Last news in Fakti

15 Май, 2020 13:16 2 132 9

Безработицата в САЩ достигна 25%

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • коронавирус-
  • безработица-
  • работа

С възобновяването на икономическата дейност би могло да се очаква вълна от търсене на служители

Безработицата в САЩ достигна 25% - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 36 милиона американци са се регистрирали в бюрата по труда в страната от средата на март началото на май, предаде Новини.бг, позовавайки се на Би Би Си.

"Само през седмицата 30 април - 6 май приблизително три милиона души са подали заявления за получаване на социални помощи. Общият брой на хората, които са останали без постоянни трудови доходи от средата на март до началото на този месец, е надхвърлил 36 милиона души, или 25 процента от трудоспособното население на САЩ", посочи още британската медийна корпорация.

"В същото време данните на федералното Министерство на труда дават основания за известен оптимизъм", коментира Би Би Си. "Броят на заявленията е продължил да спада на седмична основа. Ако в средата на април новите безработни са достигнали нивото от 6,8 милиона, то след това техният брой е започнал постепенно да намалява и през последната отчетна седмица те са били до приблизително 2,9 милиона", посочи още агенцията. Според експерти с възобновяването на икономическата дейност в страната би могло да се очаква вълна от търсене на работници и служители.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в Ада

    21 4 Отговор
    Доларът много скоро ще иде, дето му е мястото.
  • 2 Благой от Софстрой

    11 3 Отговор
    Тръмп ако не удари СЗО,Гейтс и Фаучи ,същите ще му стопят лагерите и постиженията в икономиката и е пътник.
  • 3 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    ПРОЦЕНТА БЕЗРАБОТИЦА ВКЛЮЧВА ЛИ И ПРОЦЕНТ БЕЗРАБОТИЦА ОТ "РАБОТЕЩИТЕ" МИЛИАРДЕРИ- В ОТПЕЧАТАНИ И НАПЕЧАТАНИ ДОЛАРИ- ПРОДУКТИ НА РОТШИЛОВИТЕ ПИЛИГРИМИ-СЕМИТИ-ЦИОНИСТИ !?!?!?!И НЕ БЪРКАЙТЕ ТЕЗИ,КОИТО НИ ДАДОХА ИНТЕЛЕКТ И-ЗНАНИЯ И ЕМОЦИИ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ ГЕНИАЛНИ ЕВРЕИ - СЪС СЕМИТИТЕ -ЦИОНИСТИ - БАНКЕРИ И УБИЙЦИ !!!!!!!!!
  • 4 ФакТ

    6 4 Отговор
    САЩ изтича в канала
  • 5 Хааахахаааахахааааааа

    6 2 Отговор
    Каква соросоидна тишина тук---------
  • 6 Stéphanie

    8 0 Отговор
    Започват все повече да приличат на България.
    Добре дошли в клуба.
  • 7 Гербер

    3 1 Отговор
    Америка потъна, а Бог Бойко Борисов, взе всички мерки инв БГ всичко е наред. Затова съм с ГЕРБ до гроб.
  • 8 местен

    1 0 Отговор
    Много стара и абсолютно погрешна информация.Отдавна всичко работи а,след седмица две вече на пълни обороти.
  • 9 икономист

    0 0 Отговор
    Чудя се на тези "ВЕЛИКИ ЕКСПЕРТИ"тук,по светововажните въпроси относно ДОЛАРА,ИКОНОМИКАТА НА САЩ,изключителните АНАЛИЗИ ЗА ПОТЪВАНЕТО НА САЩ и още още все ама изключително важни животоспасяващи теми ,КАК НИКОЙ НЕ ГИ Е ОЦЕНИЛ В БГ ,и не само в БГ а и по света ,за да се възползва от техните изключителни знания и експертност и да ги покани като управници на живота на хората по света.Колко биха били полезни ,как живота не само в САЩ и БГ ,а по света би бил страхотен.Моля ви се от сърце ,вие сте тези , на които разчитаме да оправите този свят ,можете ,личи си от задълбочените ви анализи тук и от ЕКСПЕРТНИТЕ ВИ ОЦЕНКИ.