Last news in Fakti

8 Май, 2020 20:00 4 922 9

Ким Чен Ун отново е в голямата игра

  • ким чен ун-
  • северна корея-
  • китай-
  • пхенян

Северна Корея критикува Република Корея заради провеждането на военни учения, предупреждавайки, че ситуацията се връща към положението преди 2018 година

Ким Чен Ун отново е в голямата игра - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пхенян изрази недоволството си от организираните от Сеул тази седмица военни учения в Жълто море. Северна Корея критикува Република Корея заради провеждането на военни учения, предупреждавайки, че ситуацията се връща към положението преди 2018 година, предава Дарик Нюз.

В същото време лидерът на КНДР Ким Чен Ун изпрати телеграма на китайския президент Си Дзинпин, съобщава АФП.

"Сега всичко се връща към началната точка от преди срещата Север-Юг през 2018 г.", предупреди говорител на военното министерство на КНДР.

"Ученията ни припомниха още веднъж очевидния факт, че винаги враговете остават врагове, добави говорителят и подчерта, че ситуацията изисква реакция от КНДР", се разкрива още в съобщението.

Според Централната телеграфна агенция на Корея председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун е изпратил устно лично съобщение до председателя на КНР Си Дзинпин в което го поздравява за постигнатият напредък в борбата с новия коронавирус.

"Председателят на Държавния съвет на КНДР, другарят Ким Чен Ун, изпрати устно лично съобщение до генералния секретар на Централния комитет на ККП, председателя на другаря от КНР Си Дзинпин, защото Китай постига напредък срещу епидемията COVID-19", предава ТАСС.

"Уважаемият старши лидер другарят Ким Чен Ун, отбеляза, че е доволен от успехите на Китай, като свои от свои собствени, и изрази увереност, че под мъдрото ръководство на генералния секретар другаря Си Дзинпин партията и хората на Китай ще укрепват и непрекъснато увеличават вече постигнатите успехи за постигане на окончателна победа." се казва в официалното съобщение. В него Ким пожелава добро здраве на Си Дзинпин.

КНДР затвори границите си в опит да се предпази от коронавируса. Пхенян твърди, че в страната няма заразени с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким Сен У

    13 5 Отговор
    Видяхте ли че е жив.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ФАКТ

    4 12 Отговор
    В КНДР няма болни изобщо.Защото ги разстрелват за "предателство" към нацията.
  • 6 Грешката не се поправя с грешка!

    15 1 Отговор
    Ким е излизал от голямата игра само в сънищата ви. Днес всеки ред, който пишете за Ким, ни напомня, колко глупаво се втурнахте да го погребвате.
  • 7 Питай на "Козяк",

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Питанка":

    Там са шефовете на форумните тролове!
  • 8 Няколко факта

    11 2 Отговор
    1. Жителите на КНДР са ваксинирани на 100% с ПЦЖ ваксина, както и по-възрастните българи.
    2. Жителите на КНДР не се хранят с ГМО!
    3. В КНДР няма наркомания и алкохолизъм, които отслабват имунната система.
  • 9 Дали

    3 0 Отговор
    Той не е напускал играта
Новини по държави: