11 Май, 2020 08:15 2 419 36

През април в Москва са починали 18% повече хора, отколкото през април 2019 г.

  • русия-
  • москва-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • владимир путин

Сведенията повишават вероятността официалният брой починали от Ковид-19 - респираторното заболяване, причинено от коронавируса - да е значително занижен

През април в Москва са починали 18% повече хора, отколкото през април 2019 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Общият брой на смъртните случаи, регистрирани в Москва, е нараснал рязко през април в сравнение със същия месец на 2019 г. и е много по-голям от броя на починалите, за които официално потвърдената причина за смъртта е Ковид-19. Това сочат данни на правителството на руската столица, огласени днес и цитирани от Ройтерс.

Според агенцията тези сведения повишават вероятността, че официалният брой починали от Ковид-19 - респираторното заболяване, причинено от коронавируса - е значително занижен, предава БТА.

Публикуваните днес данни показват, че през април в столицата са починали 11 846 човека, което е с 18 на сто повече от починалите през април 2019 г. Именно през миналия месец в Москва бе регистриран най-голям брой починали от Ковид-19.

Бройката 11 846 е освен това с над 20 на сто по-голяма от средния брой на смъртните случаи през последните 10 години в Москва за април. Публичните данни на московските власти се базират на броя смъртни актове, издавани всеки месец.

Много страни гледат на статистиката за "смъртни случаи по всякакви причини" като мерило за разбирането за цялостното въздействие на вируса, тъй като някои смъртни случаи от Ковид-19 може да са останали нерегистрирани, а смъртните случаи от други болести може също да се увеличат през периода на претоварване на здравната система. Други държави също обръщат голямо внимание на "наднормените смъртни случаи" като критерий за въздействието на пандемията, защото много починали заради коронавируса не са идентифицирани като такива заради недостатъчното тестване.

Например в публикуван в понеделник доклад на италианското статистическо бюро се установява, че нивото на смъртност в Италия е нараснало с 39 на сто след първия регистриран починал от Ковид-19. Повишението е спрямо средното равнище на смъртността през същия период за последните пет години, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    34 18 Отговор
    На Путин не му пука. Той с е скрил много добре. Тъкмо короната ще му помогне да реши финансовия проблем с пенсиите на руснаците.

    Коментиран от #13

  • 2 Пак локуми

    11 37 Отговор
    Е и? Какво доказателство е това? Видите ли имало вероятност-някаква си....Еми да кажем,че примерно са умрели повече от преяждане-има и такава вероятност...нали?

    Коментиран от #8, #10

  • 3 Да де-ама

    23 35 Отговор
    Върти-сучи трябва да изкарате Русия по-зле от запада.Пуста политкорекност бе.Ами в Италия са починали за същият месец 26 % повече...В САЩ са починали 31 % повече ...Във Великобритания 32% повече.Ама трябва да плювнем към руснаците.

    Коментиран от #25

  • 4 Алфа Вълкът

    26 15 Отговор
    Уау много слабо, само 2000 бройки. Сложи 1200 на Санкт Петербург, и по 300 на другите 20 едномилионни града и получаваш 9200 души починали от коронавирус нерегламентирани в Русия. Което пак си е слабичко за мен. Като се има предвид, че бяха сред първите заразили се държави и не взеха мерки. Но сега бумът предстои заради вожда им.
  • 5 Я па тия

    13 22 Отговор
    Значи хем правителството цитира тези данни-хем пък криело че са от коронавирус? Нещо логиката бяга тук-ако искаха да скрият за короната-нямаше да казват за тези 18 процента-факт.И точно Ройтерс нямаше да има повод да ни пише глупавите си предположения-
  • 6 Руски еничарин

    25 10 Отговор
    Не е от ковид. Казаха, че имат ваксина още от март. Вероятно е от самагон, синтетика , СПИН ...
  • 7 Шпек Салам Народен

    8 16 Отговор
    Починали са от тревоги и стрес,покрай вирусната истерия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Страничен

    7 13 Отговор
    А при нас статистиката кога?

    Коментиран от #15, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 среднощен

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Помощта не е само за Путин... Вижте какво стана в Италия, Англия, САЩ, Бразилия...? Помощта е за всички натоварени социални и здравни системи... Цинично е, но е ФАКТ..!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Страничен":

    За тая година до момента са близо 38 000 умрели или по 292 на ден , а миналата са 295 !!

    Коментиран от #17

  • 17 среднощен

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ако информацията ви е достоверна - всеки може да си направи изводите..?

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    Информацията е от Националния статистически институт , обаче трябва да се има предвид , че и населението е намаляло спрямо миналата година с близо 50 000 човека не само от смъртност , така че е нормално да има по-малко умрели .
  • 19 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    Ако имаш предвид за короната какви изводи , че то официално са обявени 90 човека умрели ! При обща смъртност 38 000 няма как да повлия и с процент !!! Но ако общата смъртност скочи с 20% и то точно в месеците на пандемия ????? Дали ще е случайност ???? Все едно в България от 295 да бяха станали 360 !!!
  • 20 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    На ден !!

    Коментиран от #24

  • 21 Руко чината се движи с бясна скорост

    6 6 Отговор
    Руснаците се справят повече от успешно с коронавируса, дори "помагат" на половината свят, обаче на тях кой ще помогне срещу странната двустранна пневмония от която мрът като мухи през зимата?
  • 22 Хауърд Лъвкрафт

    5 4 Отговор
    В болницата в Москва , която посети Путин , от 125 пациента
    заразени с короновируса само 17 са оживели ..
    13% ..
  • 23 Обективно

    6 1 Отговор
    Там започнаха да мрат като мухи. Реалната бройка е много по голяма
  • 24 среднощен

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Тази пандемия свърши много работа и то най-вече в икономически план...! За България тя по никакъв начин не повлия на смъртността - причините са различни...! За тежките социални и здравни системи, обаче, тя се явява сериозен "рестарт" - става дума за трилиони спестен ресурс..! Цинично е, но е ФАКТ..! Сривът на световната икономика вече си намери "оправдание" - ковит19..?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    4 4 Отговор
    Хората в Москва умират и от притесмение около цялата суматоха свързана с корона грипа! Психозата в западните медии около короната се отразяват на хората от цял свят!
  • 27 Гошо

    3 7 Отговор
    Е колко и да го мъчите ,оказа се че Русия най добре се справя с заразата ,ние също
  • 28 Гербав трол

    5 7 Отговор
    Хайде да посмятаме с тролчетата - Русия по население е 21 пъти по-голяма от България - 146 милиона на 7 милиона

    В Русия починалите са 1915 ако ги разделим на 21 се получава 91 - гледаме данни за България - починали 91 човека.

    Общия брой заразени няма да ги гледаме защото те зависят от броя тестове които са направени - при нас хич ги няма.

    Значи според Ройтерс освен Путин и бат Бойко и щаба му лъжат и крият починали - ама ние знаем че не е така и даже пишат такива с карценом на белия дроб починали от вируса.

    Та скъпи тролчета опорките не вървят защото БСЖ ваксината беше задължителна не само у нас. Но на вас са платили да плюете по Путин и да защитавате банкянската мутра така че това няма значение - продължавайте в същия дух че криза е и няма парички иначе.

    Коментиран от #30, #32, #34

  • 29 Хауърд Лъвкрафт

    5 5 Отговор
    Тепърва Русия ще прави рекорди ..
    Вече са на 3 място , изпревариха Великобритания и Италия ..
  • 30 А умрелите от двустранна пневмония

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Гербав трол":

    Сложи ли ги в сметката?
  • 31 111

    3 2 Отговор
    Балъците да вярват в Европа добро за Русия няма да чуете по медиите
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Д-р Дулитъл

    4 1 Отговор
    Смъртността в Русия се покачи рязко от октомври 2019 г. И особено ноември и декември през така наречената епидемия от пневмония
  • 34 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гербав трол":

    След 3 дни най-много любимата ти Раша ще е на второ място след САЩ дори по руската стъкмистика , в момента е на трето вече !! След което ще почне бързо да го настига , щото в САЩ вече намаляват , а в Раша тепърва растат и не забравяй , че е три ПЪТИ по-малка по население , тоест трябва да има три пъти по-малко от САЩ само за да са равни !!! А ако си от групата идиоти , дето вярват , че може в Раша да има по-малко умрели като процент от западните държави , значи няма какво да обяснявам , на тебе и господ не може да ти обясни !!!
  • 35 РУСИЯ

    0 1 Отговор
    Половината зараазени са в москва. 2000 ДУШИ до сега, умрели от вируса в русия, ако 1000 сааа в москва. 2000 са тези 18%, значи 1000 са от вирусът, другите от стрес. Но и с два пъти да са занижили умрелите от вирус, пак в САЩ и повечето страни ще са повече. Кoлкo нa 1000 ca c пoлoжитeлeн тecт: Итaлия 3,6 души, CAЩ 4 души, Швeйцaрия 3,5 души, Aнглия нaд 3 души, Турция 1,6 души, Cингaпур 3,3 души, Иcпaния 4,8 души, Швeция 2-мa души, Aрaбия 1,8 души, Кaтaр 8 души, ГEРМAНИЯ 2-МA ДУШИ, ФРAНЦИЯ 2-МA, Люкceнбург 6,2 души, Руcия 1,5 души.

    Коментиран от #36

  • 36 Германец

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "РУСИЯ":

    Италия е регистрирала 49,4% по-висока смъртност в страната през март в сравнение със средните нива за месеца през последните пет години. .20-30 000 повече за месец, а официално жертвите са 30 000 за всички месеци.