Last news in Fakti

15 Май, 2020 07:50 1 793 2

Балтийските републики създадоха първата зона за свободно пътуване в Европа

  • литва-
  • латвия-
  • естония-
  • ковид-19

Гражданите на трите страни ще могат да пътуват свободно в региона, но всеки, влизащ от чужбина, ще подлежи на 14-дневна карантина

Балтийските републики създадоха първата зона за свободно пътуване в Европа - 1
Снимка: Shutterstock

От полунощ Литва, Латвия и Естония отвориха границите помежду си, като така създадоха първата зона за пътуване в рамките на Европейския съюз, в опит да дадат тласък на икономиките си, пострадали от пандемията, уточняват от Ройтерс.

Гражданите на трите страни ще могат да пътуват свободно в региона, но всеки, влизащ от чужбина, ще подлежи на 14-дневна карантина.

Решението на трите балтийски републики идва в момент, в който ЕС се опитва да убеди 27-те членки да отворят отново вътрешните си граници и да рестартират пътувания на по-големи разстояния, макар и с мерки за сигурност, като предпазни маски в самолетите.

И в трите републики почти няма нови случаи на заразени с коронавирус, а от края на април властите в тях облекчиха мерките.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Save

    3 0 Отговор
    Ако пътуването е свързано с 14 дневна карантина, то това пътуване се обезмисля. Поне аз мисля така
  • 2 goni

    0 0 Отговор
    Тия няма как да не отворят границите помежду си! Много яко са го закъсали за работна ръка! Литва е с най-ниската раждаемост в Европа и най-голямата емиграция. Ние сме на второ място!:) На трето и четвърто място следват останалите две прибалтииски! Ако, не друго поне ще си обменят малко хора. Не че е кой знае какво, ама все пак!:)