12 Май, 2020 10:17 2 143 10

СЗО не знае какъв процент от населението трябва да развие имунитет

  • сзо-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • имунитет-
  • колективен имунитет

Организацията призова страните да проявят изключителна бдителност

СЗО не знае какъв процент от населението трябва да развие имунитет - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната здравна организация засега не разполага с информация какъв процент от населението трябва да развие имунитет, за да се осигури колективен имунитет, който да защити цялото общество от новия коронавирус, предаде ТАСС.

„Ние не знаем каква част от населението трябва да развие имунитет към Ковид-19, за да защити останалата част от населението. Но във всички случаи тя трябва да бъде по-голяма от тази, установена при изследванията”, заяви експертът от СЗО Мария ван Керхове.

Концепцията за колективен имунитет предполага една определена част от обществото да развие имунитет към дадено заболяване, което да възпрепятства по-нататъшното разпространение на заразата в обществото. Някои експерти я смятат за твърде опасна, защото ако не се предприемат ограничителни мерки, броят на загиналите възрастни хора може да се увеличи многократно.

Световната здравна организация приветства намаляването на нивата на заразяване и смъртните случаи от COVID-19, но призова страните да проявят „изключителна бдителност“, докато започват да разхлабват мерките срещу заболяването. Европейски страни вече започнаха дългия процес на връщане към нормалния ритъм на живот. „Добрата новина е, че има голям успех в забавянето на вируса и спасяването на човешки животи по този начин“, коментира шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    20 0 Отговор
    е една хранилка с колосални мащаби която изпълнява функциите на статистическа агенция и досега не е свършила нищо в полза на здравето на когото и да е.

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Дончо пита

    18 0 Отговор
    Те изобщо, какво знаят тия ???

    Коментиран от #4

  • 3 един с трабанче ми каза

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО":

    Ааа това нищо не е, така мислиш, щот не имало случай НАТО да видиш, за какво иде реч ? Какво, ще се случи, ако Турция нападне Гърция напр.? Идеи ??
  • 4 the truth

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Дончо пита":

    знаят всичко, не ги мисли за тъпи. налагат медицинска диктатура, зад която стои Бил Гейтс и накрая ще ни сложат чипове чрез ваксината на психопата Гейтс.

    Коментиран от #9

  • 5 Нормално, нека да питат Мангърката

    4 2 Отговор
    Ще ги светне
  • 6 Питанка

    8 1 Отговор
    Кога комуниста Тедрос Гебрейесус , участваш в сговор с китайските комунисти в аферата КОВИТ , ще бъде уволнен, съден и затворен задилго ?
  • 7 бис

    7 0 Отговор
    С30 не знаят въобще защо съществуват
  • 8 Ахаххха

    14 1 Отговор
    Тръмп с право им спре парите! Тия са тотално некадърни и защитават интересите на големи фармацефтични компании! Само това! За болест, заразила 0,05% от населението на света ибявиха пандемия! Яла хабиби...
  • 9 5ко

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "the truth":

    Бил Гейтс е само говорител на тези в сянката, собствени на печатницата на пари, наречена федерален резерв.
  • 10 user

    1 2 Отговор
    Цялото общество едва ли. Вирусите са машинки. Затова някои казват, че 5G мрежата е проектирана за тяхното управление. По-нова версия. Думата микроб сама говори за себе си: микро робот, нано робот. Работят на ток, както и всички електрически и електронни уреди. Спирането на тока на цялата планета ги изключва. Цялата цивилизация е изградена на машинен принцип обаче. Електрическа е цивилизацията.