Last news in Fakti

14 Май, 2020 08:22 3 006 2

Изолираха столицата на Чили

  • чили-
  • коронавирус-
  • сантяго-
  • изолация

До момента Чили прилагаше стратегия за селективна изолация

Изолираха столицата на Чили - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Чилийското правителство наложи тотална изолация на столицата Сантяго, след като броят на случаите на COVID-19 нарасна рязко за последното денонощие, предаде AFP.

"Най-строгата мярка, която трябва да обявя, е пълната карантина" на столицата със седем милиона жители, обяви министърът на здравеопазването Хайме Манялич. В Сантяго са открити 80 на сто от 34 хиляди случаи на коронавируса в Чили.

Карантина беше наложена и в някои квартали, където по-рано бяха отменени мерките за изолация. През последните 24 часа в Сантяго бяха открити 2260 случая на заразяване, в това число 12 със смъртен изход. Министърът обяви и въвеждането на задължителна изолация на хората на възраст над 75 години в градовете Икике и Алто осписио.

До момента Чили прилагаше стратегия за селективна изолация на най-засегнатите от пандемията райони. Страната е първенец в Латинска Америка по броя на извършените тестове за коронавируса, общо около 200 000.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    2 2 Отговор
    Как бе нали няма коронавирус и Мутафчийски ни манипулира да може Боко да краде? Явно и там Боко е премиер.

    Коментиран от #2

  • 2 Рошко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Идиот 12 от 7 мил колко процента са бе, или си поверва че в 7 мил град няма дни без смъртни случаи, тука който и да е на власт краде, със или без вирус