Last news in Fakti

12 Май, 2020 16:15 2 818 6

Мексико бори престъпността с армията

  • мексико-
  • армия-
  • президент

Ново решение на президента

Мексико бори престъпността с армията - 1
Снимка; БГНЕС/EPA

Държавният глава на Мексико разпореди военните да гарантират сигурността по улиците на страната, съобщи ТАСС.

Решението ще е в сила почти до края на мандата на президента. Андрес Обрадор обяви, че е одобрил решението.

Той спечели изборите, като обеща, че ще гарантира сигурността по улиците. Според опозицията неговите стратегии през последните две години не дават резултат.

Въоръжените сили трябва да гарантират сигурността и противодействието на престъпни групи. Президентът търси варианти за засилване на сигурността чрез ограничаване на корупцията и социалното неравенство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 el chapo

    2 7 Отговор
    само бойко борисов ще ни Оправи
  • 2 Факт

    3 0 Отговор
    Латиносите са си е* м*. Ако излезеш извън курорта може да не те видят повече.
  • 3 Teresa Mendoza

    5 0 Отговор
    Това е абсурд.На всеки е ясно за какво иде реч само докато чуе името Мексико.Тръмп беше дал едно обещание още не го е изпълнил.От 12 години насам броят на убитите и безследно изчезналите в Мексико е шокиращо висок. А най-страшното е, че голяма част от тях са деца и младежи. Всеки ден в тази страна убиват по шест деца.

    В Мексико бруталното насилие е ежедневие. Новините за извършваните в моята родина престъпления обикалят целия свят. 😰
  • 4 бобо

    4 0 Отговор
    Двама са държавните ръководители, извили врата на мафията.Единият е Бенито Мусолини, а другият е Родриго Дуарте. Това с демокрация не става. Вече повече от век най- силната държава в света се лигави със своята мафия.
  • 5 Рошко

    1 0 Отговор
    Аз се на гледах на наркос, искам нетфликс и тук да направи един сериал, да счупи рекорда, само дето нямаме армия, ама си имаме хранттутници на държавна хранилка
  • 6 Интереса

    0 0 Отговор
    Клати феса. Докато САЩ имат нужда да се друсат, ке имат нужда от опиати. Мексико отговаря на пазара с помоща на ЦРУ, политически величия и ФБР. Има лапачка, ома и защита от държавните органи.
Новини по държави: