12 Май, 2020 19:50 5 401 13

ЕС може да отвори границите за туристи

  • ес-
  • туристи-
  • граници

Европейските представители подготвят идеи

ЕС може да отвори границите за туристи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските страни ще бъдат посъветвани да отворят границите си за туристи за страни със сходни условия, съобщи Euractiv.

Очаква се европейските представители да предложат триетапен план за отваряне на границата за туристи. Туристическите страни в ЕС настояват да се намери вариант за допускане на туристи.

Мненията в Европейската комисия по въпроса бяха разнопосочни. До този етап страните в ЕС договарят двустранни споразумения за туристически коридори.

Премиерът на Австрия Себастиан Курц вече обяви, че планира да отвори границата на страната за граждани на Чехия и Германия. Естония, Литва и Латвия отварят границите си на 15-ти май.

Европейски представители признават, че няма как да попречат на подобни споразумения. От там обаче призовават за ясни идеи при определянето на допуснатите туристи.

Франция и Великобритания вече преговарят за туристически коридор между двете страни.

Гърция очаква да привлече туристи от балканските и централни държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тхй

    21 7 Отговор
    Само за пари мислят
  • 2 Софиянец

    26 8 Отговор
    Само анцузи на Витошка в Рафи и на нашето Черноморие. Всеки нормален бяга в гръцко!

    Коментиран от #6

  • 3 То душата ми затворена от ,,боклуци,,

    12 5 Отговор
    Аз ще мисля за ЕС и туристите...!
  • 4 чии са хотелите

    27 5 Отговор
    смляха ни от ограничения, а сега ......туристи. И за кво бе целия цирк
  • 5 Конска

    24 3 Отговор
    Миналата година запалихме магистралата и направихме изкуствени тапи кън Гърция, тази година ще въведеме 2 седмична крантина. Няма да ми ходите в Гърция! На мен ще давате парите! На нас от групировките!
  • 6 9898

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    85% от нормалните бягат да пазаруват в Лидл и да си готвят в Гърция. Останалите 15% почиват като бели хора.

    Коментиран от #8

  • 7 Анти

    9 12 Отговор
    Жалко, толкова си е добре небето без самолети. Едно такова чистичко, без следи на всеки 15 мин. от прелитащи самолети с нещастници. Ех ако имаше една "добра" групировка да поспре това безцелно пътуване, взривявайки всичко наред :)
  • 8 плажуващ в гърция

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "9898":

    Е аз познавам много българи , които не тъпчат багажника с боклуците от немските химически хипермаркети, но си почиват в гърция и си хапват калмари и октоподи. А аз от 10 г правя същото. И ще продължавам докато не преценя , че ще ми е по-добре на друго място. Засега не виждам къде в боколандия/бетонцентър. По-добре 500Е и пълен кеф на плажа и в таверната, отколкото 500лв и пълна мизерия и кандидат дезинтерия.
  • 9 WTF

    3 0 Отговор
    за екипажи на кораби никой нищо. ако няма кораби търговията се връща 200 години назад. Тия там баламите на корабите как да се връщат или заминат?
  • 10 Диди

    8 2 Отговор
    Държави,които печелят Милиарди от туризъм,не може да не търсят възможности за туристите.Ако всеки си остане в държавата...остава и парите си в нея. Аз много се надявам да мога да дойда в България,дори и на наложена карантина...приятелите ми ще дойдат и ще се подкрепяме под асмата по български. 😂😂😂😂
  • 11 Мале Мале

    1 0 Отговор
    То в Турция Талибаните само чакат и се юрват на почивка по черно море
  • 12 генерал Мутрафчийски

    3 1 Отговор
    Нямаааа. Забранявам. Ха ха ха
  • 13 Границите да се отворят

    9 1 Отговор
    Границите не се отварят, пък за туризма ще е позволен какво ще правят други хора които искат само да си видят майка и баща от различни държави.Отворете тия граници вече за свободно движение на хората
Новини по държави: