Last news in Fakti

15 Май, 2020 13:11 1 904 27

В Сърбия дават по €100 на пенсионерите заради коронавируса

  • сърбия-
  • коронавирус-
  • пенсионери-
  • пари-
  • евро

Сумата автоматично ще им бъде преведена по сметките

В Сърбия дават по €100 на пенсионерите заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пенсионерите и гражданите, които получават парична социална помощ, в Сърбия от днес могат да очакват в своите сметки помощ от 100 евро, съобщава вестник "Вечерне новости".

Тези две категории граждани са единствените, които не трябва да кандидатстват за помощта, и тя автоматично ще им бъде преведена по сметките. Президентът Александър Вучич в началото на падемията от коронавирус обеща на всички пълнолетни граждани на Сърбия помощ от 100 евро за справяне с предизвикателствата на COVID-19.

Стоте евро или около 12 000 динара ще пристигнат днес в сметките на около 2 милиона сръбски граждани - около 1,7 милиона пенсионери и 200 000 души, които получават социални помощи. Останалите пълнолетни граждани на Сърбия, които желаят тази помощ, могат да се обадят на определен за целта телефон и да дадат данните си и банкова сметка, на която да бъдат изплатени 100-те евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грабежа на века

    35 1 Отговор
    А Баце дава по един среден пръст.
  • 2 По света и у нас

    27 1 Отговор
    И нас дават,ама заеми!Да се пълнят гушките на банкерите!ОСТАВКА.
    ФАКТИ не ми блокирайте IP!Свобода на словото 111 място!
  • 3 откачена патка

    11 0 Отговор
    тука 6 краставици ** ВИ *** ******
  • 4 ВОЖДА ОТ ИЗТОК НА СЪРБИЯ

    16 2 Отговор
    А ПРИ НАС ЩЕ ИМ ВЗЕМА ПО 100 € ЗАЩОТО СЪРБИТЕ СА АГЕНТИ НА ПУТИН А ПЪК НИЕ СМЕ ВЕРНИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ
  • 5 А в България

    9 0 Отговор
    отпускат S M S компромати
  • 6 Сравнения

    3 9 Отговор
    Ама все сравнявате с друго държави ама само, когато дават.Защо не сравнявайте строгите мерки в Сърбия с хлабавите в България,за които постоянно се натяква,че нарушават правата и се призоваваше за неизпълнения?Защо не се пишеше как военни обикалят,транспорт спрян,абсолютно всичко без аптеки и гр.магазини затворено и не излизаха,когато си пожелаят.

    Коментиран от #9, #11, #25, #26

  • 7 Пенсионер

    0 3 Отговор
    Споко ще видите какво ще ги направи Европейската комисия, МВФ и СБ. Нали няма да се карат на нас. Нас само ни хвалят как доебре се справяме със пандемията.
  • 8 пройчо

    10 1 Отговор
    При нас Оня ,с джипа ---ще джироса нови цени на ток,вода,отопление,такси.....
  • 9 kvy

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сравнения":

    Държат строги мерки, но дават и пари. А тук само вземат, но не дават!Аз нямам и нищо наптотив и 3 месеца карантина, ако държавата се грижи за мен.
  • 10 Емил

    3 13 Отговор
    Що по 100 евро?! Те валута нямат ли си?! Или защо не по 8000 рубли!? А тези дето нямат сметки?! ПОРЕДНАТА РУСОФИЛИСТИЧНА ПРОПАГАНДА!

    Коментиран от #27

  • 11 НЕ СТАВАМЕ ЗА СРАВНЕНИЕ

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сравнения":

    СЪРБИТЕ СА КАЧЕСТВЕН НАРОД.ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА СА СЕ БИЛИ С ГЕРМАНИЯ ДОКАТО ГИ ЗАВЛАДЕЯТ. А НИЕ ПЪРВО ГЕРМАНЦИТЕ МИНАВАТ ОТ ЗАПАД НА ИЗТОК И НИЕ ВИКАМЕ УРА.СЛЕД 4 ГОДИНИ РУСНАЦИТЕ ОТ ИЗТОК НА ЗАПАД И НИЕ ПАК УРА.УМИРА ЦАРЯ 1943 ВСИЧКИ РЕВАТ , СЛЕД 5 Г. СЪЩОТО ЗА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ.КАКВО СРАВНЕНИЕ ?
  • 12 пенсионера

    11 0 Отговор
    те на бедните не дават, за да могат да си актуализират огромните заплати на всеки 3 месеца, да има за партийни субсидии, това са "хора' без морал, които мислят само за джобовете си!
  • 13 Пенсионер

    13 0 Отговор
    Боже! Цялата ми пенсия да получа като помощ, туй ББ няма да го направи и след 100 мандата.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Ххх

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пенсионер":

    Защо не протестирате, бе ????? Кого чакате?
  • 15 Гинчев

    10 0 Отговор
    Батко така е възпитан още когато е приет в БКП на 18 години, да взима но никога да не дава! А после в СИК затвърждава този навик, след което започва да си взима колкото иска от народната пара. Е, за 20 години само взимане, прибиране, крадене и усвояване, как да дава бе хора!!! Това са дълбоко вкоренено навици, а учители кои са му, Маджо, Пашата, Маргините, Бай Миле и кой ли не бандюга!!!! Навика е втора природа, казва народа.
  • 16 оня с коня

    1 12 Отговор

    До коментар #13 от "Пенсионер":

    А КОЛКО работен СТАЖ имаш през целия си Живот,че си с 200лв пенсия бе Калпазанин?
  • 17 Ххх

    8 0 Отговор
    Да излязат 100 хиляди пенсионери на протест и Мутрите ще избягат.... Дремете и се оплаквате
  • 18 Така е когато дремете удома!!

    7 0 Отговор
    Ако вчера бега излезли 100 - 150 000 щеше да е друго, но вие предпочитате домашния уют. Ето защо този изперкал и объркан чичка ще си прави с вас гъргара. Не, че не го е страх но е убеден, че народа ще спи и вбъдеще. Кой би го търпел този глиган, сърби, гърци, поляци, румънци, никой, само ние само го псуване и нищо повече. Той на това разчита!
  • 19 гост

    3 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е НА ДЕВЕТАТА ДУПКА НА КАВАЛА НА ТИКВАТА.
  • 20 Какво да дава???

    7 0 Отговор
    Хазната е празна, окрал е колкото може, изнесъл на сигурни места, просто няма!!! От малък лъже и краде, как на 60 да спре? Все му е малко. Знаем, ме е така и като го видят на разходките с джипа се скъсват да му целуват дебелия гейз????
  • 21 Гражданин

    3 0 Отговор
    Така и сърби и гърци им дават на пенсионерите,защо бълг.пенсионерl,,ще пие по една,,_студена, вода,,премиераа винаги казва,че,те са,_по зле от нас кое е вярно?

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Ти не си разбрал

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гражданин":

    Иска да каже техните депутати, иначе техният народ си живее добре
  • 23 Пилотът Гошу

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гражданин":

    Ама не се спряха тея гърци, сърби и македонци, само развалят имиджа на Боци...
  • 24 Нилето

    1 1 Отговор
    запада дава помощ на богатите като фирми,бизнес а за социалните червен кръст разнасят черни от мухъл моркови и просрочени храни с мухал за да убиват вируса с неуртоксин бедните
  • 25 Пилотът Гошу

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сравнения":

    Не можеш да имаш строги мерки, ако хората нямат пари за ядене. Не може хем да ги запреш, хем да им викаш - като нямате за ядене, вземете заем. Бай Тошо ви го рече едно време - като нямаш пари да плащаш, не можеш да нареждаш.
  • 26 marko

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сравнения":

    Спорно е къде са били по-строги. Вярно, че имаха полицейски час, но от 5 сутринта до 6 вечерта можеха да ходят където си искат, нямаха ограничения и КПП-та. Маските не бяха задължителни, единствено дистанция спазваха.
    От седмица при тях работят детските градини, кафенетата и ресторантите (не само на открито), градският и междуградският транспорт възстанови редовното си разписание.
    От вчера има облегчени мерки по границите - ако се върне от чужбина техен гражданин и представи отрицателен тест на корона - няма карантина. Също така могат да излизат за 3 дни извън страната без да са длъжни да бъдат под карантина като се върнат.
  • 27 Сърбин

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Емиле, пропаганда ама друг път.
    По 100 еврака на секи пензионер, пало 100 еврака за секи социален случай и по 100 еврака на секи пълнолетен гражданин, при условия да си ги самият той по иска. Чрез обаждане, което е към момента около 40000 и чрез интернет за момента подадени заявления от 3400000 граждани.
    Влез на сайта Управа Трезора и ще разбепеш. А твой премиер ще те накара да си продаваш....