Last news in Fakti

13 Май, 2020 13:26 2 149 4

ЕС може да отвори граници за туристи

  • ес-
  • туристи-
  • граници

Възможен е туристически сезон

ЕС може да отвори граници за туристи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Вътрешните граници на Европейския съюз могат да се отворят. Това се казва в част от препоръките на европейските представители, цитирани от Дойче Веле.

Препоръките са свързани с началото на туристическия сезон в ЕС. Европейски страни вече призоваха за решение относно преминаването на границите.

Няколко страни вече се разбраха за отваряне на границите със своите съседи. Това направиха балтийските държави, Австрия, Германия, Швейцария, Словакия и Чехия.

Предложенията на ЕК имат препоръчителен характер и правителствата се ангажират дали да ги изпълнят. Препоръчва се на летищата и в самите самолети, пътниците и екипажите да носят предпазни маски.

В самолетите няма нужда от оставяне на празни седалки. Все още не е ясно, дали ще се допускат туристи извън ЕС, но се препоръчва да се заложи на национален и вътрешен туризъм.

Хотелите и плажовете трябва да осигурят нужните условия за посетителите. Трябва да се избягва струпване на голям брой хора на едно място.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И 14 дневна

    5 0 Отговор
    карантина. И в самолета човек на всяка седалка, а на плажа дистанция.......простотия... пълна.
  • 2 Pompev 🇧🇬✔️

    5 1 Отговор
    Тука нашите кво чакат че не отварят?
  • 3 000

    1 0 Отговор
    В Испания плажовете се пазар от Полиция. Що се отнася до границите на цитираните страни те никога не са затваряни. Съветвам всички пишещи небивалици да отидат на границата с Румъния и да видят как цял ден бусове и коли пътуват до Холандия през Германия и обратно. Всеки ден е това. Даже изнасят цигари в неограничени количества и ги продават във фейсбук в Холандия. И откраднати от БГ животни както и бездомни с цел търговия също заминават за Холандия.
  • 4 хахаха

    0 3 Отговор
    Хаха ето ги и тия "пътниците и екипажите да носят предпазни маски." Направо скафандри или презервативи от глава до пети, а вместо чадъри персонални двуметрови шишета кока кола с запоени тапи. Яко, еврогея в треска, Германия се чупи от бруселското зеле и останаха само длъжниците и пуделите.
Новини по държави: