Last news in Fakti

4 Май, 2020 13:45 2 683 4

Сложиха маска върху лицето на статуята на Христос в Рио де Жанейро

  • исус христос-
  • статуя-
  • рио де жанейро

Преди няколко седмици върху статуята, разположена на 790 метра над морското равнище, беше проектирано светлинно шоу, в чест на здравните работници

Сложиха маска върху лицето на статуята на Христос в Рио де Жанейро - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Рио де Жанейро световноизвестната статуя на Христос Изкупител придоби нов облик, след като в разгара на пандемията от коронавирус върху лицето ѝ беше прожектирана маска, съобщи агенция ЕФЕ.

Сърцето на спасителя също е изобразено да бие, покрито от маска, заедно със съобщението „Маските спасяват (животи)“.

Рио де Жанейро е третият най-многолюден град в Бразилия с около 17 млн. жители. Той е и от най-засегнатите градове с 1019 смъртни случая и 11 139 заболели от коронавируса, според отчет от тази неделя на министерството на здравеопазването в страната.

В цяла Бразилия случаите са се увеличили с 4588 за последното денонощие, а смъртните - с 275, съобщи бразилското здравно ведомство. Към момента, страната е регистрирала 101 147 потвърдени случая на вируса и 7025 починали, информира Ройтерс.

Вчера броят на случаите се е увеличил с около 5% в сравнение с предишния ден, а смъртните случаи - с около 4%, заяви министерството.

Преди няколко седмици върху статуята, разположена на 790 метра над морското равнище, беше проектирано светлинно шоу, в чест на здравните работници по света.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖОРО

    12 4 Отговор
    ПОДИГРАВКА..ГОСПОД ЩЕ ИМ ГО ВЪРНЕ..
  • 2 Дедо Йоцо

    9 3 Отговор
    Богохулници от не знам кой си пол
  • 3 Точка Омега Последни Времена

    7 3 Отговор
    Подигравката с нашия Бог Христа по Великден, няма да остане ненаказана. Глад и мезерия чака безбожния раб.
  • 4 Ivan

    2 1 Отговор
    Христос е разпънат на дървен стълб а поповете си правят златни кръстове за почит от даренията на бедните!Религията е като пилитиката ,една голяма измама кърлежи които нямат наяване.
Новини по държави: