнa кaтo пoмoщ.

    Така и за Италия: 80% от руската помощ е безполезна, изпратиха ни военни и разузнавачи.....услугата е мечешка.
  • 24 Роко

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гошко":

    А на Русия кой ще помогне? Заразените с ковид-19 в Русия достигнаха 126 хиляди (толкова са официално, а не официално един Господ знае и това е началото на пика), дори за лекарите няма достатъчно защитни облекла (за "доброволците" пратени в отделенията със заповед на министъра такива не се предвиждат ако си носят от вкъщи ще имат) и в същото време един много мъдър вожд от безопасния си бункер раздава защитни облекла и маски на страната отчитаща спад в заразяването.
  • 25 PomБлядский

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гошко":

    Дето е думата, ти го гониш през вратата, то пробва да се умъкне през прозореца. Пълна карантина за рA3ИЯтската к о ч и на!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.