Last news in Fakti

5 Май, 2020 15:33 2 568 19

Коронавирус: в САЩ очакват до 3000 жертви на ден

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • пандемия-
  • ковид-19

С близо 1,2 милиона заразени и почти 69 000 жертви Съединените щати оглавяват списъка със страните, които са най-тежко засегнати от пандемията

Коронавирус: в САЩ очакват до 3000 жертви на ден - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

До 1 юни в САЩ очакват на ден до 3000 жертви и до 200 000 новозаразени с опасния коронавирус. Прогнозата е на американското здравно министерство и на Федералната агенция по извънредните ситуации.

С близо 1,2 милиона заразени и почти 69 000 жертви САЩ оглавяват списъка със страните, които са най-тежко засегнати от пандемията от коронавирус. На този фон институции в страната предупреждават за възможно ново драстично увеличение на смъртните случаи - до 1 юни броят на жертвите на КОВИД-19 може да достигне 3 000 на ден, става ясно от данни на американското здравно министерство и на Федералната агенция по извънредните ситуации. Според същите данни, броят на новозаразените може да скочи от около 30 000 на ден в момента до 200 000 дневно.

"Първа грижа на Тръмп"

Белият дом отхвърли въпросните прогнози с аргумента, че тази "вътрешна информация" на здравните власти не била съгласувана с останалите държавни институции. Междувременно говорител на Белия дом заяви, че курсът на президента Тръмп към постепенно отваряне на икономиката стъпвал на научни данни и становища, с които здравните експерти на правителството били съгласни. Здравето на американските граждани остава първа грижа на президента, увери говорителят.

В годината на избори Тръмп оказва силен натиск за разхлабване на ограниченията и бързо завръщане към нормалността. За целта неговото правителство представи план от три фази, към който обаче отделните американски щати се отнасят твърде различно.

Над четвърт милион жертви по целия свят

Междувременно общият броят на починалите от КОВИД-19 в света надхвърли четвърт милион, а броят на заразените доближава 3,6 милиона души. Европа си остава най-силно засегнатият континент с над 145 000 жертви и повече от 1,5 милиона заболели. В Германия броят на установените инфекции надхвърли 163 000, жертвите са над 6800. По данни от тази сутрин (5 май), в България потвърдените случаи на зараза с коронавирус са 1689, смъртните случаи - 78, а броят на излекуваните - 342.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    8 4 Отговор
    И защо ги пишат американци като там е сбирщина от цял свят?
  • 2 Корона вирус. 👑👑👑

    9 4 Отговор
    Да хващат оръжията какво чакат още тия американци, че ще измрът без нито един истрел.
  • 3 мечо

    2 4 Отговор
    това узначава за две седмици да исчезне един грат като пазарджик не приемливо е триябва да се работи вав посока да се намалят жертвите от вироса

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    5 4 Отговор
    Дреме ми за краварите.
  • 7 Аз очаквам

    5 0 Отговор
    и повече,но пък инсултите и и фактите ще са намалеят с 1000%.
  • 8 справедливост

    3 8 Отговор
    Днес в свободния свят пише, че обикновени китайци от Ухан искат да съдят режима за лъжите и прикриването на истината, което е имало жестоки последици за здравето им. Време е и светът да заведе дело за обезщетения. Всички пострадахме.
  • 9 Шамара

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Стоянчо много си зле!
  • 10 Иван - супер опорната точка

    3 7 Отговор
    Военен парад за девети май в Москва няма да има никога повече, но българо-руските отворковци, отворковците на Сорос и комунистическите отворковци, дето се правят на "врагове ужким" денонощно тук, а получават пари от един и същи контрагент на една и съща банка, могат да си спретнат един гей-парад в напълно възобновените концлагери Дахау, Бухенвалд или Аушвиц, а американски и руски военни да им дрънкат на дайре😀😀
  • 11 слаботоков

    4 0 Отговор
    Много малко! Дай Боже повече!😀

    Коментиран от #12

  • 12 Ива

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "слаботоков":

    Той вижда ! Злото и очразата няма да победят света !
  • 13 Готин ама не съвсем

    1 0 Отговор
    Аз предвиждах да стигнат до 10 000 на ден, но постоянно ми трият коментарите! Ямно не им изнася на няКОЙ!
  • 14 Иван

    2 4 Отговор
    Пo-вaжнoтo e, чe Руcия oтивa нa кинo злoвeщo aтaкувaнa oт злoкoбнo биoлoгичнo oръжиe, a ниe Зaпaдa ce прaвихмe нa бoлни, умирaщи и зaрaзeни в нaй-гoлямия тeaтър нa вcички врeмeнa, дoкaтo вaшaтa Руcия нaлaпa cтръвтa! Военен парад за девети май в Москва няма да има никога повече, но българо-руските отворковци, отворковците на Сорос и комунистическите отворковци, дето се правят на "врагове ужким" денонощно тук, а получават пари от един и същи контрагент на една и съща банка, могат да си спретнат един гей-парад в напълно възобновените концлагери Дахау, Бухенвалд или Аушвиц, за да потулят поне малко сълзите си от липсата на парад на Червения площад за 9-ти май :):)

    Коментиран от #15

  • 15 е така де

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Тетар и фалирали компании изкупени на безценица от китайци и руснаци. И всичко това благодарение на политическия елит в ЕС ,който разигра този театър.
  • 16 Монгола

    2 6 Отговор
    Тези 11 000 на ден в Русия не са диагностицирани с коронавирус при тестове, а са болни потърсили спешна помощ и регистрирани в болниците умници!!!!!!!! В Русия нито имат тестове, нито са чували за тях, нито пък имат време ЗА ТЕСТВАНЕ!!! Там е апокалипсис в момента, гледайте поне руските новини ако не нашите.

    Коментиран от #17

  • 17 падналия ангел

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Монгола":

    В колко теми пишеш едно и също? Русия започна експресно тестване за коронавируса; 85-те региона на федерацията ще получат над 2 милиона скрининг системи за ускорена проверка, пише "Известия".

    Тестовете - руско-японска разработка, дават за 30 минути стопроцентово точен резултат. Купили са ги 40 големи компании от Русия. Според имунолози разширяването на проверките в съчетание със самоизолация е най-добрият начин да бъде спряно разпространението на инфекцията. Точно така постъпи Южна Корея още в ранните фази и успя да възпре епидемията, напомня вестникът.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.