Last news in Fakti

10 Май, 2020 18:09 1 662 6

Япония мисли за предсрочна отмяна на извънредните мерки

  • япония-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • отмяна

Ограничителните мерки в Япония не са строги като в Европа

Япония мисли за предсрочна отмяна на извънредните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на Япония обмисля да отмени по-рано от предвиденото извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса в повечето провинции на страната, съобщават японските медии.

Те се позовават на правителствени източници, сред които министърът на икономиката Ясутоши Нишимура. Според източниците до четвъртък следващата седмица мерките, които са в сила до 31 май, може да бъдат отменени в 34 от 47-те префектури. Останалите, включително районът на столицата Токио, а също Осака и Киото, все още са смятани за зони, които се нуждаят от "специално внимание".

Ограничителните мерки в Япония не са така строги като в Европа. На хората бе наредено да си стоят у дома, ако е възможно. Според анкета от днес на агенция Киодо повече от половината японци не одобряват действията на правителството срещу кризата, предаде БНР.

Мнозина са недоволни от голямата продължителност на извънредните мерки, изискващи да си стоят у дома, и затварянето на много магазини и малки компании, които се борят за оцеляването си. По данни от днес в Япония са били регистрирани 16 400 случая на заразяване с коронавирус и 630 починали. В броя на новозаразените на денонощна база има тенденция на спад.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    8 2 Отговор
    Япония е друга планета!!! (моля индианци да не коментират)

    Коментиран от #4

  • 3 jар

    5 1 Отговор
    След 2 атомни бомби през 45-та и земетресение 9-та степен+цунами и авария в атомна електроцентрала Япония не е спирала да бъде една от страните с най силна икономика в света но моралното и интелектуалното ниво на хората там в комбинация с високата им култура винаги е помагало за бързото справяне и в най тежките ситуации.Сигурен съм,че Япония ще е от първите държави справили се с икономическите последствия от пандемията.
  • 4 А да ти напълнят

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    колчана със стрели, не може ли? Ха ха ха

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.