Last news in Fakti

15 Май, 2020 10:17 1 964 10

Тръмп vs. д-р Фаучи - политика срещу медицина

  • доналд тръмп-
  • антъни фаучи-
  • сащ-
  • ковид-19-
  • икономика

Президентът на САЩ е напълно несъгласен с епидемиолога относно икономическия рестарт

Тръмп vs. д-р Фаучи - политика срещу медицина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в интервю за телевизия Fox Business, че "е напълно несъгласен" с директора на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания (NIAID) д-р Антъни Фаучи, според който рестартирането на икономиката може да рискува втора силна вълна на коронавирусна инфекция.

Тръмп нарече Фаучи "добър човек", но подчерта, че той не е прав по този въпрос. Американският президент настоя, че икономиката трябва да се отваря безопасно, но "възможно най-бързо", за да се предотврати по-нататъшно увеличаване на безработицата.

По-рано тази седмица д-р Фаучи предупреди, че прекалено скорошно отваряне на икономиката на САЩ може да предизвика ново избухване на коронавирусната пандемия, което да не може да бъде контролирано, твърдейки, че това ще донесе не само "страдания и смърт", но и ще възпрепятства икономическото възстановяване.

В интервюто си за Fox Business Тръмп също така заяви, че коронавирусната ваксина ще бъде готова "до края на годината".

Той разкри, че военните ще бъдат мобилизирани да работят усилено за доставяне на ваксината на американското население, когато тя стане налична.

Според президента правителството първо ще се съсредоточи върху нейното предоставяне на възрастни граждани и на старчески домове.

В Туитър Доналд Тръмп пък написа, че работата по коронавирусна ваксина изглежда "многообещаваща".

Тръмп написа: "Добри данни идват от щатите, които отново отварят. Америка се връща към живота си! Работата по ваксината изглежда многообещаваща, преди края на годината".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дончо с втори мандат

    24 2 Отговор
    Д-р Фаучи е психопат, също като нашия.
  • 2 банда сатаняги язди света

    26 2 Отговор
    Гномът Фаучи е докторчето на всички президенти и солташ*к на Бил Гейтс баща и син.
  • 3 Ррр

    18 2 Отговор
    Къде в конфликта виждате медицина, питам?
  • 4 Денис

    5 13 Отговор
    Д-р Фаучи е Нобелов лауреат по медицина

    Коментиран от #9

  • 5 Чакаме

    4 1 Отговор
    Операция Q

    Коментиран от #7

  • 6 Мислещ

    14 1 Отговор
    Глупости, баш политика срещу политика си е. Даже не е и срещу. И двамата искат да натровят с ваксини и да чипират населението. Тоест, не го те искат, а общите им господари
  • 7 абеее

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чакаме":

    Прекрасно звучи за да е вярно,но надеждата умирала последна,а и чак умрелия Кенеди да възкръсне?Освен да е някои нов световен цирк като COVID-19.Ще видим.
  • 8 Xxx

    2 4 Отговор
    САЩ напредва, а Русия я следва, Англия неотлъчно се тътри зад тях!!Съюзниците от Втората световна се наредиха точно както са били тогава под ред на номерата. Починалите в Русия от коронавирус на ден за май месец са по 1700 души дневно. Смъртността в Русия е ‘’ниска’’, защото ги пишат че са починали кой от сърдечна недостатъчност, кой от чернодробна недостатъчност, кой от бъбречна недостатъчност, кой от ‘’мозъчна’’ недостатъчност, а лекарите които пишат коронавирус, странно политат от високите етажи на болниците и след 10-тия полетял вече никой не смее да пише ‘’починал от коронавирус’’.Там починал от коронавирус пишат тези дето са умряли на операционната маса поради невъзможност за успешна операция. Властта се бори с нокти и зъби да оцелее защото знаят, че руският народ избесннее ли, октомврийската рволюция 1918 ще я пишат там като спускане по пързалка в детската градина в сравнение с октомврийската революция 2020, която ще смаже Кремъл и тия там вътре…
  • 9 светулка

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Денис":

    провери си какво точно е нобелова награда и кой точно я дава.никакъв престиж не е това!!!!!съвестните хора да я отказвали!!!!! ЧЕТИ И СЕ ИНТЕРЕСУВАЙ!!!
  • 10 Баи

    5 1 Отговор
    Тръмп е моят герои - обеща и испьлни обещанията си - америка пьрва вьв всичко Един от наи достоините американски президенти