13 Май, 2020 15:45 4 873 18

ЕС: Без карантина за туристите

  • ес-
  • туристи-
  • пътуване

Обявени са препоръки за европейските държави

ЕС: Без карантина за туристите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС обяви препоръки към страните за вдигането на граничния контрол, съобщи France 24.

Указанията трябва да са основа за започването на туристическия сезон. Така сферата ще може да реализира реален сезон.

Европейската комисия не подкрепя поставянето на пътуващите между държави от ЕС под карантина, както и предложението за въвеждането на здравни сертификати.

Според ЕК е необходимо пътуващите в ЕС да не бъдат ограничавани след пристигането си, ако държавата, в която идват и страната, от която пристигат, прилагат сходни мерки срещу епидемията

Комисията настоява за уеднаквяване на начините за събиране на данните за заболеваемостта в ЕС, както и тези данни да бъдат достъпни в реално време за сравнение.

Много страни вече има двустранни споразумения за отваряне на границите. Предвиждат се общ подход за възстановяване на свободното движение и координирано вдигане на ограниченията по границите.

Вдигането на ограниченията започва с районите и страните с подобни условия. Страните трябва да действат, наблюдавайки райони с добро положение, основавайки се препоръките и използвайки регионална карта.

Ще се даде приоритет на движението в ключови райони на дейност. Разработват се протоколи за хотелите и ресторантите за защита на гостите. Включва се ограничение на контактите между служителите и пътниците.

Препоръчва се координация между страните при възобновяване на пътуванията.

Препоръчва се ваучерите за неизпълнено пътуване да се превърне в по-добра алтернатива от връщането на средства. Планира се подкрепа за туризма и работещите в сферата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Буко Баламата

    28 0 Отговор
    А Захариева каза 14-се дни!
  • 3 ел сужук ал дорма

    24 2 Отговор
    Ми ся Ангелкова къ ша напълни Църноморието. Аз искам в Барцелона
  • 4 Гост

    37 2 Отговор
    Конската глава да чете и слуша как е по света а не да се чуди как да напълни хотелите на мутрите и плажовете дето им подари
  • 5 баш сужук баш фурма

    15 2 Отговор
    На море во Барцелона
  • 6 Ангелакос

    23 0 Отговор
    Да спират Еврофондовете за тия дето слагат карантина на летуващите в Гърция
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 От Народа

    28 2 Отговор
    Сега се видя колко е опасен вируса. И какво ние тук ще стоим по 60 дена неплатена отпуска, докато идват туристите и ни заразяват. За какво питам аз беше тогава този зор и напъни. Ще ви кажа за да ви ограбят, да станем още по-бедни.
  • 9 Спрете с надеждите.

    9 17 Отговор
    Тази година няма да има сезон.Молете се да не ни върнат обратно по къщите.Малко по малко да започне нормалният живот.Ваканция до година ,живи и здрави.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Шекспир

    20 2 Отговор

    До коментар #9 от "Спрете с надеждите.":

    Сезон ще си има и дори ще е по хубав защото туристите ще са по малко и ще е по спокойно.Обратно в къщи няма да ме върнат.Нито мен нито някой друг защото този път ще нагризат дървото.

    Коментиран от #15

  • 11 Гошо

    17 4 Отговор
    ЕС ги е шубе че после Гърция и другите дето са туристически дестинации ще искат пари и за това отварят и граници и плажове и всичко А да ги питам защо тогава бяха всички рестрикции и накрая да пропаднат толкова усилия Никой няма да пукне ако не отиде на море тази година
  • 12 357

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "Спрете с надеждите.":

    Ами никой не ти пречи-стой си у дома и гледай живота през прозореца
  • 13 8788

    7 5 Отговор
    Да си носят вируса у тях, не тука.
  • 14 Активист на БСП

    6 13 Отговор
    Корона ЦИРКЪТ се провали !!! Слава на ГЕРБ!
  • 15 Гошо

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Шекспир":

    Що да те връщат ти сам ще се молиш за това
  • 16 31we3Ztr

    4 0 Отговор
    После да търсим отговорност от ЕС, ако стане бум на заразени с коронавирус.Разпад на ЕС веднага видя се в тази криза, че е безполезен.
  • 17 Щастлив

    5 0 Отговор
    А дано да се съобразят с тези указания които ни защитават правата , а да не мислят само за това как да им е по лесно на мутрите по Черноморието защото е ясно , че и тук и в Гърция все по един и същ начин ще се пази човек когато почива . Даже там има възможност наистина на по голямо отстояние да бъдеш когато си на плаж . Премахнат ли се паяците и мутрите както е в Гърция може би ще си върнем семействата в България да почиват и съответно да си оставяме парите в нашата страна , което наистина е добър вариант за нашата икономика . Лошото е че държавата няма как да се справи с този проблем и винаги ще си имаме мутри .
  • 18 Ковитка

    2 1 Отговор
    Еее ама големи ЛИЦЕМЕРИ сме това българите. Досега ревахме " задължителна карантина за всички влизащи от чужбина, ще ни заразят , много е опасно и т.н " Сега като наближи лятото и искаме на Моренце в Чужбина запяхме друга песен..." не може карантина, дискриминация на нашите права..." Евалааа.
Новини по държави: