Last news in Fakti

16 Май, 2020 12:30 1 969 4

€450 глоба за изхвърлена маска в Италия

  • италия-
  • маски-
  • глоба-
  • пулия-
  • нардо-
  • коронавирус

Властите искат да спрат разпространението на вируса

€450 глоба за изхвърлена маска в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в италианския град Нардо, област Пулия, са решили да налагат глоба на всеки, който си изхвърли предпазната маска и ръкавици на улицата, съобщава вестник "Република".

Такава мярка е нужна, тъй като все повече подобни отпадъци се забелязват по улиците на италианските населени места. Това води не само до замърсяване, но и до по-голям риск от зараза, ако маските и ръкавиците са били носени от заразени с новия коронавирус хора, предаде Би Ти Ви.

Ето защо властите ще налагат глоби, чийто минимален размер ще бъде 75 евро, а максималният ще достига 450 евро. Италианското правителство ще разреши свободното пътуване между отделните области също от 3 юни. Някои регионални власти искаха това да стане по-скоро, но премиерът Джузепе Конте настоява за постепенно завръщане към нормалността, за да бъде предотвратен втори пик на епидемията в страната.

През март Италия стана първата европейска държава, наложила ограничения на национално равнище заради коронавируса. На 4 май правителството пристъпи към първата фаза от разхлабването на рестрикциите, като разреши на заводите отново да заработят и отвори парковете. В понеделник е предвидено да отворят магазините и да бъде позволено пътуването вътре в отделните области. Свободното пътуване до и от чужбина също ще бъде разрешено от 3 юни. Така италианското правителство се надява да спаси летния туристически сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    5 3 Отговор
    Боко сега ще сложи 1000лв.глоба.
  • 2 Сумистът

    3 2 Отговор
    Коя маска, господа от Италия, ааа сетих се, онези, които предпазват,, Уж,, от вирус..!?
  • 3 Диоген

    2 1 Отговор
    В Италия се забранява изхвърлянето на маски,защото са загрижени за работата на ТЕЦ Бобовдол.
  • 4 Глоба

    1 0 Отговор
    5000евро.