Last news in Fakti

5 Май, 2020 16:02 7 332 76

Защо демонизират Русия

  • русия-
  • награди-
  • медии

Руски журналисти недоволни от американската преса

Защо демонизират Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Действията за демонизация на руската страна търсят отвличане на вниманието на читателите от трудностите на САЩ. Това заяви председателят на Съюза на руските журналисти Тимур Шафир, цитиран от РИА Новости.

Той коментира американските медии. Днес бяха обявени наградите „Пулицър“, като отличен беше вестник „Ню Йорк Таймс“.

Изданието беше наградено за серия от материали, критикуващи руския президент Владимир Путин. Вестникът често пуска новини за руската роля в американските избори.

„Този вестник е известен с такива материали. Последната подобна награда беше връчена преди три години, отново на тази медия.

Казват, че става въпрос за серия от невероятни истории, които наистина пленяват въображението на публиката. Това само търси отнемане на вниманието от вътрешноамериканските трудности, икономически и свързани с политика“, заяви Шафир.

Според него подобни награди не променят това. Той смята, че е важно да има обективни статии в американските медии.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 63 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    24 110 Отговор
    ванга е казала че русия щте спре да саществува прес 2020 година месец маи

    Коментиран от #12, #18, #27, #41, #55, #57, #62, #65

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван - супер опорната точка

    18 89 Отговор
    Защото получават много малко пари от Русия! Военен парад за девети май в Москва няма да има никога повече, но българо-руските отворковци, отворковците на Сорос и комунистическите отворковци, дето се правят на "врагове ужким" денонощно тук, а получават пари от един и същи контрагент на една и съща банка, могат да си спретнат един гей-парад в напълно възобновените концлагери Дахау, Бухенвалд или Аушвиц, а американски и руски военни да им дрънкат на дайре😀😀

    Коментиран от #8, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само питам

    67 26 Отговор
    Русия заема само една шеста от Земното кълбо!
    А България - дали някой може да изчисли!?

    Коментиран от #6, #58

  • 6 Иван - супер опорната точка

    24 50 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Скоро България ще вземе една 180 част от Русия при десанта в Крим...

    Коментиран от #15, #53, #56

  • 7 Чочо

    77 25 Отговор
    Една от причините автора я посочи, отвличане на вниманието от вътрешните проблеми, другата е страх защото им се изплъзва световното господство което вече е факт.

    Коментиран от #10, #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Наблюдател

    61 7 Отговор
    По-скоро отвличане на вниманието от Китай понеже здраво са се омотали икономически с тях, а сега последиците от това ги вижда и кьоравия!
  • 10 kkk

    44 8 Отговор

    До коментар #7 от "Чочо":

    Няма как да ти се "изплъзва" нещо което си загубил преди поне 5 години- още при саждата го закъсаха, а сегашната маймуна ликвидира и последните остатъци от величие
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ххх

    28 4 Отговор

    До коментар #6 от "Иван - супер опорната точка":

    Хапчетата ли ти свършиха или вече не ти действат?

    Коментиран от #42, #46

  • 16 Юрдек

    48 13 Отговор
    Патката е виновна дето застана на пътя на хамериканската ракета ,от там идва проблема, пак руснаците виновни,изпратили биле патката и избрали Доналд за президент обаче хакера избягал!
  • 17 Коментатор

    25 44 Отговор
    А хрумна ли ви, че американските журналисти може правдиво да отразяват събитията в Русия, а на руските им колеги това да не им отърва просто. Вчера гледах американски докучентален филм за битката при Сталинград. Мога да кажа, че филмът беше направен чудесно. С фактология и отразяване на руските и немските военни действия. Съвсем ясно се разбра за руския военен подвиг, който беше подчертан от американците. Та. Има първокласни американски медии, пример за останалия свят, но понякога е трудно да чуеш истината за себе си. А това важи най-вече за руснаците...

    Коментиран от #22, #63

  • 18 Gost

    43 3 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Неграмотните като теб ще се захванат с истинска работа - кирка и лопата, да не замърсяват ефира с простотии! Стига ни един министър-председател!
  • 19 Запада и Русия врагове хехехе

    12 5 Отговор
    Защо са собственици на целия скапан свят, след като са врагове? :) :) :) Журналистиката в днешно време ....майко мила муахахаха
  • 20 До17

    34 7 Отговор
    А на теб хрумвало ли ти е, че заради тези глупости за изборите, в стил кой ми такова гащите, се дадоха милиарди за киберсигурност, а не за важни неща като това, което се случи на света Колкото до всв война те вредите ясно дадоха оценка като направиха 9 май свой официален празник, нищо, че това едва ли се харесва на САЩ, които бавеха 2фронт докато евреите горяха
  • 21 Руските свине

    19 36 Отговор
    Сами се демонизират с агресивното си и неадекватно поведение. Няма нужда някой друг да ги демонизира.
  • 22 Без сантименти

    50 7 Отговор

    До коментар #17 от "Коментатор":

    То и Оливър Стоун прави чудесни филми за Русия и с интервюта с Путин-ама това са еденици.Обикновенно "свободните медии" следват националната си доктрина -а тя е,че САЩ трябва винаги да са прави.Хубаво,че пишат за греховете на Путин-далеч съм от мисълта,че е ангел.Но как пък не виждат техните си грехове? Как една медия не осъди например това,че нападнаха Ирак по лъжливи обвинения за хим.оръжие...-а още примери да давам ли? Че точно заради такива лъжи измират милиони-но е политкорекно да се мълчи.Затова айде по-реално да гледаме на нещата.....

    Коментиран от #39, #60

  • 23 До1

    17 1 Отговор
    Това, което казва за Русия няма да ти хареса и точно по тая тема има записи автентични, а не съседката каза, че една нейна позната и каза:))
  • 24 Китаец от Сибир

    14 48 Отговор

    До коментар #7 от "Чочо":

    Много ми е интересно под "господство" какво точно разбираш ти като русофилска слуга ? САЩ е с целия развит и богат свят.САЩ присъства навсякъде по света.Най-силната икономика е американската като е 25% от цялата световна икономика,отделно имат и най-силната и модернизирана армия за всички времена.Интересно ми е кой ще ги измести от мястото ? Мижава русия ли ,дето е сама срещу света,яде санкции от кой ли не ,че дори и от Албания и е дребна във всяко едно отношение...Кофти е за вас руските слуги,но САЩ не могат да бъдат изместени.Лично Путин заяви ,че САЩ е единствената суперсила в света и русия няма нищо против това.

    Коментиран от #26, #29

  • 25 ПЕНКО

    29 9 Отговор
    ПРАВЯТ ГО ОТ СТРАХ И БЕЗИЗХОДИЦА !!!! ТРУДЕЩИТЕ СЕ/ ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ БЛАГАТА /- ЩЕ БЪДАТ- СРЕЩУ ГЕПИЛИТЕ КОНТРОЛА НАД ПАРИТЕ - ЕКСПЛОАТАТОРИ - ЦИОНИСТКИ ЕВРЕИ -СЕМИТИ / СОРОСОИДНИ/ !!!!!!!!!!
  • 26 А стига бе

    48 12 Отговор

    До коментар #24 от "Китаец от Сибир":

    Каква сила са-с огромен дълг -това ли им е силата на икономиката? И каква супер армия са-да воюват само с камилари? Я тогава да си спомним там където ги наритаха-Корея...Виетнам...Ангола...Куба...Чили...Панама...Судан...Сомали...А в Афганистан станаха за смях...А в Сирия ги изгониха с камъни...-да продължавам ли? Сила били-толкова са силни-че един вирус изкара почти 27 милиона безработни американци-и това нараства...Абе имало още заблудени и наивни на тоя свят бе...

    Коментиран от #28, #32, #61

  • 27 Бай хой

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Педро, сейчас като мечо ли се подписваш? Не можеш да му докараш правописа. Не си от село Таймище. Не си чел Ню Йорк Таймс в храстите.

    Коментиран от #31

  • 28 Китаец от Сибир

    15 40 Отговор

    До коментар #26 от "А стига бе":

    Наивни няма ,има единствено невежи като тебе...Американския дълг е най-умния икономически ход в историята и не е никаква заплаха за тях.Какво се опита да кажеш с тая издишала опорка и ти не знаеш ,ама нали си дочул нещо някъде и трябва да драскаш.Войната в Сирия за САЩ беше прокси война и не е от значение.От там минаха едва 2000 американски войници.САЩ ако решат ,ще изметат цяла Сирия барабар с руските дребосъци.Войната там беше на живот и смърт за руснаците които пратиха над 60 000 войника за това време.Като говорим за наритване ,такова беше войната за русия в Афганистан и Финалндия например..

    Коментиран от #30, #48

  • 29 Бай хой

    38 11 Отговор

    До коментар #24 от "Китаец от Сибир":

    Толкова са силни и умни че пият и си инжектират дезинфектанти против вирусна инфекция. Целият цивилизован свят им се смее на акъла.
  • 30 Бай хой

    32 11 Отговор

    До коментар #28 от "Китаец от Сибир":

    Пак се обърка. Най умният и икономически ход на краварите е пиенето на белина. Чиърс.

    Коментиран от #33

  • 31 Истината

    9 24 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    Сейчас лъсна кой е росийский пиирас!
  • 32 Китаец от Сибир

    12 30 Отговор

    До коментар #26 от "А стига бе":

    И пак ти казвам,лично Путин заяви ,че САЩ велика страна и е единствената суперсила в света,така,че няма никакво значение какво мислят разни предателски русофилски тролчета в коментарите във факти.бг
  • 33 Китаец от Сибир

    11 28 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    При положение ,че твойте господари ежедневно предозират със самагон,препарати за вани,антифриз и какво ли още не е смешно да ни обясняваш дали 20 или 30 американеца били пили дезинфектант..

    Коментиран от #43, #45

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Нео

    12 32 Отговор
    Бригада платени защитници на Путин крякат. Нещо обаче не схванах, заглавието е за демонизирането на Русия, а наградата била за "за серия от материали, критикуващи руския президент Владимир Путин". Бих попитал нашите безродници защитаващи Путин: Борисов и България едно и също ли са? А Путин и Русия?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 В.В.

    21 3 Отговор
    Абе,къв пилицер,кви простотии,,Всички държави си имат очарованието...Абдругото е пропаганда,,лоша,добра..Русия е супер държава.!!! Румъния също, Конго,Колумбия,Венецуела..и тн...
  • 38 Хахах

    11 31 Отговор
    Това е факшива новина. В русия няма журналисти (живи) хахахах На руснаците все някой им е срал в гащите. И през ум не им минава, че може проблема а е в тях. Хахахахаха жалки жалки
  • 39 Коментатор

    10 31 Отговор

    До коментар #22 от "Без сантименти":

    Реално да гледаме на нещата... Ако трябва да сравняваме свободата на словото в двете държави - САЩ и РФ - е ясно къде се пише по-свободно и по всякакви теми. И таза страна е САЩ. Независимо от всякакви доктрини, американските медии могат и са по-независими и по-правдиви. А що се отнася до руската доктрина, ако си гледал руска държавна тв ще разбереш, че по-пропагандна и едностранчива медиа едва ли съществува другаде, освен в КНДР...

    Коментиран от #40, #73

  • 40 сикиш

    25 4 Отговор

    До коментар #39 от "Коментатор":

    Твоето мнение противоречи на мнението на Тръмп за американските медии. А ти едва ли си по запознат.
  • 41 Николай

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Догодина в предучилищна или 1-ви клас? Имам букварче, ако ти трябва ми пиши...
  • 42 Монгола

    10 25 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Тези 11 000 на ден в Русия не са диагностицирани с коронавирус при тестове, а са болни потърсили спешна помощ и регистрирани в болниците умници!!!!!!!! В Русия нито имат тестове, нито са чували за тях, нито пък имат време ЗА ТЕСТВАНЕ!!! Там е апокалипсис в момента, гледайте поне руските новини ако не нашите.

    Коментиран от #47

  • 43 Бай хой

    27 5 Отговор

    До коментар #33 от "Китаец от Сибир":

    Сори майна. Хамериканските пили белина са стотици пъти повече от руснаците пили борящник. Опорката от Козяк отива в кошчето. И понеже си като Боко и за това го харесваш да ти обясня че сибиряците с монголоиди черти нямат нищо общо с китайците. Във Винету това го не пише.
  • 44 Фактолог

    21 2 Отговор
    Не е това (отвличане на вниманието), американеца не може да диша без противник – и да го срещне в двубой – и бам-бам с пистолетите – "Улицата е ваша, господа!" – това им е историята!!!
  • 45 Бай хой

    19 5 Отговор

    До коментар #33 от "Китаец от Сибир":

    Сори майна. Хамериканските пили белина са стотици пъти повече от руснаците пили борящник. Опорката от Козяк отива в кошчето. И понеже си като Боко и за това го харесваш да ти обясня че сибиряците с монголоиди черти нямат нищо общо с китайците. Във Винету това го не пише.
  • 46 Пако

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Има право човека но,трябва да почакаме да
    ни произведат осемте самолета,и......да ни ги
    доставят.
  • 47 падналия ангел

    21 4 Отговор

    До коментар #42 от "Монгола":

    Като пишеш глупости по-хубаво ли ти става? Русия започна експресно тестване за коронавируса; 85-те региона на федерацията ще получат над 2 милиона скрининг системи за ускорена проверка, пише "Известия".
    Тестовете - руско-японска разработка, дават за 30 минути стопроцентово точен резултат. Купили са ги 40 големи компании от Русия. Според имунолози разширяването на проверките в съчетание със самоизолация е най-добрият начин да бъде спряно разпространението на инфекцията. Точно така постъпи Южна Корея още в ранните фази и успя да възпре епидемията, напомня вестникът.
  • 48 В.В.

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Китаец от Сибир":

    Ей ,тоз китаец,!!Много зъл.!!Майтап ,!пич!
  • 49 Vuichosharo

    2 7 Отговор
    Тимур Шафир - изконно руско име ! А публикуваните материалите , както посочва не критикуват Русия , а Путин.
  • 50 МУР

    6 12 Отговор
    Колко журналисти са убити в Русия? Според Международната федерация на журналистите от 1990 до 2015 г. в Русия са убити 109 журналисти. Единствено в Ирак, Филипините, Мексико и Пакистан са били повече убитите заради тяхната дейност (поръчково убийство, бомбени атентати, кръстосан огън при военен конфликт и т.н.).
  • 51 Болшевик е моя татко

    6 10 Отговор
    Щом и лекарите взеха да ги хвърлят през прозорците какво да говорим повече
  • 52 Историк

    3 14 Отговор
    Защото са били, са и ще бъдат винаги ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО
  • 53 Gost

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван - супер опорната точка":

    Ти ще си един от десанчисите в Крим стига да се престрашиш да напуснеш мазето на бабати но се съмнявам
  • 54 Случайно прочел

    13 3 Отговор
    Русия е лоша защото не иска да си даде богатствата!

    Коментиран от #68

  • 55 Грух

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Сигурен ли си, щото ако не стане така, какво правим?

    Коментиран от #59

  • 56 Грух

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Иван - супер опорната точка":

    Айде, заминавай да водиш десанта, пихльо !
  • 57 Сульо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    А на тебе не ти ли каза, че ще умреш като куче на улицата съвсем скоро от тъпoтaтa си?
  • 58 Роко

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Е ми нормално ние не сме алчни за чужда земя като москалите
  • 59 Сульо

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Грух":

    Как какво? бecим "демократи" наред защото лъжат!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Роко

    3 8 Отговор

    До коментар #26 от "А стига бе":

    Я пак Корея??? Пълен разгром на руско-корейските войски та трябваше да се молят на китайците да ги спасяват и пак след премирието границата е по на север от колкото беше преди нападението на руско- корейската армия. За Афганистан по - добре не говори щото такава излагация като руската там никой не е правил. Сирия??? Кой викаш бил изгонен от там? Петролните полета на Сирия и до момента са в американски ръце и това няма да се промени скоро колкото и да пищят господарите ти от Кремъл. Панама????? Чили?!?!?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 бай Шиле

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Коментатор":

    Колкото и добре да са направени,американските филми за 2СВ са тенденциозни и изкривяват ролята на САЩ.

    Коментиран от #66

  • 64 Български по хелзинкски комитет

    6 3 Отговор
    И защо не демонизират Русия при Горбачов и Елцин?

    Коментиран от #67, #74

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Роко

    1 5 Отговор

    До коментар #63 от "бай Шиле":

    Прав си изкривяват я. Никъде не споменават че без тях СССР щеше да загуби войната. Не споменават че изхранваха и въоръжаваха четири години червената армия, никъде не споменават, че практически унищожиха германската промишленост и след 42-ра тя работи с 25% от капацитета си.
  • 67 Роко

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Български по хелзинкски комитет":

    Как да я демонизират при Горбачов като при него нямаше Русия?
  • 68 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Случайно прочел":

    Приятелю кой и кога е искал богатствата на Русия?
  • 69 СССР

    6 1 Отговор
    Чудя се на Русия, на търпението което има, защо не им покажат какво е русия и да приключим с американската мечта за световни лидери.На всеки 100г цивилизованият свят се надига срещу русия,докато не изяде шамарите,и не се кротне за още 100години!

    Коментиран от #72

  • 70 Караиванов

    1 4 Отговор
    "защо демонизират Русия?"
    Амо да питат Путин защо нападна Грузия и Украйна? Преди това Русия я ангелизираха.....
  • 71 milanov53

    5 1 Отговор
    РУСИЯ Е НАЙ ДОБРА.ВСИЧКИ КОИТО ПИШЕТЕ ЛОШИ РАБОТИ СТЕ ПРОСТИ И ТЪПАНАРИ.
  • 72 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "СССР":

    Я бегом в училище да се образоваш, за да не пишеш глупости. На всеки сто години Русия участва в побеждаващ съюз (тя е една от многото държави победителки) през останалото време "велики" сили като Япония, Естония, Полша, Финландия я бият където я хванат.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Шекспир 1

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Български по хелзинкски комитет":

    Ами защото са американо удобни национални предатели.
  • 75 Насраха се да лъжат и злобеят москалите

    0 0 Отговор
    То вече и руснаци не останаха в Русия. Като гледам тоя Тимур Шафир сигурно е чист, като сълза, генетично изряден руснак.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания