4 Май, 2020 18:00 2 946 8

Франция настоява за нов данък

  • франция-
  • данък-
  • бруно льо мер

Страната иска по-високи вноски от дигиталните компании

Франция настоява за нов данък - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция отново призова за налагане на европейски данък за технологичните компании. Това обяви френският министър на финансите Бруно льо Мер, цитиран от France 24.

Водят се преговори за промяна на международните данъчни правила. Идеята е да се включат технологичните компании, които плащат ниски данъци.

Новите правила трябва да се договорят през следващите месеци. Според Льо Мер, ако няма споразумение, ЕС трябва да въведе свои правила.

Той смята, че в момента положението е такова, че трябва да се намери начин за по-високи данъци за тези компании. Ирландия е опозиция на предложението, тъй като на нейна територия се намират много компании от тази сфера.

В момента Франция преговаря със САЩ, за да договори нови данъчни правила на своя територия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    5 2 Отговор
    Ще се научат да работят и тия мързели
  • 2 Бау

    13 7 Отговор
    А другаря Льо Мер да се сеща, че характерна черта на IT компаниите е че могат да оперират от всяка точка на планетата с добър интернет достъп и че освен да прогони от Европа най-печелившите фирми, незасегнати от настоящата криза, друго няма да постигне?

    Коментиран от #4

  • 3 addie

    5 6 Отговор
    Да въведат закон за семейства от безработническата класа да не могат да имат повече от 1 дете. Това изглежда сега абсурдно, но в ужасната криза дето идва ще се наложи.
  • 4 Те искат да им обложат

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бау":

    печалбите от продажби на услуги. Тоест Амазон като ти продаде нещо и направи печалба, тая печалба да се обложи с данък. Амазон не е нужно да има офиси дадена държава. Ако си дърпаш от Нетфликс, също, в края на краищата Франция например се е набутала да те направи платежоспособен, ти купуваш от Амазон и Амазон трябва да плати на Франция са осигурените платежоспособни клиенти.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 fatal bazooka

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Те искат да им обложат":

    Този е супер нагЪл без лимит.Всички онлайн магазини затвориха,респект короната.Амазон най умния невиждан рекорд продажби .Работниците му,фирмите за доставка колко пипнаха короната ...?Франсето поръчва,по -цял ден в къщи,заплатата върви , онлайн магазините затворени.Имаше скоро дело ...😉 депата във Франция затворени ,ама вие поръчвайте той камиона ще дойде от Германия примерно...Не се е спрял...Преди короната друг конфликт .....все тази ...........
  • 6 Европа

    9 0 Отговор
    трябва да пази собствените си интереси, а не да се води по акъла на американците. България е типичен пример за страна, която заради интересите на САЩ пренебрегва собствения си интерес и всички българи страдаме от това с изключение на няколко соросоида - подлоги.
  • 7 Бау

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Те искат да им обложат":

    Амазон така или иначе биват обложени с данък по място на регистрация. Няма как да оперират в Европа без офис в страна от ЕС. Ако ги облагат и във Франция и по адресна регистрация се получава двойно облагане, което е нарушение на договорите между държавите за да се избегне именно това. Освен това Франция по никакъв начин не се е набутала да прави никого платежоспособен или да им осигурява клиенти. Това е абсурд. Все едно Бойко да те прави тебе платежоспособен и затова да те дере по два пъти за всеки лев, който спечелиш. Единственото, което ще постигнат е да смачкат един цял отрасъл и да направят цените на услугите, които IT индустрията предлага още по-високи, като по този начин пак обикновения човек е набутан.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: