Last news in Fakti

13 Май, 2020 13:59 2 126 6

Маските в самолетите няма да са задължителни

  • коронавирус-
  • самолети-
  • маски-
  • летища-
  • пасажери

Носенето на маски ще бъде препоръчително

Маските в самолетите няма да са задължителни - 1
Снимка: Shutterstock

Големите авиокомпании няма да задължават пътниците да носят маски - това ще бъде препоръчително, съобщи CNN. United Airlines няма да изисква маска за пътници с хронични заболявания.

Водещите американски авиокомпании не планират да принуждават пътниците да носят медицински маски по време на полет и ще се съсредоточат върху чувството им за отговорност. Информационната мрежа получи копия от новите инструкции на въздушните превозвачи, предназначени за стюардеси и пилоти, предаде Нова телевизия.

В American Airlines няма да позволяват на пътници без маски да се качват в самолетите, но ако пътникът вече се намира на борда, тогава ролята на стюардесите става "по-информативна от принудата" да се спазват епидемиологичните правила за безопасност. Препоръчва се на екипажите да използват средства за убеждаване спрямо онези, които отказват да покрият лицата си като „избягват ескалация на напрежението“.

United Airlines ще вземат предвид някои изключения от общото правило и например няма да изискват маска от пътници с хронични заболявания. В случай на възникване на спор между пътници за използването на предпазните средства, стюардесите са инструктирани да използват „уменията за деескалация“ на ситуацията и успокояване на спорещите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Споко

    6 0 Отговор
    Ами, що да се правят гламави, наясно са че от маските няма много смисъл в самолета и неговата затворена циркулираща в кръг и вакум климатична систена ! Както казва Мангъров "все едно да заградите вируса с телена ограда" Ако някой държи на маска да си носи такава с автономно подаване на въздух и филтрация или да пътува по суша с кабриолет, а по море с яхта ;)))
  • 2 Иво

    2 0 Отговор
    Най-добре да затворим летищата!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Има... ...

    5 0 Отговор
    Има вирус, няма вирус. Има вирус, няма вирус Къде е топчето Там къде всички ще дишат общ въздух от инсталацията на аероплана без маски. В парка и на Витоша задължително за всички 😭😭😭😁

    Коментиран от #6

  • 6 ДУбрУтру

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Има... ...":

    Ще кажеш, че не знаеш в каква кочина живеем и се чудиш