Last news in Fakti

15 Май, 2020 09:10 1 879 4

Училищен директор моли в писмо да не се пращат децата в клас заради коронавируса

  • великобритания-
  • пандемия-
  • училище-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Британското правителство планира основните училища да отворят от 1 юни, ако случаите на заразяване намаляват

Училищен директор моли в писмо да не се пращат децата в клас заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британски директор на училище заяви, че няма такова нещо като социално дистанциране в училищата и писа на родителите, че според него е „по-добре децата им да повторят годината, отколкото да се завърнат в училище и да ги загубят“ в резултат на пандемията от Ковид-19.

Правителството планира основните училища да отворят от 1 юни, ако случаите на заразяване намаляват. Плановете са за паралелки до 15 ученика и спазване на социалното дистанциране, но Хауърд Фишър, директор на основното училище „Сейнт Джордж“ в Шиърнес, графство Кент заяви, че социалното дистанциране е невъзможно в училищата.

В писмо до родителите на децата в неговото училище Фишър пише:
„Причината болестите сред децата да се разпространяват бързо в училищата е именно, защото те постоянно са в контакт помежду си. Мога да поставя две деца в различни класни стаи и те пак ще се разболеят от шарка, просто защото това се случва в училище“.

Профсюзите на учителите също са против преждевременното отваряне на училищата, но министърът на образоването Гавин Уилямсън каза, че се преиграва със сплашването със сигурността на децата. Според Хауърд Фишър мотивът на правителството за завръщането на децата не е грижата за тяхното образование, а това, че отсъствието им струва пари на властите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капитализъм

    4 1 Отговор
    Проблемът не е в децата бе, тарикати, проблемът е че ще разнесат заразата в домовете си, сред учителите... За едни месец какво ще спечелят толкова от материала, при условие , че при тях дистанционно сигурно по-добре се работи. Горките даскали явно нямат синдикати като хората...И то в държава, където е на челно място по заразени и починали.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "капитализъм":

    Градскиии ... къде видя тая "зараза", при положение че по-малко от 1% са болни, а през минали години РИОКОЗ отчита болни от грип през есеннно-зимния период около 24-26%.

    Коментиран от #4

  • 3 доц Мангъров

    1 0 Отговор
    Не, не пратети ги, пратете ги! Как иначе ще придобият имунитет бабите?
  • 4 др Злобюл

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Коньо, болен си ти, ама от нещо друго. Ела в Карлуково, имаме един обор специално за теб.