Last news in Fakti

12 Май, 2020 09:46 2 155 5

Албания отваря плажовете си съвсем скоро

  • албания-
  • коронавирус-
  • плажове-
  • мерки-
  • карантина

На плажовете чадърите ще са на разстояние 3,5 метра един от друг

Албания отваря плажовете си съвсем скоро - 1
Снимка: Shutterstock

Очаква се откриването на плажния сезон за всички почиващи в Албания да стане факт през последния уикенд на месеца - на 30-31 май, предаде БНТ.

Това обяви директорът на Националната агенция по туризъм Корнелия Феризай, като подчерта, че в сътрудничество със структурите за настаняване и със стопанисващите плажовете субекти са предприети мерки за физическо разстояние. На плажовете чадърите ще са на разстояние 3,5 метра един от друг, а по плажовете ще има хора, които ще наблюдават за спазването на мерките.

Дори и във водата почиващите няма да бъдат допускани на разстояние по-малко от 3,5 метра от хора, с които не са от едно семейство. В хотелите храната няма се предлага на „шведска маса”, а на почиващите ще бъде сервирано в стаята, съобщи сайтът „Ина”. Мерките предвиждат на 10 квадратни метра да има само 4 членове от едно семейство. Ще има засилени мерки за сигурност в асансьора, при използването на съоръженията за отдих, сауни, басейни и плажа.

Здравен координатор ще измерва сутрин и вечер температурата на гостите в хотела. Директорът на Националната агенция по туризъм заяви, че този протокол ще определи мерките за сигурност, които субектът трябва да спазва, за да упражнява своята дейност по време на туристическия сезон. Той ще бъде сертификат за сигурност за чуждестранните туристи, които очакват да пристигнат в Албания.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А тука

    2 0 Отговор
    в БГ ,ако не се отворят през Юни и са неохраняеми ще има удавяния. Както е тръгнало от сега с летни температури.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Могат да ги пишат

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "А тука":

    корона-удавени !
  • 3 адио

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "А тука":

    Това с плажовете ще остане в миналото, за спомен си купете картичка. А морските градове да търсят друг бизнес, това ви чака по съвсем обективни причини. Никой ама никой няма да е толкова луд, че да играе руска рулетка с 2 патрона като дойде на "море".

    Коментиран от #4

  • 4 Да де

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "адио":

    но да не мислиш, че в планинските курорти ще е рай? Някои хора си нямат представа, какво се задава.
  • 5 Александър Красимиров

    1 0 Отговор
    МРАЗИМ КОРОНАВИРУС !