Last news in Fakti

12 Май, 2020 13:33 1 858 2

Работещите в Западното крило на Белия дом - с маски, Тръмп страни от Пенс

  • сащ-
  • ковид-19-
  • доналд тръмп-
  • майк пенс

Президентът е във възрастовата група, която се смята за изложена на по-голям риск от усложнения при евентуално заразяване с новия коронавирус

Работещите в Западното крило на Белия дом - с маски, Тръмп страни от Пенс - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом е наредил всички, които работят в Западното крило, където се извършва ежедневната работа на администрацията на президента Доналд Тръмп, да носят предпазни маски в сградата през цялото време, освен когато са на собствените си бюра, предаде агенция Ройтерс, като се позова на високопоставен представител на администрацията.

Телевизионният канал "ЕйБиСи Нюз" първи съобщи, че ново нареждане изисква от всички, които влизат в Западното крило, да носят маски. Член на обслужващия персонал на Доналд Тръмп и говорителката на вицепрезидента Майк Пенс дадоха положителни проби на тестове за новия коронавирус миналата седмица. Това увеличи натиска в Белия дом да бъдат взети допълнителни предпазни мерки за здравето на 73-годишния президент, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Самият Тръмп не носи маска, макар че каза, че е пробвал веднъж по време на посещение във фабрика за производство на маски в Аризона миналата седмица. Президентът е във възрастовата група, която се смята за изложена на по-голям риск от усложнения при евентуално заразяване с новия коронавирус.

Белият дом обяви, че засилва предпазните мерки сред хората в обкръжението на Тръмп и Пенс, които подновиха пътуванията извън Вашингтон. Двамата са тествани за коронавирус ежедневно, както и близките им сътрудници, посочва Ройтерс.

Доналд Тръмп не изключва ограничаване на контактите му с Майк Пенс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че контактите му с вицепрезидента Майк Пенс може да бъдат ограничени в близко време като предпазна мярка, съобщиха информационните агенции.

Говорителката на Пенс Кати Милър даде положителен тест за коронавирус на 8 май. Предишния ден стана известно, че е заразен и военен от подразделението на Военноморските сили на САЩ, който работи в Белия дом.

На Тръмп и Пенс, както и на техните сътрудници се правят тестове за коронавирус всеки ден.

В отговор на журналистически въпроси днес в Белия дом президентът Доналд Тръмп съобщи, че тестовете на вицепрезидента Майк Пенс през последните два дни са отрицателни. "Той е в много добра форма", каза Тръмп, но не изключи възможността контактите му с Пенс да бъдат ограничени в близко време като предпазна мярка.

Броят на жертвите на COVID-19 в Ню Йорк вероятно е по-голям

По данни на университета "Джонс Хопкинс" броят на заразените с новия коронавирус в САЩ надхвърля 1,34 милиона души, а смъртните случаи от COVID-19 са 80 087.

Според Центъра за контрол и превенция на болестите към понеделник броят на заразените в САЩ е бил 1 324 488 души, а смъртните случаи са били 79 756.

Ройтерс отбелязва, че броят на заразените нараства в Мисисипи, Минесота и Небраска, а в Ню Джърси и Ню Йорк намалява.

Доклад, разпространен в понеделник от американските здравни власти, сочи, че е възможно броят на смъртните случаи от COVID-19 в Ню Йорк да е по-висок от известния до момента, информира ДПА. Възможно е още 5300 смъртни случая в Ню Йорк да са свързани с пандемията от коронавируса, се казва в доклада.

Между 11 март и 2 май в Ню Йорк са починали около 24 200 души повече от обичайното за този период, обяви Центърът за контрол и превенция на болестите. От тях близо 19 000 са потвърдени или се предполага, че се дължат на COVID-19. Това означава, че има още 5300 смъртни случая, които може да са свързани пряко или косвено с новия коронавирус, отбелязва Центърът.

Ню Йорк сити стана огнище на пандемията в САЩ и едно от най-силно засегнатите места от болестта в света, припомня ДПА. Според официалната статистика над 14 700 смъртни случая в Ню Йорк се дължат на COVID-19, а 5100 са "вероятните случаи", но официални лица признават, че вероятно броят на жертвите е по-голям.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xxx

    3 0 Отговор
    Тoвa прeдупрeждeниe за задължителни маски трябвa дa бъдe прeпрaтeнo и към работещите в Кремъл и Руcия, кoятo ce oпитвa oт утрe дa рaзрeши нa руcнaцитe дa прeминaвaт бeз eлeктрoнни дeклaрaции oт кухнитe cи в cпaлнитe cи и кoятo вeчe e нa втoрo мяcтo oфициaлнo, a нeoфициaлнo e нa първo cлeд CAЩ или пoнe ce oпитвa вcячecки дa грaбнe първoтo мяcтo oт CAЩ, и пoвярвaйтe щe гo грaбнe cкoрo...Руcoфилитe ca cъврeмeннитe чифути нa плaнeтaтa и кoлкoтo и дa ce нaпъвaт дa изглeждaт другoячe cи ocтaвaт пoтeнциaл нa ‘’бъдeщитe кoнцлaгeри’’. Aкo нe тe ceгa, тo дeцaтa им cъc cигурнocт. Хриcтиянcтвoтo зa тях e прeчкa, a Хриcтoc щe рaзпънaт вeднaгa нa кръcт зaщoтo щe зaceнчи ‘’крaлят им cлънцe’’. Aкo ceгa бeшe врeмeтo нa Фюрeрa тo пoнe нямaшe дa имa нeдocтиг нa caпун и дeзинфeктaнт, нo caпун щe имa винaги дoкaтo ги имa тях и тeхните дeцa и внуци, a пocлeдният oт тях, кoйтo щe пocлужи зa измивaнe e caмият им ‘’крaл cлънцe’’.
  • 2 Загрижен

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Президентът е във възрастовата група, която се смята за изложена на по-голям риск от усложнения при евентуално заразяване с новия коронавирус." А Фаучи на 79 год. не е ли? И той ходи без маска.