Last news in Fakti

7 Май, 2020 14:40 2 787 8

Институтът „Роберт Кох”: В Германия е възможно да има втора вълна

  • германия-
  • роберт кох-
  • коронавирус-
  • втора вълна-
  • зараза-
  • болест

Броят на случаите спада, но не всичко е приключило

Институтът „Роберт Кох”: В Германия е възможно да има втора вълна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Високопоставен представител на германските здравни власти предупреди, че може да има втора вълна на коронавируса преди есента, в зависимост от поведението на хората. Изявлението бе направено в момент, когато в страната постепенно се възстановява икономическият живот, предаде "Ройтерс".

Броят на случаите действително спада, но това съвсем не означава, че всичко е приключило, заяви на пресконференция Ларс Шаде, вицепрезидент на Института по заразни болести "Роберт Кох". В Германия към момента има близо 170 000 заразени с коронавирус, а жертвите на болестта COVID-19 са над 7000.

Шаде съобщи, че от другата седмица от "Роберт Кох" прекратяват редовните брифинги за ситуацията с коронавируса, а причината е намаляващият брой случаи на заразяване в Германия. За в бъдеще брифинги ще бъдат организирани, само ако възникне конкретен повод например влошаване на епидемичната обстановка.

Коефициентът на репродукция на новия коронавирус в Германия се оценява понастоящем на 0,65, добави Институтът "Роберт Кох". Този коефициент е един от факторите, които се следят внимателно, преди да се вземе решение за по-нататъшно отхлабване на мерките за социална дистанция. Коефициент 0,65 означава, че 100 души, заразени с вируса, го предават средно на 65 други, което означава, че броят на новите инфекции ще намалее.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    2 2 Отговор
    И трета и четвърта, докато не заголите тия бели немски бузи.
  • 2 Соска

    1 4 Отговор
    Парична глоба,конфискация на лично имущество,изпращане на трудов лагер и уранова мина,смъртна присъда чрез публичен разтрел ще са наказанията с които ще се наказват тези проститутки които ще се изправят пред народния съд на Руската Федерация в деня когато цяла източна европа ще влезе в състава на Русия ☺️☺️
  • 3 XMAN

    1 0 Отговор
    Направо включвайте на 5та.
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Абе не ви ли омрьзна,всеки ден едно и сьщо.....дайте нещо сменете заглавията поне:)
  • 5 Дедо ви

    2 1 Отговор
    Докато не приземите всички самолети все така ще е. Вълна след вълна. Постоянно идват заразени от други държави.

    Коментиран от #6

  • 6 пий си апчетата

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо ви":

    Дедка, в света няма ни една зараена стюардеса.

    Коментиран от #7

  • 7 Дедо ви

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "пий си апчетата":

    Стюардеса не, ама тия 150 човека по седалките идват от Англия, Нидерлантия, Испания, Италия и после полицията ги издирва по адреси, ама късно. Докато стигнат с автобуса до Хасково и Айтос са заразили още невинни хора. И заради такива пак ще ни затворят по панелките и ще ходиме до тоалетната с декларация.
  • 8 Дяволит човек

    0 0 Отговор
    Втора вълна ще има ,като падне втори метеотит с дребни човечета