Last news in Fakti

12 Май, 2020 14:12 2 160 17

Прекалено бързото отваряне на САЩ рискува "ненужно страдание и смърт"

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • антъни фаучи-
  • ковид-19-
  • ваксина

Д-р Фаучи предупреждава, че ако американските щати отворят наново, без да следват указанията на Белия дом - те рискуват още повече коронавирусни огнища в цялата страна

Прекалено бързото отваряне на САЩ рискува "ненужно страдание и смърт" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Един от водещите експерт по инфекциозни болести към Белия дом, д-р Антъни Фаучи, се очаква да предупреди във вторник Сената, че САЩ рискуват "ненужно страдание и смърт", ако икономиката на страната бъде рестартирана твърде рано, съобщава вестник "Ню Йорк Таймс".

Д-р Фаучи, директорът на Националния институт по алергия и инфекциозни болести и лицето на американското обществено здравеопазване в настоящата коронавирусната пандемия, ще даде във вторник показания пред Здравната комисия на Сената посредством видеконферентна връзка.

Преди това обаче да стане факт, той изпрати имейл до репортер на "Ню Йорк Таймс“ в понеделник вечерта с това, което планира да каже пред сенатската комисия, а именно "опасността от опита на страната да отвори преждевременно".

В този имейл д-р Фаучи предупреждава, че ако американските щати отворят наново, без да следват указанията на Белия дом - което много от щатите вече правят - те рискуват още повече коронавирусни огнища в цялата страна.

"Това не само ще доведе до излишни страдания и смърт, но всъщност би ни върнало назад в опита да се върнем към нормалността", посочи той пред "Ню Йорк Таймс".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде по Черноморието да спасявате сезона

    1 2 Отговор
    Нема бригади!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТттттТ

    5 3 Отговор
    То като че ли сега не страдат и умират-вече почти 100 хил. са в кашоните и в ямите...
  • 4 Ташун Касапа

    8 5 Отговор
    Фаучи е за бесене заедно с Гейтс.Манипулации и измама и жалкото ,че никой освен Тръмп не реагира,а за Путин да не говорим-скри се като мишка.Набързо го изкомандваха.

    Коментиран от #8, #13

  • 5 XMAN

    8 1 Отговор
    Този Фаучи е личен слуга на Бил Гейтс и затова реагира така.
  • 6 Изглежда

    0 1 Отговор
    заради показанията пред Сената се карантинира, а имейла до репортера не е случаен. Тича преди вятъра...Показанията да не са вид разследване...
  • 7 Gggg

    8 1 Отговор
    Фаучи и съмишлениците му пуснаха вируса за да атакуват Тръмп.

    Коментиран от #11

  • 8 да ти е майката

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ташун Касапа":

    ти и недоразумението мангъров сте за бесене
  • 9 Gggg

    4 1 Отговор
    Не вярвам САЩ в лицето на кабинета Тръмп да ви се върже отново. А вие драги ми демократи-левичари,загубихте играта...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Gggg":

    Колкото и абсурдно да звучи за широката общественост не мога да не се съглася, че това е една от причините, но има и още няколко! С две думи казано опитват се с един изтрел да убият няколко зайци!

    Коментиран от #15

  • 12 Гост

    8 0 Отговор
    Търсете в тубата Plandemic видеото с доктор JudyMikovits.Тя ще ви разкаже за фаучито.
  • 13 Прав си,но частично

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ташун Касапа":

    Путин изобщо не се е скрил.За милиарди хора,просто е необяснимо,защо и той вкара драконовски мерки .Защо и двамата- Тръмп - Путин вкараха спец подразделения от тежка техника и спецназ в столиците си,и възлови области почти часове след обявяване на карантината.Защо буквално блокираха излизането на хората навън.Трябваше им пълна и абсолютно свободна и безопасна среда за провеждане на гигантска свръх секретна операция.Те използваха пуснатия от " другите" ковидчо,за асиметричен отговор и дай боже да са успяли! Просто прочети и изгледай" пицагейт" на руски,или английски, и всички свързани материали,и ще навържеш нещата.В което не се съмнявам,защото личи че имате интелект,независимо от някой пристрастия.Пицагейт и " бяло зайче".Прегледай всичко!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Gggg

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    За мен лично ,единствената причина е това-ликвидиране на националните държави. Колкото и да смятаме американските граждани за зомбирани,мисля,че те успяха да реагират на тази разруха и избраха Тръмп-антиглобалист ,националист.
    Затова ЕС така го хулеше,тъй като всички в управлението на ЕС са от т.н. глобалисти. Да се кръстим Тръмп да спечели втори мандат,иначе "умираме" ..
    За себе си ..имам надежда,че Тръмп ще спечели и така с Путин ще спасят света от разруха..

    Коментиран от #17

  • 16 Калитко

    0 0 Отговор
    Американския народ ще застреля политиците си!Неизбежно е!
  • 17 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Gggg":

    Имено, това имах предвид като основната причина, а атаката към Тръмп е второстепенна задача- да го дискредитират, че не се справя с изкуствено създадената от тях пандемия за да не може да спечели изборите! Но хората малко по-малко започнаха да се пробуждат и разбират какво се случва в действителност! Преди разсъмване мрака е най-голям, а сега е точно този момент!