15 Май, 2020 13:57 1 839 5

Гърците на плаж през уикенда

  • гърция-
  • плаж-
  • туризъм-
  • карантина-
  • ковид-19

Правителството призовава за отговорно поведение, което ще допринесе и за успешен старт на туристическия сезон

Гърците на плаж през уикенда - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция отваря плажовете от утре при строги предписания и мерки за дистанция.

Правителството призовава за отговорно поведение, което ще допринесе и за успешен старт на туристическия сезон.

Свободният достъп от утре на организираните плажове е много важен тест за премахване на ограничителните мерки в бъдеще,заяви говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас.

Отговорното поведение и спазване на всички здравни предписания е и гаранция за успешен старт на туристическия сезон, посочи в изявление пред медиите заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас.

Задължителното разстояние между чадърите е четири метра.Под един чадър се позволяват само два шезлонга.

Заведенията, които обслужват клиентите на плажа, ще предлагат само пакетирано кафе. След всеки посетител на плажа мястото се дезинфекцира. Служителите работят с маски. За клиентите не е задължително.

Предупредиха фирмите, които не могат да осигурят пълно изпълнение на здравните мерки, да не приемат хора на плажа. При първо нарушение глобата е между 5000 и 20 000 евро.

В неделя за първи път гърците имат право да присъстват на литургия в църквите, като спазват предписанията за дистанция.

От понеделник се позволява пътуване извън областта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ленчето с кремчето в ръце

    2 1 Отговор
    кираджията горанов как е ба,темирутест го глявам ,коа свинкс ша доди
  • 2 High

    3 0 Отговор
    Гърците правят каквото си искат... , а нашите медии ги изкараха най-послушния народ
  • 3 Алиса

    2 2 Отговор
    Ходя всяко лято в Гърция и не съм виждала повече от два шезлонга под еди чадър. Може би Стойков ще ни открие екзотичното местенце, на което има по 4 или 6 шезлонги под един чадър. Да не става въпрос за някакви плажни оргии из плажовете за нудисти.? Успокоително е, че и там вече ще има само по два шезлонга.🙂
  • 4 Фактология

    3 0 Отговор
    Освен пътуване извън областите, но отварят и търговските центрове.Само ние тук си играем на изолации и забрани.Остава Северна Гърция да си решат проблема с отварянето на няколко гранични пунктa.Но те са си организирани.Написали са протестно писмо до министъра им.Така,че стягаме куфарите та, ако ще и 100 карантинни дни да ни дадат.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.