Last news in Fakti

13 Май, 2020 21:00 3 521 8

Стената на Тръмп е заплаха за...

  • доналд тръмп-
  • стена-
  • мексико-
  • ягуар

Според природозащитниците вредата включва строителство върху защитени федерални земи и нарушаване на местообитанието на защитени от закона застрашени видове

Стената на Тръмп е заплаха за... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Три организации за опазване на околната среда са завели жалба срещу администрацията на Доналд Тръмп, заявявайки, че изграждането на антиимиграционна стена на границата с Мексико застрашава дивите животни, сред които сиви вълци и ягуари, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Организациите Защитници на дивата природа, Център за биологично разнообразие и Фонд за правна защита на животните са завели делото в съд във Вашингтон, заклеймявайки въздействието върху околната среда на това ключово обещание на Тръмп.

Според природозащитниците вредата от изграждането на стената включва строителство върху защитени федерални земи, включително и национални гори, и нарушаване на местообитанието на защитени от закона застрашени видове.

Джейсън Райландър, главен юрист на неправителствената организация Защитници на дивата природа, казва, че строителството ще "блокира трансграничните коридори, които са от решаващо значение за дивата природа и ще затрудни трайно усилията за възстановяване на застрашени видове като мексиканските сиви вълци и ягуари.

Според Центъра за биологично разнообразие с действията си Тръмп достига нови висини в нарушаването на конституцията, превръщайки граничните зони в "жертвени региони".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стената

    26 5 Отговор
    Стената на Тръмп е заплаха само за изоставените глобалисти
  • 2 Игра на полове

    17 5 Отговор
    Стената на Тръмп е заплаха за вноса на ганджа в УС. Американците сами ке я съборят.
  • 3 оня с коня

    15 4 Отговор
    Животните ще бъдат снабдени с документи за Двойно гражданство и свободно ще могат да преминават през КПП-тата
  • 4 курейски дик татор

    16 3 Отговор
    китайската стена кога ще се събори и тя пречи на видовете да си плзват правата?

    Коментиран от #6

  • 5 Gen Gurko

    21 3 Отговор
    Либерастите трескаво търсят начин с врътки да премахнат стената , която е абсолютно необходима. Страшна работа са соросоидите и техния Ген.секретар на ООН Гутиереш. Искат миграцията да продължи и това си е. А целта не е ясна само за хора с ай кю колкото номера на сандалите им.
  • 6 Гербав трол

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "курейски дик татор":

    Ти май не разбираш че стената пречи само на трафика на дрога и тези "природозащитници" са им свършили запасите - в краварника ако някой обяви че ще легализира дрогата печели следващите избори най-малко с 80%.

    Коментиран от #8

  • 7 123456

    17 1 Отговор
    Тръмп им бърка в за-ниците на трафикантите и на хора включително. Долни мръсници. Потърсете информация в мрежата, има достатъчно.
  • 8 Ванката

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гербав трол":

    А Ти схвана ли иронията в коментара?