Last news in Fakti

12 Май, 2020 07:17 2 917 3

“Пътната карта“ на Джонсън: Три фази за облекчаване на Covid-мерките

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Съществен нов момент е, че въпреки че се мисли в посока на облекчаване, вече горещо се препоръчва носенето на предпазни маски

“Пътната карта“ на Джонсън: Три фази за облекчаване на Covid-мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство публикува документ от 50 страници, в който се дават повече подробности от обявената от премиера Борис Джонсън „пътна карта“ за облекчаване на наложената заради коронавируса карантина. Съществен нов момент е, че въпреки че се мисли в посока на облекчаване, вече горещо се препоръчва носенето на предпазни маски.

След снощното обръщение към нацията на Борис Джонсън в медиите днес сутринта се появиха доста отрицателни отзиви за липсата на съществени подробности, но днес вече картината е по-ясна.

Облекчаването на мерките ще стане на три етапа.

Първата фаза започва от сряда и предвижда хората, които не могат да работят от вкъщи, да започнат да ходят на работа, ако работното им място е на открито, като избягват обаче обществения транспорт.

Във втората фаза с приблизително начало от 1 юни се предвижда отваряне на детските градини и основните училища. Някои бизнеси също ще могат да отворят, както и да се провеждат спортни състезания, но при закрити врати (без публика).

В третата фаза, която ще започне не по-рано от 4 юли, ще продължи отварянето на повече бизнеси, което ще включва кина, фризьорски салони и заведения.

От сряда се препоръчва хората да носят маски, когато ползват обществения транспорт, при посещение на повечето магазини и изобщо на местата, където е по-трудно социалното дистанциране.

Ще бъдат позволени и срещи между хора от различни домакинства на открито, но само поединично.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    9 3 Отговор
    Излезе Борис Джонсън пред цялото кралство и обяви плана и мерките. Той носи отговорност. Не се крие, като Бойко зад гърба на някакви щабове или отделни министри.
  • 2 GBP

    3 3 Отговор
    Пази Боже безотговорен да носи отговорност.Този Пинокио бил отговорен,:-)
  • 3 РЕАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Всяка седмица в сряда в в парламента и отговаря на въпроси. Застана пред цялата страна в неделя в определен час и обяви по нататъшните мерки. Почти всички бяха пред телевизора и го чакаха. Не се крие, като други женски полови органи.
Новини по държави: