15 Май, 2020 14:09 1 397 1

Още двама мигранти на о-в Лесбос с положителни проби за Covid-19

  • гърция-
  • лесбос-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • ковид-19

С тях случаите на коронавирус сред група от 70 чужденци, които пристигнаха на острова в началото на месеца, стават общо четири

Още двама мигранти на о-в Лесбос с положителни проби за Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама мигранти, наскоро пристигнали на гръцкия остров Лесбос, където се намира най-големият лагер за бежанци в страната, са дали положителни проби за коронавирус, съобщиха днес източници от министерството на миграцията, предаде Ройтерс.

С тях случаите на Covid-19 сред група от 70 чужденци, които пристигнаха на острова в началото на месеца, стават общо четири.

От 1 март всички мигранти, които достигат Лесбос се поставят под карантина далеч от лагерите на острова. Един от тях е пренаселеният „Мория“, в който живеят над 17 500 бежанци..

Дотук Гърция успява да обуздае разпространението на коронавируса. В страната към снощи има 2770 случая и 156 жертви.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радев

    2 0 Отговор
    Връщайте ти откъдето са дошли!
Новини по държави: