Last news in Fakti

11 Май, 2020 12:35 2 463 2

Смъртта се завърна в Кабул

  • афганистан-
  • кабул-
  • талибани-
  • ашраф гани-
  • ислямска държава

Четири координирани експлозии разтърсиха афганистанската столица

Смъртта се завърна в Кабул - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Четири монтирани на пътища бомби се взривиха в рамките на по-малко от 90 минути в понеделник в северен район на столицата на Афганистан, ранявайки четирима цивилни, включително дете, съобщи БГНЕС.

През последните седмици екстремисти извършиха няколко крайпътни атентата и ракетни атаки в Кабул и други части на страната.

Говорителят на полицията в Кабул Фердаус Фарамарц заяви, че все още никой не е поел отговорност за експлозиите.

Атентатите са извършени в район, в който афганистанската разузнавателна агенция наскоро разби съвместна клетка от мрежата Ислямска държава-Хакани, обвинена в извършване на няколко атентата.

Талибаните не са извършвали големи атаки в афганистанските градове от февруари, след като подписаха знаменателна сделка за изтегляне със САЩ, която има за цел да проправи пътя към мира.

Съгласно споразумението талибаните обещаха да не атакуват сили от ръководената от САЩ коалиция, но не поеха такъв ангажимент към афганистанските войски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изпратете го на мисия

    2 0 Отговор
    Вижда се, без грижите на генерал Мутафчийски са за никъде камиларите.
  • 2 Муха меда

    0 0 Отговор
    При талиба.не върви куронка-виртуалния,що така
Новини по държави: