16 Май, 2020 11:47 3 017 6

Италия отваря границите си за свободно пътуване

  • италия-
  • граница-
  • пътуване-
  • движение-
  • коронавирус

Разрешава се и пътуването между отделните области в Италия

Италия отваря границите си за свободно пътуване - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианското правителство прие указ, който разреши свободното пътуване до и от чужбина от 3 юни. От този ден ще бъдат позволени и пътуванията между отделните области из цялата страна, съобщиха италианските медии.

Някои регионални власти искаха това да стане по-скоро, но премиерът Джузепе Конте настоява за постепенно завръщане към нормалността, за да бъде предотвратен втори пик на епидемията в страната. Италия е една от страните в света, които са най-засегнати от коронавирусната пандемия COVID-19.

През март Италия стана първата европейска държава, наложила ограничения на национално равнище заради коронавируса. На 4 май правителството пристъпи към първата фаза от разхлабването на рестрикциите, като разреши на заводите отново да заработят и отвори парковете.

В понеделник е предвидено да отворят магазините и да бъде позволено пътуването вътре в отделните области. С разрешаването на свободното пътуване от 3 юни, италианското правителство се надява да спаси летния туристически сезон. Това би имало важно значение за възстановяването на националната икономика, от която туризмът е ключов сектор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    6 16 Отговор
    Мисля, че е малко прибързано това..... Пак ли да пламне всичко наново? Експериментираме ли? Играта с огъня не свършва добре!
  • 3 Ъъъ

    3 0 Отговор
    Е как така бре? Нали мрат като мухи от тоя смъртоносен вирус 😀
  • 4 Гуньо от Левуново

    8 1 Отговор
    Отварят граници- след 16. дни.Паралелно,ще узаконяват пребиваване и работа на чужди граждани.Това означава регламентирана работа ,на светло за хиляди българи.Ха сега,се сещайте колко ще останат тук,да слугуват на местните " пишман- бизнеси".Същото ще се случи с комшиите,с испанеца,холандеца,германеца,норвежеца,англичанина.Не само ще има наплив,но до есента,ще има още повече гурбетчии,спрямо миналата година.Същото ще стане и с т..н Мобилност.Големите Капиталисти,при тази криза( а тя стартира) ще позволят на нашенския тарикат,да им прави чист дъмпинг на цена- товар/ клм.Със евтин,нископлатен труд на водачите.Със безконтролна езда,нулеви разходи за спане,паркинг и почивка.Ами и те- геврекчиите ,ще си бият камшика.Навън ги очакват с дубъл заплати,и строг регламент на работно време,извънъреден труд,и още и още.Само ние,мамалигите и поляците сме " загрижени".Защото са еднакви по манталитет собствениците на ТИР превози.Бачкане до припадък( 30 от 30 и то- 3-4 месеца непрекъснато) и 50% по ниско заплащане.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ако до тогава,

    1 0 Отговор
    Не дойде друг,, вирус,,...!!!