Last news in Fakti

7 Май, 2020 07:51 3 934 120

НАТО: България е важна, защото сме заплашени от Русия в Черно море

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • българия-
  • алианс-
  • черно море-
  • русия-
  • заплаха

САЩ са много ангажирани с НАТО и засилиха военното си присъствие в Европа, каза Столтенберг

НАТО: България е важна, защото сме заплашени от Русия в Черно море - 1
Снимка: БГНЕС

Бих искал да поздравя България за цялостния принос към мисиите и операциите на НАТО, както и за това, че сега инвестира повече в отбрана. Всичко това се оценява високо и допринася за общата сила на НАТО и за факта, че сме заедно в усилията за предотвратяването на конфликт. Черноморският регион е изправен пред предизвикателства, идващи от руската агресия. Това заяви пред БНТ генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който поздрави българските военнослужещи.

"Позволете ми да започна, като отдам почит на всички мъже и жени в униформи в България в деня, в който се чества храбростта и важността на българската армия и военнослужещите (6 май). Свидетели сме как в целия алианс и в България военните играят ключова роля, като подкрепят усилията на обществото в битката срещу кризата с коронавируса. Здравните служби са на фронтовата линия в битката, но военнослужещите им помагат с полеви болници, граничен контрол, дезинфекция на обществени места, както и с въздушен транспорт, с транспортирането на оборудване и така нататък. Съюзниците от НАТО оказват подкрепа един на друг, НАТО координира тези усилия. Например, България се възползва от способностите за пренасяне по въздуха за транспортирането на важно медицинско оборудване, което помогна в битката с COVID-19. Така военните подкрепят здравните институции. Прекрасно е да видим такова тясно сътрудничество", каза Йенс Столтенберг.

"Основната отговорност на НАТО е да гарантира, че тази криза в здравеопазването няма да се превърне в криза на сигурността. Ние ежедневно осигуряваме надеждна отбрана и възпиране, поддържаме готовност на силите си, продължаваме го с разполагането в източната част на алианса , включително засилено присъствие в района на Черно море и българските военни части и България са важна част от този процес. Бих искал да ви поздравя за цялостния ви принос към мисиите и операциите на НАТО, както и за това, че сега инвестирате повече в отбрана. Всичко това се оценява високо и допринася за общата сила на НАТО и за факта, че сме заедно в усилията за предотвратяването на конфликт. Черноморският регион е изключително важен не само за малките страни около Черно море - България, Турция, Румъния, но е от стратегическа важност и за целия алианс. Видяхме последиците от агресивните действия на Русия, която незаконно анексира Крим и продължава да подкрепя сепаратистите в Източна Украйна. Това е част от по-голямото предизвикателство със сигурността в Черноморския регион, пред което всички сме изправени. Но приветствам факта, че НАТО увеличи присъствието си в Черноморския регион и работим много тясно с партньорите си в него - Украйна и Грузия - помагаме им и работим заедно, за да се справим с предизвикателствата, пред които заедно сме изправени в Черноморския регион", посочи още генералният секретар на НАТО.

"Предизвикателството е, че не разполагаме с лукса да избираме между това да решаваме или кризата и заплахите в здравеопазването, или заплахите, свързани със сигурността. Трябва да им отвърнем едновременно. Трябва да гарантираме, че тази здравна криза няма да се превърне в криза на сигурността. Например, терористичните организация като "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, виждаме опити от тяхна страна да се възползват от кризата с COVID-19, за да възобновят силите си и да укрепят позициите си. Това бе било опасно не само за хората в Ирак и Сирия, но и за хората в Европа, включително и в България. Трябва да се справим с кибер заплахите, предизвикателствата, идващи от Русия - виждаме последиците в Украйна и в Черноморския регион. Виждаме и промяната в световния баланс на силите с възхода на Китай. Живеем в един все по-непредвидим свят. Реалността е такава, че трябва да се изправим срещу предизвикателствата в сигурността едновременно с предизвикателствата в здравеопазването. Виждаме, че когато се инвестира повече във военни способности, тези военни способности са на разположение и се използват в здравната криза. Така че нещата са взаимносвързани", заяви Йенс Столтенберг.

"Силно вярвам в многостранното сътрудничество. НАТО е многостранна институция. 30 страни-членки, а сега и Северна Македония. България помогна това да се случи, като работеше заедно със Северна Македония, правейки възможно разширяването и приемането на Северна Македония в семейството ни. Но вътре в НАТО има групи от съюзници, които създават заедно съвместни способности, като обединяват ресурсите си и постигат повече, отколкото биха постигнали сами. Замисълът на НАТО е принципът на многостранност и това, че заедно сме по-силни", каза шефът на НАТО. "Виждаме как САЩ са много ангажирани с НАТО и през последните години засилиха военното си присъствие в Европа. Не бих могъл да си представя по-силен ангажимент към европейската сигурност - САЩ увеличават военното си присъствие, провеждат учения, разполагат оборудване в Европа. Знаем, че COVID-19 ще има икономически последици, но САЩ ясно дадоха да се разбере, че ще поддържат присъствието си в Европа, ще поддържат ангажимента си към НАТО и съм напълно уверен, че това ще стане и след COVID-19", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    113 12 Отговор
    Кое точно ще ни искат хахаха без значение коя държава тръгне към нас ще ни превземе с шамари за 5 ч.

    Коментиран от #115

  • 2 Да бе

    142 8 Отговор
    Та ние да сме фронтовата държава която ще опере пешкира заради болните амбиции на НАТО..ай нема нужда-
  • 3 EL chochone

    165 8 Отговор
    Мен не ме заплашва Русия по никакъв начин? :\

    Коментиран от #46

  • 4 Нова

    153 8 Отговор
    Аз заплахи освен от вас не съм прочела Русия да ни заплашва. Или една лъжа повторена 100 пъти става истина?

    Коментиран от #30

  • 5 Ха ха ха

    125 6 Отговор
    Голям смях и голяма лъжа..
  • 6 Истината

    11 98 Отговор
    Български революционер и писател Захари Стоянов пита КОЙ е против Съединението ни?!  КОЙ се опитва да накара султанът да нападне България след Съединението?! КОЙ се опитва да организира преврати и метежи с цел да присъедини България като поредна губерния към Руската империя?! КОЙ подтиква сръбския крал да нападне България след Съединението и КОЙ заповядва на своите офицери позорно да напуснат бойните редици, за да може България да бъде превзета и подчинена?!…

    Коментиран от #19, #22, #91, #103

  • 7 ТтттТ

    124 10 Отговор
    Вън НАТО от България-ние няма да воюваме с руснаците.Да се махат тези американски терористи.
  • 8 PopoF

    69 6 Отговор
    Бойка ще купи и ядрена подводница :D

    Коментиран от #47

  • 9 Истината

    14 88 Отговор
    През 1861 г. Захари Стоянов пише:
    “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.”

    Коментиран от #114

  • 10 Нато са

    78 6 Отговор
    Боклуци
  • 11 Callahan

    90 5 Отговор
    натУтУ е наложнително все да има враг и да бъде заплашено от някого, че иначе ще секне мутренския бизнес, алъш-вериша с оръжия и дългосрочния абонамент на държавите членки (2% БВП)
  • 12 гост

    101 10 Отговор
    И кой точно български войник ще воюва срещу Русия.

    Коментиран от #27

  • 13 Истинста

    12 79 Отговор
    Цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ю Кортес

    7 71 Отговор
    В Черно море съюзниците от НАТО имаме категорично надмощие.

    Коментиран от #24, #32

  • 16 Боко тиква

    51 5 Отговор
    Ще купя 150 000 патрона за спец частите.
    По колко струва едно патронче ?
    войника 0,50 стотинки, с Бойко не лъжи бе 16 лева е един патрон ;д
  • 17 Българина

    75 6 Отговор
    Не разбрах как нато е заплашено от една държава, още по малко сащ !?! Тоя кукундрел му пожелавам на него и родата му К19 на 10 степен, да пукне в собствените си лиги. Хайде референдум за нато в България! Всъщност в колко от 30 члена е имало рефрендум ??!!!!! Това лицето на демократичните ценности.

    Коментиран от #25

  • 18 ончо

    63 6 Отговор
    Добре че е България с огромната си армия от 20000 човека иначе до сега Русия щеше да превземе Европа.

    Коментиран от #51

  • 19 СНиколов

    6 23 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    г-н Истината не отричам написаното от вас но моля също така припомнете си кой чужд посланник спира бългаската армия при настъплението в Сърбия по врема на Сръбско-Българската война.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Съжалявам

    65 5 Отговор
    Съжалявам денисчо, повече от заглавието нищо друго немога да прочета. То просто ми кипи в гърдите. Аз лично предпочитам да седна на маса с пиян руснак и си легна с рускиня, отколкото да имам работа с натовси гей или европейски дрогаж.
  • 22 РЕАЛИСТ

    65 5 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Тоя същият ли Захари Стоянов пита, дето писа " Записките...." Що не зададе въпроса, как съседите ни сами се освободиха от турско робство, а ние трябваше да чакаме някой да ни освободи. Къде бяха западните ни приятели, които сега се опитват да ни настроят против Русия, използващи тролове, като горния. Бяха приели турски имена и командваха турския аскер срещу руснаците и българските опълченци. Не беше ли Стамболов, който отиде при султана, да му предложи , да си не вземе отново. Кой го накара на тази стъпка? Пак западните му приятели, които му подкрепяха тираничното управление.

    Коментиран от #29, #113

  • 23 Не съм го

    1 12 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Оисал аз,просто го копирах,и защо така язвително.?
  • 24 Еблю

    63 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ю Кортес":

    Какво надмощие бре?Руснаците с рибарски лодки ще ни превземат а и повече от половината България ще им са благодарни!
  • 25 Руските свине

    6 61 Отговор

    До коментар #17 от "Българина":

    Са заплаха за човечеството . Режима на Путин е несъвместим с човешката цивилизация!

    Коментиран от #86

  • 26 празви присазки

    21 5 Отговор
    Да вие никой не плашите , само вас някой дето ви непоноси ви плаши . В този дух пък за България , която както сами сте казали , е само инструмент на политиката ви, пък е важно да ви нема по територията и.
  • 27 Генерал Колев

    7 28 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ами внуците на тези, които клапа руските агресори в Северна Добруджа.

    Коментиран от #50, #54, #65

  • 28 Лапат

    32 6 Отговор
    и пилеят с лека ръка милиарди от членуващите страни !
  • 29 Само питам

    5 28 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Лъжеш по руски тертип.

    Коментиран от #34

  • 30 Капитан от ДС

    27 5 Отговор

    До коментар #4 от "Нова":

    Кaквo трябвa дa знaeтe, кoгaтo рeшитe дa чeтeтe кoмeнтaритe тук. Виe прoвeждaтe ''кoнcтруктивeн cпoр'' c инвaлиди, бoлни и тeжкo бoлни хoрa, oкoлo 60% oт кoмeнтирaщитe тук, пoвeчeтo oт кoитo ca нeпoдвижни, нa лeглo, някoй oт тях и нa cмъртнo лeглo, кoитo ca прoдaли душитe cи нa пoлитичecки cили и чужди рaзузнaвaния, нo тoвa e eдинcтвeния нaчин дa изкaрaт някoлкocтoтин лeвa мeceчнo. Cлeдвaщитe 35%, c кoитo прoвeждaтe ''кoнcтруктивeн cпoр'' ca нaeмници, кoитo гo прaвят cрeщу 2500-3500 мeceчнo и тo гaрaнтирaни пaри и кoитo нe cтaвaт зa нищo другo зaщoтo ca нecпocoбни дa изкaрaт пaри чрeз другa ''рaбoтa'' и нямaт кaквoтo и дa билo oбрaзoвaниe, пoвeчeтo oт мaлцинcтвaтa. Мoжe дa ги ocтaвим бeз зaплaти aкo нe чeтeм кoмeнтaритe и нe кoмeнтирaмe, кoeтo e грях зa първитe 60% зaщoтo щe умрaт oт глaд. Тeзи, кoитo ce зaнимaвaт c дeйнocттa дa чeтaт и трият вcичкaтa тaзи клoaкa и мърcoтия, aкo гo прaвят cрeщу пo-мaлкo oт 10 000 нa мeceц знaчи вeчe ca зa кaрлукoвo прeждeврeмeннo.,..4% ca нa зaплaти към пocoлcтвaтa и 1% cмe cлучaйнo пoпaднaли тук. Пoжeлaвaм ви ''кoнcтруктивнo cпoрeнe'' c тeзи хoрa….

    Коментиран от #48, #106

  • 31 МЕСТЕН

    42 4 Отговор
    НАТО: България е важна, защото сме заплашени от Русия в Черно море.........А ИМА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ДА ВИ ВЯРВА НА ПРОСТОТИЙТЕ ?????????????
  • 32 Gost

    28 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ю Кортес":

    Видяхме го още неможе да се расее вонята от надмощието на Доналд Кук а в пристанището на нато в Костанца не можеше да се разминеш от психолози събрани от цял свят да успокояват над мощните натовци
  • 33 Абе

    31 4 Отговор
    Поредната доза празни приказки и евтина пропаганда, на която отдавна никой в БГ не се връзва!
  • 34 РЕАЛИСТ

    28 4 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Хайде, отговори ми конструктивно и го докажи, тролче нещастно. Под друга статия един човек го обясни. За 2000 лева на месец от онова посолство и майките си ще продадете.
  • 35 Гоце

    5 32 Отговор
    Несме против царска или демократична Русия , а против съветско комунистическа ,кръвопиеща Русия.
  • 36 Мим

    38 4 Отговор
    Какво ни заплашва нас в Черно море Русия,нищо.Заплашва ни повече нато,че сме им марионетки и слуги.Тази организация трябва да се разпадне,за да няма напрежение.Руснаците от Крим са си избрали Русия и са там,това си е руско,не са ни взимаали примерно Варна,че да ревем.Те също си подкрепят и руснаците в Донбас с право,какво се меси нато.Те създават раздори..
  • 37 Абориген БГ

    33 4 Отговор
    Дива пропаганда, не си заслужава да се коментира.
    Оръжие срещу източно православен не вдигам!
  • 38 Двойника на Вовата

    37 3 Отговор
    НАТО е глутница от пудели и болонки. Повечето членове на алианса по време на Втората Световна бяха окупирани от един мотор със кош и трима германци в него...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българин

    5 30 Отговор
    От Съединението до днес Русия и руските еничари са най-големите врагове на България.
  • 41 Оле Мале

    11 2 Отговор
    Тук не са ли забранени рекламите :D
    Каква е тази продуктово позиционирана статия... (USAнато) какви парички дават за писане на тия първолашки статийки, че с тази "пандемия" и аз, съм си закрепостен в къщи. Да изкарам някой лев.
  • 42 Кадилак мачка зазка

    2 14 Отговор
    Ако ни закачат ушанките, ще ги тепаме.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 оня с коня

    8 14 Отговор
    Непрекъснато тука Русофилството повтаря че Нямаме армия,че няма кого да уплашим дори с бъдещите си самолети,че сме Разгараден двор и всеки може да ни превземе.И изведнъж...Столтенберг заявява на Най-високо ниво че България е ВАЖНА ЗА НАТО!Та въпросът е КОЙ ЛЪЖЕ относно Военната ЗНАЧИМОСТ на българия - Столтенберг, или Русофилите?

    Коментиран от #55

  • 46 Хаха

    5 18 Отговор

    До коментар #3 от "EL chochone":

    Теб Русия не те заплашва защото си платен руски трол, хаха.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Само питам

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Капитан от ДС":

    Ти към посолството на "Драган Цанков" ли си на заплата?
  • 49 Онзи

    6 2 Отговор
    А.Радонов ще ни пази от рашъните...стига да го пуснат от Карлуково...
  • 50 Gost

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "Генерал Колев":

    Поклон пред подвига на гн. КОЛЕВ и войниците но за голямо съжаление всичко това е останало в далечното минало. Но времето на конницата отдавна е в историята новите ни съюзници с помощта на продажбите ни управници се постараха при това успешно за съжаление да ни смъкнат не само панталоните но и бельото. С това жалко въоражение и подобие което наричаме армия е в сферата на фантастиката да повторим подвига на дедите ни.
  • 51 Ааааааа

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "ончо":

    Забрави флотилията от самолети
  • 52 no name no face no number

    17 2 Отговор
    Каква руска агресия ви гони бре ненормалници, къде е сащ и къде Русия и Черно море. Изперкали джендъри
  • 53 ТИР

    7 1 Отговор
    Днес и Роската ще Ръси,,,,Любимата му Тема е ,,Заплахата,,
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Gost

    15 2 Отговор

    До коментар #45 от "оня с коня":

    И изведнъж Доналд Кук Пристига с гръм аз ще добавя и трясък. Ще помоля Путин да не праща летящата "щаига" СУ24. с/у нашия защитник кукчо че заради К19 сме спрели производството на памперси и не располагаме с достатъчно от този артикул.

    Коментиран от #74

  • 56 Хисторик

    13 1 Отговор
    Държавата България винаги е страдала заради чужди имперски интереси благодарение на продажниците от месното население и ПСВ и ВСВ са доказателства!!!
  • 57 РЕАЛИСТ

    5 2 Отговор
    Не разбрах , защо ме изтрихте. Всеки път го правите, когато отговарям на генерал Колев. Не разбрах и защо ме изтрихте и когато попитах за достъпа до турския архив за Левски.
  • 58 Кравардска пропаганда

    15 1 Отговор
    Ако ни закачи краварската тор я тепаме.

    Зарад тез малцови пияндета и убийци на етноси няма свобода и демокрация.

    Аман от вмиризани англосаксонски чипици и пияндета.
  • 59 Аидиоти англосаксонски

    16 1 Отговор
    Вмирисаните малцови пияндета и масови убийци от САЩ и Англия изтрещяха.

    Егати комунистическата англосакска пропаганда на САЩ и Англия.
    Вони на краварска тор.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Писна

    15 2 Отговор
    Тея сатанисти, Империите на Злото Англия и САЩ полудяха, писна от англосаксонски вмирисани и мухлясъли зелки.

    Първична, просташка и агресивна пропаганда, нямаща нищо общо с интелект.
  • 63 Behemoth

    3 1 Отговор
    Ама как кръжеше около лодката вчера единия от двата Пантера.....даже не го и потопиха...
  • 64 идиоти

    12 1 Отговор
    Заради тези изроди Сан Стефано загина.

    Заради Австрия и Англия - проклети да са, и те, и бг еничарите обслужващи англосаксонските мухлясали имперски амбиции.
  • 65 Яверт

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Генерал Колев":

    Да, прав си. Само ще добавя и другите агресори:Турция, Гърция, Сърбия, Румъния, Франция, Англия, САЩ, и др. с по-малко участие. Нека бъдем исторически коректни.

    Коментиран от #68

  • 66 фреш

    14 2 Отговор
    Това , че Столтенберг е неграмотен за Русия и нейната заплаха не учудва никого.Толкова може човека.За това дали България трябва да е срещу Русия ,като велика страна ,това не я интересува.Русия не разчита на предатели/къде беше Бойко Борисов на 03.03.2020 г.-при поробителя Турция/.Русия винаги се справя сама с трудностите,независимо какви са.За своите възходи и падения грешки ,Русия след като ги призна, сега върви напред.България гледа винаги назад ,защото от 1989 г. се срина и е на 111 място по свобода на словото и развитие.Нато нищо не може да направи на силна страна като Русия.А полза от Нато няма за България.

    Коментиран от #67, #69

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Генерал Колев

    3 7 Отговор

    До коментар #65 от "Яверт":

    Дори не знаеш кои са ни били съюзници през ПСВ, но се опитваш да даваш компетентни коментари.

    Коментиран от #79

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Генерал Колев

    1 9 Отговор

    До коментар #61 от "слаботоков":

    Воювали сме и пак ще воюва ме ако се наложи. А на теб тока не ти е най-слабото място.

    Коментиран от #85, #87

  • 72 Болшевик е моя татко

    4 1 Отговор
    Болшевик ще стана аз
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Нова

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "Gost":

    Ще сключи договор за доставка от Китай може и не пригодни на 65%,кскто маските закупени от тях по европейска програма с ефективност 35%.инфо на "Бивол"
  • 75 И сме силни и свободни

    2 15 Отговор
    България е сила защото е част от НАТО и ЕС. Русия може да ни гледа само с насълзени от завист очи

    Коментиран от #77, #100, #112

  • 76 В.В.

    4 1 Отговор
    Аз,не съм в Нату,аз съм свободен елемент,НИКОЙ ,Няма намерение да напада БГ,освен османците България и РФ няма да воюват,защото няма причина.Дженс е едно лудо диване..Да се знае...Само сед старите заплашват с ,глад,студ, изолация,мизерия,ядрени удари..и пр..Щот са по прости и от Дженс...Казах..
  • 77 Питам само

    10 3 Отговор

    До коментар #75 от "И сме силни и свободни":

    С какво си силен бе - с 20 хилядната армия, с 80-те танка, с 6-те миг-29 и нарязан ракетен щит? През 70-те и 80-те години бяхме сила, а сега сме по-зле и от македонците.
  • 78 Румяна Костова

    9 2 Отговор
    Американците по закон имат лимит за пребиваване в Черно море За да не бъдат застрашени, просто трябва да намалят водните си разходки в това море, в което Русия законно може да си плува, колкото си иска.

    Коментиран от #80

  • 79 Яверт

    10 2 Отговор

    До коментар #68 от "Генерал Колев":

    Тук не става въпрос само за ПСВ. Визираш Турция. А ти забрави ли геноцида над българите в беломорска Тракия? Нека да бъдем исторически коректни! Да ти напомня ли и за бомбардировките на САЩ през ВСВ? Нека да бъдем исторически коректни? За руският имперски агресор през ПСВ си написал ти. Нека да бъдем исторически коректни!

    Коментиран от #82, #84

  • 80 Руските свине

    1 15 Отговор

    До коментар #78 от "Румяна Костова":

    Си мислят, че Черно море е руско езеро, там е проблема.

    Коментиран от #90, #97

  • 81 Така е

    5 2 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    Много си прав на мен и на теб лично нищо не ни продават хахаха ние наще деца и внуци само ще платими сметката

    Коментиран от #83

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Българин

    2 14 Отговор

    До коментар #81 от "Така е":

    А защо не квичиш, че наляхме 240 милиона на руската кочина за ремонт на тапарястиците Миг 29?

    Коментиран от #89, #93

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Интересно

    9 2 Отговор

    До коментар #71 от "Генерал Колев":

    Кой точно ще се вдигне да воюва тия с оскубаните вежди или тия от фитнеса те един митинг не могат да сглобят ти искаш да ги пратиш на фронта хаха ако ще чакаме на тия родените до 80г спуканани и работата
  • 86 Гост

    15 2 Отговор

    До коментар #25 от "Руските свине":

    Нормална човешка цивилизация е под съмнение, че има. Световните управници са заразени от сатанизъм, джендърство, педофилия и продажба на деца. А Грета Тумберг, момиченцето с изостанало умствено развитие е избрано в редиците на десетте най-способни учени.. Повръща ми се от такава цивилизация и нейните управители.
  • 87 Интересно

    9 2 Отговор

    До коментар #71 от "Генерал Колев":

    Кой точно ще се вдигне да воюва тия с оскубаните вежди или тия от фитнеса те един митинг не могат да сглобят ти искаш да ги пратиш на фронта хаха ако ще чакаме на тия родените до 80г спуканани и работата
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ти брачет

    5 3 Отговор

    До коментар #83 от "Българин":

    Нещо не си разбрал първо не квича второ 240млн най вероятно не са дадени за ремонта на крилото на 1 самолет второ правиш разлика между милион и милярд или и ти като оня дето обясняваше че един век е 1000г
  • 90 Румяна Костова

    16 2 Отговор

    До коментар #80 от "Руските свине":

    Какво си мислиш ти си е твоя работа, Русия, като държава, имаща излаз на Черно море има право да си бъде в тези води, колкото си иска. Още не се чуло да пречи на нашите или румънските кораби да се намират в черноморските води, с претенции, че това е руско езеро По-интересно е какво прави Америка в това море, толкова далеч от нейните брегове и още пък има претенции кой може да плува там и кой не.
  • 91 Ха-ха

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Други български революционер е Росен Плевневлиев?

    Коментиран от #96, #98

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Боа

    5 1 Отговор

    До коментар #83 от "Българин":

    Ти наля им парите,-а ги виниш руснаците.Още веднъж :Кой наля?
    Кой наля?Кой кой,кой?
    Ти, по скромните сметки, отдавно си кочина!
  • 94 Яверт

    0 1 Отговор
    Моля модератор да не трие коментарите на опонента ми защото тогава моят коментар остава "висящ".
  • 95 Селянина

    4 2 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    А ти Българин ли си ?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Пижо

    8 2 Отговор

    До коментар #80 от "Руските свине":

    Освен Черно море,имат още много морета и
    океани,Въшльо!!!!!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 не може да бъде

    6 2 Отговор
    Г.н Столтенберг красноречиво и подробно е обяснил силата на НАТО и действията в Черно море.Остава сега да каже само кой и как ще сменя памперсите и няма да има неизяснени въпроси!
  • 100 989

    6 1 Отговор

    До коментар #75 от "И сме силни и свободни":

    Те изобщо не искат да ни видят в пътя си!!! Били ни завиждали?!Боже!
  • 101 Дали е така

    9 1 Отговор
    Смачкани са хуни, авари, татари и ги няма. Останали са Шведи, Поляци, Финландци, Французи, Германци и сателити Унгарци, Румънци, но здраво "бити". Няма ги в това число Сърби и Българи. Е предатели и вероотстъпници винги има. Нямам и капка симпатия към Сърби (западни покрайнини), Македонци (у Македония "жито као дре ки) сега Северни Макезонци. Е, тък пък Соломон Паси и ние в НАТО. Ще се наредим положително в о ия горе!
  • 102 Докарахме се ЯКО

    10 2 Отговор
    Малка и слаба България първа на фронтовата линия срещу най-силната армия в света. Много стратегии, много атлантици, трабанти, тиранти и безумен резултат - измислен враг, унищожена армия, безсмислени разходи.

    Коментиран от #104

  • 103 Как КОЙ бе?

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Дебелянчо Пеевски от ДПС!
  • 104 Китаец от Сибир

    2 12 Отговор

    До коментар #102 от "Докарахме се ЯКО":

    Най-силната армия в света е тази на САЩ ,а след тях е Китай.Не знам къде буташ русия при големите.Русия е с ограничен военен ресурс по всеки критерий.

    Коментиран от #107

  • 105 Той

    8 1 Отговор
    Не се чувстваме заплашени от Русия, не ни е страх от тях, нямаме притеснения . Та нали чакаме с нетърпение руснаците да дойдат на нашето тъпо Черноморие където си имат имоти хората. Какво ще ни превземат повече.
    Само ни ползват за територия срещу Русия. Айде няма нужда да ни настройвате повече срещу тях. Стойте си и вие в гащите и ще опазим мира.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Аха

    0 5 Отговор

    До коментар #104 от "Китаец от Сибир":

    Значи такова нещо като НАЙ СИЛНА АРМИЯ няма без значение за коя държава говориме за справка СССР Афганистан САЩ Виетнам Китай СССР това е съвкупност от фактори който ако тръгна да изброявам няма да ми стигне деня
  • 108 Най силната армия

    4 2 Отговор
    е тази която е доказала своите възможности на бойното поле. Останалото са натовски лакърдии повтаряни от новоизлюпените евроатлантици

    Коментиран от #109

  • 109 А така

    0 2 Отговор

    До коментар #108 от "Най силната армия":

    И коя е тая армия че да е най силната
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Москва

    1 1 Отговор
    Куба е важна , защото сме заплашени от САЩ в Мексиканския залив !
  • 112 Ха-ха

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "И сме силни и свободни":

    Русия гледа с облегчение,че се отърва от теб,куха лейка!
  • 113 сноу

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Само да знаеш, че който здраво тупа тъпана на истината, е най-големия лъжец
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 аман бе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха":

    НАТО: България е важна! Като е важна махайте се от тук, мафиоти на ал Капоне, гледайте си вашта корона че стана голяма като сомбреро. България трябва час по скоро да се отърве от тая помия ПАТО
  • 116 ТАКА Е

    2 0 Отговор
    РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА УБИЙЦИТЕ ВОЕННОЛЮБЦИ
  • 117 ДА РАЗБИРА СЕ

    2 0 Отговор
    КРИМ Е РУСКИ
  • 118 ФАКТИ

    2 0 Отговор
    РУСИЯ Е НЕПОБЕДИМА СИЛА
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Грух

    0 0 Отговор
    Който ме тика на война с руските братушки - е мой личен враг !