Last news in Fakti

8 Май, 2020 08:49 1 751 1

Мерките срещу COVID-19 в Париж остават

  • франция-
  • едуар филип-
  • париж-
  • столица-
  • коронавирус-
  • мерки

Франция е една от страните с най-висок ръст на смъртните случаи

Мерките срещу COVID-19 в Париж остават - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса в Париж ще останат в сила, след като ограниченията отпаднат в останалите части на Франция, заяви премиерът Едуар Филип.

По думите му страната е разделена на две по отношение на ръста на заразяванията. Франция се готви за разхлабване на мерките от понеделник. Разрешава се отварянето на магазините и някои училища.

Франция е една от страните с най-висок ръст на смъртните случаи от COVID-19. Близо 26 000 души починаха в болниците и в домовете за възрастни хора. Броят на новозаразените обаче спадна през последните дни, предаде Би Ти Ви.

Границите на Франция ще останат затворени поне до 15 юни заради коронавируса. На този етап няма да се налага 14-дневна карантина на онези, които влизат в страната от други шенгенски държави. Правителството предвижда от 11 май да отворят магазините и да започнат работа предприятията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    3 5 Отговор
    А Кремъл кога ще махне карантината? Кога!?