Last news in Fakti

15 Май, 2020 17:09 1 461 12

Изгарянето на флага на ЕС ще се наказва със затвор в Германия

  • германия-
  • ес-
  • флаг-
  • затвор-
  • наказание-
  • омраза

Публичното изгаряне на флагове няма нищо общо с мирните протести

Изгарянето на флага на ЕС ще се наказва със затвор в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия реши публичното изгаряне на флага на ЕС или на друга държава да се наказва с до 3 години затвор, класифицирайки деянието като престъпление от омраза, предаде Би Би Си.

С вот в Бундестага в четвъртък чуждите флагове в това отношение се приравняват към германския. Решението идва след оплаквания на социалдемократите (ГСДП), партньор на християндемократите на канцлерката Ангела Меркел, че демонстранти изгорили израелско знаме в Берлин през 2017 г.

Правосъдният министър Кристине Ламбрехт от ГСДП заяви, че публичното изгаряне на флагове няма нищо общо с мирните протести. Новият закон се отнася и до други актове, сред които публично разкъсване на флагове, предаде БНР.

Крайнодясната „Алтернатива за Германия“ разкритикува новия закон и го определи като "прекалена намеса в свободата на словото и артистичното изразяване“. Оскверняване на националния флаг във Франция се наказва с глоба до 7500 евро или 6 месеца затвор. Испания, Италия и Гърция също имат подобни закони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 user

    20 2 Отговор
    Не е задължително да е от омраза. Може да е от несъгласие с политиката на съюза.

    Коментиран от #3

  • 2 БОЗА

    16 1 Отговор
    Налага се да "обичаме" по задължение ли разпадащото се ТКЗС...те и нашите политици,така искат да ги обичаме по подразбиране...оная СЕМкаджийка искала само положителни коментари...не мога да понеса повече "демокрация"... идва ми вповечко... ;-)
  • 3 Емил

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "user":

    А изгарянето на съветското (знамето на Ротшилд)?! Да живее СССР! (Да, ама, умря!) ;)

    Коментиран от #4, #6, #12

  • 4 user

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Никой комунист няма да изгори знамето на СССР. Би го направил враг на комунизма. Да, СССР се разпадна, но дори в САЩ живота е бил по-спокоен и качествен преди глобализацията. Ротшилд е капиталист. Не познава научния комунизъм. Израсъл е в друга среда и от него комунист не може да стане.
  • 5 Петър

    9 2 Отговор
    А оня турчин, който изгори българското знаме?
    Какво стана, нищо не му направиха.
    Само малка глоба, но дали я е платил не е ясно. Най-вероятно не!
  • 6 user

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Според клюките Едмон Ротшилд казал: "Нека през 2030 година да няма нито такава страна България, нито останали живи българи“, с последни сили изрекъл озлобеният Едмон през лятото на 1997 година, малко преди смъртта си."

    На крива ракета Космоса ѝ е крив. Българите му виновни на Леонсьо. Има хора, които си мислят, че Бог им е някакво пиколо. И трябва да им изпълнява желанията. Това е. Богати, но разглезени хора.
  • 7 гост

    17 1 Отговор
    Това не е национален флаг за който са умирали дедите ни! Флаг на организация с която не е задължително да сме съгласни, а щом живеем с демократични ценности защо да не изразим несъгласието и протеста си точно по този начин? Кое по точно поругаваме в този случай? Германия с ЕРПетата които ни садират кожицата? Италия която си изхвърля боклука при нас? Или Австриици и отново германци с безкрайните им търговски вериги отново точещи кръвчицата на обикновенния човек и на държавата? От кое от Европа да сме доволни за да имаме общ флаг? Та ние сме роби.
  • 8 Бай Драгой

    5 0 Отговор
    Защо се мразят хората? Заради вас, призваните да ни ръководят официално и заради тези в сянка. Вие правите така, че да има неравенство, водите войни заради печалби, разделяте и насъсквате хората, пък после наказания и затвори за явно показване на омраза. Човек не се ражда мразейки другия. Вие така правите, че фа се получи. Безсрами лакоми и ненаситни за печалба дяволски изчадия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хехехе

    0 1 Отговор
    Нищо чудно, Германия изяжда всичко от ЕС а на останалите ни дава това което изакат след това. И аз да бях Германия и аз щях да направя тоя закон :D :D :D
  • 11 грух

    0 0 Отговор
    кво е това ЕС ! хаха ПЛЮЯ НА ЕС !!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: