11 Май, 2020 14:30 1 189 6

Южна Корея призова за сътрудничество със Северна Корея

  • северна корея-
  • мун дже-ин

Мун Дже-ин предложи обща работа

Южна Корея призова за сътрудничество със Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Южна Корея и Северна Корея трябва да работят заедно по общи проекти. Това заяви южнокорейският президент Мун Дже – ин, цитиран от РИА Новости.

Според него сътрудничеството между двете страни е важно. То не трябва да зависи от преговорите на Северна Корея с американското правителство.

Той подкрепя организирането на индивидуални обиколни за севернокорейски граждани в неговата страна. То предстои да бъде прието от правителството в Северна Корея.

Южнокорейското правителство продължава преговорите със своя съсед, за да направи идеята реалност. Южна Корея и САЩ продължават диалога със страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тариката

    0 1 Отговор
    трябва им работна ръка !!
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Всъщност - да! Че няма да се обединят - няма, но поне заедно да работят и в интерес на хората!
  • 3 съединявайте се

    1 1 Отговор
    КНДР се снима в няколко се ла в северната част на Южна Корея. Холивуд вече няма пара да финансира тая пропаганда.
  • 4 Госあ

    0 2 Отговор
    "Според него сътрудничеството между двете страни е важно. То не трябва да зависи от преговорите на Северна Корея с американското правителство." Една обединена Корея означава много. И не знам защо корейците ги мразят толкова японците, като са били една държава и японското присъствие не е било милитаристично. Краварите ги разцепиха на две. Както Германия.

    Коментиран от #5

  • 5 фактически

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Ако не са краварите Южна Корея и Япония а и Тайван щяха да са само далачен спомен.

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "фактически":

    Ма аз краварите не си ги спомням. Япония всеки с някаква обща култура я знае. Знае на едно Мицубиши колко краварски талиги са падали и т.н. По скоро, ако не бяха руснаците и германците направили бомбата на краварите, историйката на тея щеше да бъде наистина много кратка.
Новини по държави: