Last news in Fakti

5 Май, 2020 14:08 3 525 16

COVID-19 е произлязъл от пазар за диви животни в Китай

  • китай-
  • ухан-
  • ковид-19

Миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е сигурен, че коронавирусът произхожда от китайска вирусологична лаборатория

COVID-19 е произлязъл от пазар за диви животни в Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-вероятният източник на новия коронавирус е пазар за месо от диви животни в Китай, заяви премиерът на Австралия Скот Морисън, цитиран от Ройтерс и БТА.

Миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е сигурен, че коронавирусът произхожда от китайска вирусологична лаборатория.

Пред репортери в Канбера днес Морисън каза, че не би изключил и хипотезата на Тръмп, но на този етап Австралия не разполага с данни, които да променят мнението ѝ, че вирусът произхожда от пазар за месо от диви животни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 4 Отговор
    Ходил е на врачка с ермолка на главата и тя му ги е казала тези неща на Дони!
  • 2 Европейски тъпири

    4 3 Отговор
    Верно ЛИ аз па мислех че от Женският е тръгнал
  • 3 Yamaha

    5 4 Отговор
    2019г в провинция Хубей има военни игри на които присъстват военни от цял свят вкл. 300 говедата след края на игрите са първите случаи на Корона вирус в China!
  • 4 Борката Джонсън

    3 0 Отговор
    Ааа бъркате се, Вова го разнесе ръсейки с дамаджаната.
  • 5 Дядо Вангел

    3 2 Отговор
    Позитановски тролове от всички страни, съединявайте се. Който напише най им убедителен и достоверен коментар че вируса е американски, или още по добре, лична поръчка на Тръмп, за да съсипе собствената държава и икономика печели DVD с парада на победата от 09.2019 подпечатано с целувка от Путин с розово червило Ланком, неговото любимо.

    Коментиран от #9, #11

  • 6 бис

    3 0 Отговор
    ай стига с тази измислена простотия.....................как не ви писна бе мекотели жалки. Ще ядете дървото на края - ама те да видим. КАПИШ
  • 7 хаха

    2 0 Отговор
    Една весела новина. Всички така мислим.
  • 8 Реално

    3 1 Отговор
    Скота си е скот , дори и да е премиер на колонията Австралия .
  • 9 ооо дааа

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Вангел":

    КАК ЗНАЕШ ААА....СЛЕД КАТО СИ НАРИСУВА С ЧЕРВИЛОТО ЕДНО СЪРЦЕ НА "ЧЕРНАТА ТОЧКА"
  • 10 аман бе

    3 0 Отговор
    Статия, в която описва създаването на "нова платформа"за изучаване на COVID-19 се появи на 3 май в електронната научна библиотека bioRxiv.
    В статията се казва, че е вируса мутант, наречен MASCp6 заразяващ мишки е селектиран с добри намерения, т.е. за създаване на нова платформа за изпитване на ваксини и лекарства срещу COVID-19, т.е.: вместо да променят мишките, адаптираха вируса SARS-CoV-2 за тях.
    Изследователи от Френския институт "Луи Пастьор" установили, че само 4,4% са пушачите в група от 350 тежки пациенти. "Пушенето в момента може да бъде факт за защита срещу COVID". До парадоксалното заключение стигат и в сериозно научно медицинско списание JAMA-според неговите данни, непушачи сред тежки случай на COVID-19 са 84%.
    Двата факта навеждат на тъжни мисли, COVID-19 е възможно да е селектиран умишлено при това твърде отдавна (кампанията против цигарите). Тоя вирус е атомно оръжие за икономиката за това са го и пуснали! А страничните +ве Китай,Иран,Тръмп са добре дошли.

    Коментиран от #12

  • 11 Въпрос

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Вангел":

    Абе дедо , как си взе изпита по български ? Кокошка ли занесе на даскала или кошница яйца ?
  • 12 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "аман бе":

    Странно! Че е манипулиран от хора е ясно, но пък с такава цел! Макар че защо пък не?! Няма да изтреби човечечеството, но ще го накара да промени начина си на живот. Не знам дали пушачите ще станат повече, но със сигурност либерализма си отива! Може,пък да е за добро!
  • 13 JEFF

    1 1 Отговор
    Те и китайците са си диви. Пазар, пазар , ама там няма само животни.
  • 14 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Ясно е че от пазара там е плъзнал! Въпроса обаче е: Как се е озовал там? Защото този пазар не е от вчера или оня ден! Опитват се да убедят обществеността а причините са политически че изведнъж след хиляди години този вирус решил да остави прилепите и да атакува хора! Всички следи за което обаче отдавна китайците са замели и ще си остане обект на спекулации т.е. висящ! Ако беше вярно това което се опитват да втълпят на хората ,тогава китайците нямаха причина да пречат на международни разследвания! Естествено ще продължат да се появяват "авторитетни изследвания с доказателства" че вируса бил с естествен произход! Което ще е ПОЧТИ вярно...
  • 15 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    СПОРЕД ИЗЦЯЛО ЗАПАДНАТА УАДА / И ПОЛСКА ДНЕС/ - РУСИЯ ЕВЕНТУАЛНО Е МАНИПУЛИРАЛА ПРОБИТЕ , НО " ЕВЕНТУАЛНОТО " Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ --- РЕПРЕСИЯ ЗАРАДИ УНИЗЕНИТЕ САЩ / ПОДЛОТО ОТМЪЩЕНИЕ Е НА ДНЕВЕН- РЕД ЧРЕЗ ИЗЦЯЛО ОКУПИРАНАТА УАДА / !!! САМО СИ СПОМНАТЕ ВРЕМЕТО И ОТБОРА НА ВЕЛИКАТА МАРИОТ -САЩ-ВСИЧКИ УЛИЧЕНИ И ДОКАЗАНИ !!!!!!!!!!
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Публикувaнo във фaкти.бг: "......Китaйcкитe влacти твърдят, чe вируcът e бил прeнeceн oт живoтнo нa чoвeк нa eдин мecтeн пaзaр зa диви живoтни........."
    Тoзи пaзaр cъщecтвувa oт 2 вeкa, cпoрeд иcтoричecкитe дaнни, и тaкъв вируc нe ce e "прeхвърлил". Мнoгo чуднo?