Last news in Fakti

10 Май, 2020 13:19 1 719 5

Държавните служители в Гърция се връщат на работа

  • гърция-
  • държавни служители-
  • чиновници-
  • работа-
  • коронавирус

На работа те трябва да спазват дистанция от метър и половина

Държавните служители в Гърция се връщат на работа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От началото на следващата седмица се очаква 70 процента от държавните служители в Гърция да са на работните си места, предаде АНА-МПА.

В тази връзка министърът на вътрешните работи Такис Теодорикакис издаде разпоредби за спазване на безопасни условия на труд в условията на постепенно връщане към нормален ритъм на работа. Според разпоредбите на министерството при необходимост в службите могат да се завърнат и до 100 процента от работещите при спазване на разстояние между работните им места от поне 1,5 метра.

И през следващата седмица ще е в сила плаващото начало на работното време съответно в 7, 8 и 9 часа сутринта, за да се избегне струпването на много хора едновременно в градския транспорт. В случаите, в които служителите идват на работа с лични автомобили или пеша, се позволява работното им време да се запази такова, каквото е било преди началото на пандемията.

Разпоредбите не се отнасят до полицията и въоръжените сили, работещите в образованието и в здравеопазването, както и в структурите на министерството на миграционната политика. В Гърция заразените с коронавирус за 2700, а починалите от COVID-19 са 151.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охо Бохо

    2 4 Отговор
    Те е не платена ли бяха? Или като тези при нас за нищо правене на пълна заплата?
  • 2 Реално

    5 6 Отговор
    Графика на гърците е 2 не работят,2 почиват но стане ли въпрос за вдигане на данъци или намаляване на заплати веднага излизат на стачки и митинги.Ако ЕС не ги хрантути и Ганьовците не ходят по измислените им курорти,глада който ще настане там ще е по страшен и от този в Сомалия.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Обективен

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Съвсем нереален си. Или си от тези които като чуят Гърция изкарват пъпки и висят по цял ден по форумите за да плюят..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.