Last news in Fakti

14 Май, 2020 21:25 2 444 6

Франция настоява за дигитален данък

  • франция-
  • данък-
  • бруно льо мер

Страната ще продължи да преговаря

Франция настоява за дигитален данък - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция ще продължи своята програма за въвеждането на дигитален данък. Това заяви финансовият министър Бруно Льо Мер, цитиран от France 24.

Франция вече предложи да отмени данъка до следващата година. Очаква се да бъде договорено международно споразумение по въпроса.

Данъкът трябва да важи за големите дигитални компании. Според Льо Мер тези компании се справят по-добре от повечето индустрии.

САЩ настояват дигиталните компании да не бъдат облагани с по-големи данъци. Преговори се водят в ЕС по въпроса, за да се вземе общо решение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Гешев

    6 2 Отговор
    Точно така.Не да ги дават на ИТ момченца.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Докторе

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р Гешев":

    , ако въобще си доктор, на теб не нещо не са ти ясни нещата. Тоя данък е върху печалбите които Амазон (примерно) прави от продажбите, няма нищо общо с ИТ.
  • 3 Че какво са ти виновни

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р Гешев":

    ИТ момченцата? Ааа, разбрах, не ти да си добре а Вуте да е зле. Да не би ти да им плащаш, или държавата от твоите данъци да им плаща? Плащат им некви хора отвън.

    Коментиран от #4

  • 4 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Че какво са ти виновни":

    Бацка, ит момченцата мое дойдат да ми вържат с кабел интернета. Оттам нататък софтуера се пише от ПРОГРАМИСТИ , а не ит момченца. И апликациите мазани на джава на смастфона ми не ме бригат. Напълно достатъчен ми е Sony-Ericsson.
  • 5 Поредния грабеж😂😂😂😂

    3 2 Отговор
    Представен като данък в помощ за държавата😂😂😂😂
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: