Last news in Fakti

7 Май, 2020 09:42 3 067 13

Испания одобри четвъртото удължаване на извънредното положение

  • испания-
  • извънредно положение-
  • педро санчес-
  • коронавирус

Целта е да се предотврати разпространението на вируса

Испания одобри четвъртото удължаване на извънредното положение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Конгресът на Испания одобри четвъртото по ред удължаване на извънредното положение в страната. Министър-председателят Педро Санчес си осигури в последния момент подкрепата на опозиционните групи за удължаване на спешните правомощия за борба с коронавируса, пише El Pais, като пояснява, че новите мерки ще останат в сила за срок от 15 дни.

Санчес въведе извънредно положение на 14 март, припомня изданието. Искането за ново, четвърто по ред удължаване, бе посрещнато с нарастващи възражения от опозицията, а премиерът, който оглавява правителството на малцинството в коалиция с младшия партньор „Унидас Подемос“, бе принуден да проведе преговори в последната минута, за да си осигури обикновено мнозинство.

„Няма абсолютно правилни решения, но отмяната на извънредното положение сега би било абсолютна грешка“, цитира изданието думите на лидера на кабинета в Мадрид, предаде агенция "Фокус". „Всички права остават непокътнати, нито една свобода не е нарушена. Само две от тях са ограничени, свободата на движение с цел осигуряване на общественото здраве и спасяване на животи. Трябва да ограничим свободата на движение с още няколко седмици“. Санчес настоя, че целта е да се предотврати разпространението на вируса.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    11 11 Отговор
    Добре!! А ние се готвим за кючеци по време на пандемия по морето....

    Коментиран от #4

  • 2 Нова

    6 8 Отговор
    Ще следваме стъпките на Испания!

    Коментиран от #3

  • 3 Мислещ

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Нова":

    И овцете даже ще ръкопляскат, че милиционерите няма да ги пускат да отидат на чист въздух в планината
  • 4 Д-р По навътре.

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Миро":

    Спокойно няма да има никакво море и никакви кючеци до няколко дена извънредното положение пак влиза в сила единственният лек срещу вируса сега е изолацията това е а че някой нямат и един спестен лев за черни дни проблемът си е техен.

    Коментиран от #6

  • 5 Нова

    10 0 Отговор
    Стадото овце има зли пазачи.
  • 6 14/16

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Д-р По навътре.":

    Микел Артета треньора на ФК Арсенал(не е български клуб БФС няма общо) каза че ако не е била тая дъндания не е щял изобщо да му обърне внимание и просто да си остане в къщи 2-3 дена.
  • 7 А защо

    3 8 Отговор
    не пишете, че в Испания всеки един гражданин получава допълнително по 1000 евро на месец от държавата + другите му доходи, в момента най ниско платения безработен там получава 2350 евро, за справка при нас е 20 дни х 4.50 евро = 100 евро и то ако имаш късмет да отговаряш на всичките критерии. Защо не напишете какви са мерките в Испания - задължително носене на маски в градския транспорт и търговски обекти, както и ние сме сега, парковете не са били никога затворени, по островите в южна Испания не е имало никакви ограничения

    Коментиран от #11

  • 8 гл шеф

    0 2 Отговор
    от. гл. шеф на тайно разузнаване. вписваме на всички по цял свят. хора пазетесе. не сваляйте маските не стойте по течения. снощи засякохме хора които също пускат вируси. другия си замина от този свят където пусна силният вирус и тези щеги накажеме с същото небойтесе всичко щесе подреди как трябва. ние всички хора ги изчистваме от вируса. в България скоро ще изчесне вируса. нали нашият румен. е от[ България. ]

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 JEFF

    6 0 Отговор
    до 7 Живея в Испания от 15 години. Нищо от това, което пишеш не е вярно.
  • 11 Кой те излъга

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "А защо":

    Че в Испания дават по 1000 евро екстра?Единствено има безплатни автобуси и раздават маски безплатно в метрото и влаковете.
  • 12 Истина е

    0 0 Отговор
    Преведоха ми в сметката 980€, ей така.
  • 13 Васил

    0 0 Отговор
    Кво се радвате извъмредното положение ще се върне ама много скорооооооооо